Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 40 145
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,реших да въведа сирене ,но може ли вместо попара с хляб да е от бисквитки за бебета ? Също така искам да попитам дали ще се запече от тая попара ,знам ,че всяко бебе е различно ,но ако имате наблюдения по въпроса

# 181
Здравейте. Каква мазнина използвате от начало - ГХИ, рапично олио или често краве масло?

# 182
От 8-ми месец рапично олио, от 10ти зехтин, сега на 20 месеца и слънчогледово олио.

# 183
  • до най-прекрасния мъж
Около 8ми месец започнах да слагам зехтин по мъничко, някъде по същото време въведох масло и слънчогледово олио. Рапичното го имаше в готовите менюта (пюрета).
Относно въвеждането на сиренето - аз го давах с трохички хляб да си го дъвче. Чак след като навърши 9 м прояде закуска - попара, качамак, юфка, макарони, кус-кус. Попарата дъщеря ми я харесва само със сухар, с хляб не я иска.

# 184
  • София/Севлиево
Никаква мазнина не добавях в пюретата-ако на бурканчето пишеше че има-ок,ако ли не тъй си ги ядеше.В попарата краве масло и туй то.Аз готвя без мазнина,дори в салатата рядко си слагам зехтин(у дома олио и зехтин се купува по-рядко от веднъж в годината).Сирене също с попарата въведох,после съм давала и едно от бурканче на Плазмон ,а също и топено на Президент и не е имал проблем.

# 185
Обезсоленото сирене колко време може да издържи в хладилника с водата ?

# 186
Аз бих сложила малко количество сирене като за два-три дни и бих сменяла водата също.

# 187
Сложила съм малко сирене и водата сменям по 2 пъти на ден ,значи ли че щом седи 2 дни без да е ползвано трябва да го изхвърля и да направя ново
Аз бих сложила малко количество сирене като за два-три дни и бих сменяла водата също.

# 188
Опитай го, не би следвало да се развали, но ако има кофти вкус, просто го хвърли. Сирене е, няма какво да стане. Попара правих с бебешки сухар, масло, сирене и топла вода.
За мазнина в храната ползвах зехтин или масло, а вече олио. Говоря за домашна храна, не да добавям мазнина в готово пюре от буркан, те си имат.

# 189
Сложила съм малко сирене и водата сменям по 2 пъти на ден ,значи ли че щом седи 2 дни без да е ползвано трябва да го изхвърля и да направя ново
И по два дни съм държала. Ако хартиса от сиренето, изяж го ти. Аз слагах по 50 грама сирене в една малка кутийка с вода.

# 190
Беше ми интерестно какво е на вкус обезсоленото сирене ,ами то е отвратително ,дори не можах да го преглътна и го изплюх такаче най-веротно ще се изхвърли.Благодаря да отговорите 🙂
И по два дни съм държала. Ако хартиса от сиренето, изяж го ти. Аз слагах по 50 грама сирене в една малка кутийка с вода.

# 191
Не бих казала, че е отвратително обезсоленото сирене. Ние вкъщи си го хапваме без проблем.

# 192
  • до най-прекрасния мъж
Аз обезсолявах по 400 гр сирене на седмица. Купувах такава разфасовка и слагах в чиста вода, която сменях веднъж след 24 ч. Винаги е било перфектно, докато свърши. Има сирена, които не понасят обезсоляване и стават гадни на вкус.

# 193
На мен ми прави впечатление, че тези по БДС по-бързо пожълтяват от останалите.

# 194
Някъде бях чела ,че от замразените зеленчуци тези,които са в пакет Микс примерно морков,броколи,грах може ли да се прави пюре за бебе ?

Общи условия

Активация на акаунт