Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 39 614
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Повече от два, три дни да не се изходи бебето/детето е напълно недопустимо. В коремът му ферментира храната и причинява лоши газове, болки и подуване. Разхлабващите чайчета са абсолютно допустими, защото са на билкова или плодова основа. По лошо е да държите детето с ферментираща храна в корема и извиващо се от болка. Съветвам ви Р1 да си смените педиатъра.

# 91
При нас днес е 3 ден и се изходи ,не знам да продължавам ли със захранването или да спра

# 92
  • до най-прекрасния мъж
Редувайте разхлабващи със стягащи храни, наблюдавайте от какво се стяга коремчето. При нас беше от ориз и картофи, както и от обикновен и бял морков, особено от белия. Не съм спирала захранването, коремът трябва да свикне с новата храна и консистенция. Аз настоявах да пие вода и при нас това помогна много, но беше лято и пиеше по едно шише на ден. Ако детето е захранено с няколко зеленчука, смесвайте разхлабващ със запичащ, като запичащият да е по-малко, колкото да следите за реакция, ако е нов. Ако яде оризова каша, нека е в минимални количества, повече да е плодчето. И това ще мине, нова храна е и всяко коремче реагира различно. Като прояде повечко неща, ще се регулира.

# 93
Попринцип мисля,че се получава от картоф и морков,но как да постъпя в случая да спря да му давам от тях ?. Купувам пюрета и вече давам и месни . Комбинациятаа примерно е пуешко с картоф и морков или грах. Дали ако добавям малко зехтин към пюрето ще му помогне или повече ще навреди .?
Редувайте разхлабващи със стягащи храни, наблюдавайте от какво се стяга коремчето. При нас беше от ориз и картофи, както и от обикновен и бял морков, особено от белия. Не съм спирала захранването, коремът трябва да свикне с новата храна и консистенция. Аз настоявах да пие вода и при нас това помогна много, но беше лято и пиеше по едно шише на ден. Ако детето е захранено с няколко зеленчука, смесвайте разхлабващ със запичащ, като запичащият да е по-малко, колкото да следите за реакция, ако е нов. Ако яде оризова каша, нека е в минимални количества, повече да е плодчето. И това ще мине, нова храна е и всяко коремче реагира различно. Като прояде повечко неща, ще се регулира.

# 94
  • до най-прекрасния мъж
Аз добавях около 5 мл зехтин в пюретата с жълтък. Ако си ги смесвате вкъщи, също може да добавяте. В началото на захранването си правех миксовете аз. Купувах си всеки компонент по отделно и така слагах повечко разхлабващ зеленчук. На Бейбибио има много варианти, на Гербер също. Примерно, слагах пащърнак, малко морков, малко картоф, половинка месна заготовка и зехтин 5 мл, топлех и давах. Залагах  на едно и двукомпонентни пюрета, за да имам повече контрол какво давам и да мога да разнообразявам зеленчуците. Готови менюта давах вече на по-късен етап, като й свикна коремчето. Беше вече на 8-9 м, а аз захранвам от 4+++.

# 95
  • Пловдив
Дъщеря ми е на 4 хранения:
08:00 - кърма 220 мл
12:00 - обяд зеленчуково/месно пюре (190 гр)
15:30 - 16:00 - следобедна закуска каша (190 гр)
19:30 - кърма 220 мл

Скоро предстои да въведа сутрешната закуска. Но тогава ще остане само с едно млечно хранене. Това добре ли е? Питах и педиатърката, но тя каза, че няма проблем, а навсякъде чета, че е хубаво детето да приема до 400 мл кърма/АМ до годинката.

P.S Дъщеря ми е на 8 месеца

# 96
Давай й кърма по между храненята,моя син е на поискване и дори да е ял пак му давам да суче
Дъщеря ми е на 4 хранения:
08:00 - кърма 220 мл
12:00 - обяд зеленчуково/месно пюре (190 гр)
15:30 - 16:00 - следобедна закуска каша (190 гр)
19:30 - кърма 220 мл

Скоро предстои да въведа сутрешната закуска. Но тогава ще остане само с едно млечно хранене. Това добре ли е? Питах и педиатърката, но тя каза, че няма проблем, а навсякъде чета, че е хубаво детето да приема до 400 мл кърма/АМ до годинката.

P.S Дъщеря ми е на 8 месеца

# 97
Здравейте, След кое даване на жълтък се счита за въведен?

# 98
Днес съм решила да му направя крем супа,мога ли да добавя малко масло или да не рискувам ?

# 99
Здравейте, След кое даване на жълтък се счита за въведен?
Аз въвеждах една седмица през ден. Първия път колкото грахче, втория път колкото лешник и третия около 1/4. След това го считах за въведен.

# 100
  • до най-прекрасния мъж
Днес съм решила да му направя крем супа,мога ли да добавя малко масло или да не рискувам ?
По-добре зехтин. Масло, когато започнете да въвеждате млечни. Поне аз така процедирах.

# 101
Маслото е млечен продукт. Млечни въвели ли сте? Ако да, можете да сложите масло. Ако не, пак можете, но не давате нищо друго ново, това е новия продукт, който започвате да въвеждате и да следите за евентуални реакции.

# 102
Все още не съм въвела млечните ,след 10 дни става на 7месеца. Мога ли да започна да му давам по малко масло или се започва по-късно
Маслото е млечен продукт. Млечни въвели ли сте? Ако да, можете да сложите масло. Ако не, пак можете, но не давате нищо друго ново, това е новия продукт, който започвате да въвеждате и да следите за евентуални реакции.

# 103
Аз лично въведох млечни - масло и сирене на 7 месеца, кисело мляко 8 месеца, прясно мляко в печиво след 1 навършена година, прясно мляко чисто на 1г6м.

# 104
Благодаря! Забелязала съм,че когато консумирам кисело мляко и после в акото му има слуз, вчита ли се това за алергия трябва ли да пусна тест преди да му дам след време кис.мляко и сирене
Аз лично въведох млечни - масло и сирене на 7 месеца, кисело мляко 8 месеца, прясно мляко в печиво след 1 навършена година, прясно мляко чисто на 1г6м.

Общи условия

Активация на акаунт