Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 39 691
  • 745
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте. Вчера моят юнак навърши 4 месеца, а днес бяхме на консултация. Качил е 1 кг за месец и вече е 7450 кг. Педиатърката препоръчва да започна за раняване сега, тъй ката според нея приема повечко АМ и не е препоръчително да качва вече по толкова. Аз лично смятах да за очна от пети месец. Някой започнал ли е захранване по-рано заради такава причина?

# 166
Здравейте. Вчера моят юнак навърши 4 месеца, а днес бяхме на консултация. Качил е 1 кг за месец и вече е 7450 кг. Педиатърката препоръчва да започна за раняване сега, тъй ката според нея приема повечко АМ и не е препоръчително да качва вече по толкова. Аз лично смятах да за очна от пети месец. Някой започнал ли е захранване по-рано заради такава причина?

Здравейте,
моят също беше доста ящен, но това не е причина да подраните със захранването. Тепърва ще се движи повече и качването ще се регулира. Започнахме на 6 месеца. Важно е да има готовност детето, иначе е безпредметно и не му дава нищо в повече. А и...това с тегленето е малко относително с +/- пълен памперс или стомах. Според мен- не бързайте!

# 167
За памперса няма да е оказал влияние-винаги ти сменяме там на място и тогава. Наистина не знам. Може би поне 1-2 седмици ще изчакам

Здравейте,
моят също беше доста ящен, но това не е причина да подраните със захранването. Тепърва ще се движи повече и качването ще се регулира. Започнахме на 6 месеца. Важно е да има готовност детето, иначе е безпредметно и не му дава нищо в повече. А и...това с тегленето е малко относително с +/- пълен памперс или стомах. Според мен- не бързайте!

# 168
До 6ти месец моите кърмени бебета качваха по около килограм, понякога малко повече. Едната педиатърка говореше подобно на Вашата, втората нищо не е споменавала за ранно захранване. Бебетата почват да качват по-малко след 6ти месец,, когато започнат и доста по-активно да се движат. Моите и двете на 4м нямаха никаква готовност за зайранване, само лежаха, нр проявяваха интерес към другата храна и когато ние се храним, още го имаше рефлекса на избутване с език. Много бебета захранени рано и не искащи още да ядат твърда храна биват тутолувани злояди и почва едно мъчение, докато не им дойде готовността за хранене. Понякога, когато родителите са настоятелни в храненето насила, тотално намразват просеца на хранене.

# 169
Моето бебе е на почти 6 месеца. Беше на смесено хранене, но откакто навърши 5 месеца е само на АМ, защото категорично отказваше на гърда, ревеше, дърпаше се, а и кърмата ми значително намаля. Започнах захранването преди около 3 седмици по съвет на педиатърката. Ами човечето не иска - чака си млякото и се ядосва, успява да изяде някакви лъжички заради моето упорство, но прави физиономии все едно го тровя. Аз обаче ще продължа да настоявам, защото искам да не приема само АМ, а с кърма явно няма да стане, защото при цедене почти нищо няма. Педиатърката също настоява да упорствам, защото е важно детето да приема съставките на пюретата. А зеленчуковите пюрета на Хип са ужасни на вкус - разбирам човека защото не ги иска. Чудя се дали да пробвам с тези на Гербер, чувам добри мнения и за тези на Ганчев. Домашни ще давам, ако съвсем не иска купешките.

# 170
Аз съм жив пример за ранно захранване, и супер голяма настоятелност от моя страна - Еми яде си, бе! 😁 И капка не остава в купичката, даже като свърши яденето, плаче за още 😁 Изобщо ама изобщо не е злояд, а какви физиономии правеше докато го науча да яде 😳 Явно си е и до детенце!

# 171
  • София
Днес направих на малката крем супа от червена леща. Утре трябва да й дам риба. Може ли да комбинирам лещата с риба или не е редно?

# 172
Здравейте, имам дете на година и 4 месеца.
1. Кога е подходящо да се предложат гъби и какви?
2. Таткото има алергия към киви, дали мога да пробвам да го въведа вече? От цитрусите е давана мандарина да си близне, а лимон от кухнята.
3. Мнение за папаята? Гледах в магазина наскоро и се чудих.

# 173
  • до най-прекрасния мъж
Всичко от изброените вече съм давала, без папая, защото не съм виждала при нас. Цяла зима яде портокали, мандарини, киви, няма проблеми. Опитай да дадеш малко киви и виж как ще й подейства.
За гъбите, въведох ги с готово пюре, не пишеше какви са, вероятно печурка. Но повече не съм давала, защото са трудно смилаеми.

# 174
Здравейте, имам дете на година и 4 месеца.
1. Кога е подходящо да се предложат гъби и какви?
2. Таткото има алергия към киви, дали мога да пробвам да го въведа вече? От цитрусите е давана мандарина да си близне, а лимон от кухнята.
3. Мнение за папаята? Гледах в магазина наскоро и се чудих.

За мен папаята е възможно най-безвкусния плод, бих го спестила на детето. На 11 месеца бебка харесва на-много портокал, давам и да облизва всичко. Гъби вече е опитвала. Интересно ми е да чуя и други майки какво мислят.

# 175
И с двамата дадох цитрусови плодове след 1г.4м, защото тогава им беше сезона. Пробвайте с малко количество както с всяка нова храна. Гъби не помня кога съм дала на голямата, на сина ми (22 месеца) все още не съм давала, защото са тежка храна.

# 176
Всичко от изброените вече съм давала, без папая, защото не съм виждала при нас. Цяла зима яде портокали, мандарини, киви, няма проблеми. Опитай да дадеш малко киви и виж как ще й подейства.
За гъбите, въведох ги с готово пюре, не пишеше какви са, вероятно печурка. Но повече не съм давала, защото са трудно смилаеми.

Кое готово пюре има гъби? Мисля че не съм срещала.
Не съм давала до сега, защото имаше ужасен рефлукс преди. Сега също от време на време му се раздразва стомаха от някои плодове.

# 177
Здравейте, от каква възраст може да се въведат суперхрани като спирулина и хлорела? Детето ми е на 1г.8 месеца. И под каква форма - на прах или таблетки? Някой давал ли е?

# 178
Здравейте, бебе на 6+++ без никакъв интерес към храна, да спра ли да  предлагам и да пробвам пак след месец?
Захранвам от началото на 5ти месец, прояви интерес към 15тия  ден от захранването. Яде около седмица добре около 100-150-180 дори грама. След това рязко спря. Отказа започна като предложих броколи, не знам дали е от тях, но от тогава не яде пюрета. Включително не яде и плодови, каши, бисквити, нищо.
Прояви интерес към едно пюре заешко със зеленчуци, но на следващия ден вече не искаше  от него.
На АМ е, кърмена е до 4.5 месеца. Много своенравна, като стисне  уста - край.

# 179
  • до най-прекрасния мъж

Кое готово пюре има гъби? Мисля че не съм срещала.
Не съм давала до сега, защото имаше ужасен рефлукс преди. Сега също от време на време му се раздразва стомаха от някои плодове.
Записала съм си, че на датата, на която съм въвела гъби, е обядвала Телешко със зеленчуци на Бейбибио. Но точно кое е пюрето, вече не помня, било е преди 7 м, когато малката е била на 9++. Купувах ги от Вис Виталис, в съдържанието ги пише със сигурност, защото аз чета и опитвам всичко, което й давам.

Общи условия

Активация на акаунт