Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 40 114
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
  • до най-прекрасния мъж
Аз препоръчвам да се заложи на домашни пюрета или в краен случай на такива с изчистен състав. Аз захраних с Гербер, Бейбибио и някои пюрета на Хип. С Хип особено внимавах, защото не всички са чист зеленчук, а имат добавки. На българските марки не мога да се доверя. Купувала съм за проба и на мен не ми харесаха, какво остава да ги дам на детето. Мнението ми е лично, не ангажирам никого с него.  По принцип качествените готови пюрета са скъпи, ако сега захранвах, бих заложила на домашни.

# 661
Здравейте, дъщеря ми е на АМ и скоро ще стане на 5 м. Кои марки пюрета препоръчвате за захранването, както и по коя схема захранвахте.

Аз по начало съм с всичко на хип, и от пюретата съм много доволна. Моето си ядеше всички наред (само на банана се чудеше, странно, ама факт…)

# 662
Аз препоръчвам да се заложи на домашни пюрета или в краен случай на такива с изчистен състав. Аз захраних с Гербер, Бейбибио и някои пюрета на Хип. С Хип особено внимавах, защото не всички са чист зеленчук, а имат добавки. На българските марки не мога да се доверя. Купувала съм за проба и на мен не ми харесаха, какво остава да ги дам на детето. Мнението ми е лично, не ангажирам никого с него.  По принцип качествените готови пюрета са скъпи, ако сега захранвах, бих заложила на домашни.

Абсолютно подкрепям!
Няма по- добро и сигурно от проста, натурална храна. Не е и толкова сложно. Бях посъветвана от педиатърката си да започна с пюрета, че били по- сигурни. Доверих се на домашните, опитах, стана. Не съм дала бурканче вече на 1,8 г. Разбира се- въпрос на време, нагласа и възможност. Не агитирам, споделям.

# 663
Нужно ли е за организма да се вкарат ядките преди годинка? Пуканки с фъстъци давах но тахани още не. Ние сме на 10+ 8 дни

# 664
  • до най-прекрасния мъж
Изобщо не е нужно. Наскоро малката си "открадна" и хапна вафла с тахан - лешник и фъстък, докато ние хапвахме. Никакъв проблем от това, че си ги въведе сама на 1.10 г. За фъстък исках да изчакам до 3 г заради афлатоксините, другите ядки ще въведа като тахани, когато навърши 2 г, заедно с меда.

# 665
Здравейте, искам да въведа кускус на бебчо. Взела съм някакъв обикновен, но разбрах, че има и бебешки - на Бебелан, Плазмон и тн. Има ли значение какъв е реално?

# 666
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, искам да въведа кускус на бебчо. Взела съм някакъв обикновен, но разбрах, че има и бебешки - на Бебелан, Плазмон и тн. Има ли значение какъв е реално?
Не, стига да е дребен, за да може да го сдъвче по-лесно. Аз давам арабски кус-кус от Лидл от 9-месечна и не сме имали проблеми с дъвкането. Вече е голяма и яде и други видове паста, но този си го предлагам редовно и си го хапва.

# 667
Месата, различни от пиле, пуйка и риба, кога въведохте?
Също  и лук ми се иска скоро да дам, на почти  9 месеца  е бебето ни. Кога го въведохте вие?

# 668
Заешко също мооже да се въведе около 6м.
Около 10м съм въвеждала свинско, телешки, агнешко. Лук и разни подправки също около 10м. На 11м въведох някои от ядките, под формата на брашно.

# 669
  • до най-прекрасния мъж
Лук въведох около 7-8 месец, варен в пюре. Червените меса към 9-10-месец. След тях и риба. Заешкото беше от първите меса, които въведох, заедно с пиле и пуйка.

# 670
Месата, различни от пиле, пуйка и риба, кога въведохте?
Също  и лук ми се иска скоро да дам, на почти  9 месеца  е бебето ни. Кога го въведохте вие?
всяко месо са въвели на моята дъщеря в петия месец по медицински причини сега като беше почнала седмия месец я записах на частна кухня само десертите не яде то  и аз не обичам сладко и десерти но всичко друго яде

# 671
  • София
На година и 3 месеца, реших да започна да въвеждам ядки с минимално количество тахан от кашу и се озовахме в спешното, където ми се накарах, че не трябвало да давам преди 3 години. Но си мисля, че ако си има алергия, на 1 или на 3 години все ще се прояви.
Нужно ли е за организма да се вкарат ядките преди годинка? Пуканки с фъстъци давах но тахани още не. Ние сме на 10+ 8 дни

# 672
На година и 3 месеца, реших да започна да въвеждам ядки с минимално количество тахан от кашу и се озовахме в спешното, където ми се накарах, че не трябвало да давам преди 3 години. Но си мисля, че ако си има алергия, на 1 или на 3 години все ще се прояви.
И аз така мисля.А каква беше реакцията?Сега освен от кашу има ли други алергии от ядки,или не сте рискували с друго?😇

# 673
Масово лекарите се чудят как да те изкарат лоша майка, много ме дразнят!
Няма да забравя с първото ми дете какъв стрес изживях. Детето се разболя на 5м, зимния период. Бях толкова притеснена, че е болна. Водя я на лекар и ме посрещат думите: "Е, как успя да го разболееш това бебе!"
Щях да се разрева в кабинета, ще кажеш нарочно съм я разболя...
За ядките колкото лекари, толкова и мнение. Нашата педиатърката, въпреки че е доста възрастна, препоръчва около годинка. Също и мъхестите плодове да се въведат, прясното мляко.

# 674
Масово лекарите се чудят как да те изкарат лоша майка, много ме дразнят!
Няма да забравя с първото ми дете какъв стрес изживях. Детето се разболя на 5м, зимния период. Бях толкова притеснена, че е болна. Водя я на лекар и ме посрещат думите: "Е, как успя да го разболееш това бебе!"
Щях да се разрева в кабинета, ще кажеш нарочно съм я разболя...
За ядките колкото лекари, толкова и мнение. Нашата педиатърката, въпреки че е доста възрастна, препоръчва около годинка. Също и мъхестите плодове да се въведат, прясното мляко.
моята дъщеря е на девет месеца захранена р от петия месец с мъхести плодове тогава по препоръка на лекари и с прясно мляко от кухнята е няма никакви алергии от тях хапва си ги с апетит че е 6290 кг имаше доста проблеми след всяка една ваксина и и отказахме ваксините по медицински причини

Общи условия

Активация на акаунт