Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 40 172
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Ами бебето е изцяло на кърма, АМ не давам. От тази гледна точка нямаме проблем.
Хапва си добре, смятам да си кърмя поне до годината, засега имам кърма.
Ще прочета повече и аз, благодаря на всички.
Особено пък кърма да ви кара да заменяте със сок от морков или ябълка си е направо грях, чак ме учудвате, че все още някъде работят такива лекари 😬

# 211
Кога се въвежда според вас вечеря? Според нашия педиатър детето вече трябва да има вече четири хранения, но знам, че много препоръчват вечеря да се въведе чак след годинката.  Детето е точно на 10 месеца
Според педиатъра детето трябва да яде каквото и ние ядем вечер, но няма как да стане, понеже ние се храним с месо за вечеря, а за вечеря гледам да му дам нещо постно, готвя му отделно, но той опитва и не иска повече от няколко хапки и после почва да мрънка и да плаче. Затова пък след това порядъчно си суче. Според мен не е готов за четири хранения и се чудя дали да продължавам да опитвам сега или да отложа за след годинката. Сутрин и на обяд се храни добре, а следобяд изяжда един плод обикновено.

# 212
Кога се въвежда според вас вечеря? Според нашия педиатър детето вече трябва да има вече четири хранения, но знам, че много препоръчват вечеря да се въведе чак след годинката.  Детето е точно на 10 месеца
Според педиатъра детето трябва да яде каквото и ние ядем вечер, но няма как да стане, понеже ние се храним с месо за вечеря, а за вечеря гледам да му дам нещо постно, готвя му отделно, но той опитва и не иска повече от няколко хапки и после почва да мрънка и да плаче. Затова пък след това порядъчно си суче. Според мен не е готов за четири хранения и се чудя дали да продължавам да опитвам сега или да отложа за след годинката. Сутрин и на обяд се храни добре, а следобяд изяжда един плод обикновено.
Нашият педиатър също каза, че е нормално да е на 4 хранения през 4 часа, но аз категорично отказах. Вече цял месец взимаме кухня, има по 3 ядения на ден, изяжда си всичко детето, но все още не си представям да го лиша от млякото за закуска и преди сън, и той не дава индикации, че иска да го отбия от него. На 11м. сме. Другото, което е, че от 4-5 месеца насам ми качва по 200гр. месечно, така че въобще нямам намерение да му премахвам 5-тото хранене на този етап, при все, че и без това не се е оял кой знае колко! Но ако тръгна да го правя, най-вероятно първо бих махнала млякото за закуска, защото не си представям да заспи вечерта ако не си е взел “дозата” 😁

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 01:14 от ForestFairy13

# 213
аз го кърмя все още сутрин и вечер, има някакви норми за минимум кърма и не мисля, че е дошъл моментът да му махам още кърмения, рано е. Педиатърът ми като цяло не е много в час с нещата с храненето, ама защо ли му се връзвам. Но реших все пак да поразпитам как процедирате

# 214
Зависи детето как приема нещата. Голямата ми дъщеря на 10м въведох вечеря, търсеше си я, хапваше с кеф, иначе беше гладна. След вечерята преди баня имаше само 1 кърмене. Готвех на обяд 2 порции и реално каквото обядваше, това имаше за вечеря. Някакво месце със зеленчуци.
При малкото ми дете нещата не стояха така. Имаше много повече кърмения, не искаше твърдата храна, може би малко след годината почна да вечеря, но честно казано доста символични количества. Определено на 1г8м започна да се храни наистина добре. Разликата беше голяма, вече 2 месеца се храни така, както сестра й доста по-рано като възраст.

# 215
Риба и млечни продукти в един ден може ли да се дава ?

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 15:47 от Radii99

# 216
При въвеждане на месо дали има значение от коя част на пилето или заека ще е то? Дали само бялото месо, дали само месото от бутчетата или мога да пасирам всичко заедно и така да давам?

# 217
На 10м моето момче имаше вечеря. Май още на 9м почнах да давам.

Сиви, не няма значение.

Ради, защо да не може? Какъв е проблемът? Simple Smile

# 218
Ами не знам,чувала съм ,че не е хубаво да се яде млечни и яйца заедно с риба от  възрастни за това предположих,че сигурно и за бебетата важи същото и реших да попитам 🤷‍♀️
На 10м моето момче имаше вечеря. Май още на 9м почнах да давам.

Сиви, не няма значение.

Ради, защо да не може? Какъв е проблемът? Simple Smile

# 219
Аз въведох рибата на 12 месеца. В същия ден си пиеше АМ естествено, но не непосредствено след рибата, а през няколко часа разлика. Може би като за начало не смесвай в един и същи ден риба и жълтък.

# 220
Малкия е на кърма ,не приема АМ , имам предвид сирене, кисело мляко

# 221
Няма проблем да се консумират риба, мляко и яйца, нито от възрастни, нито от деца. В руската кухня например повечето рецепти с риба съдържат мляко и яйца. Така че недейте да изпадате в излишни тревоги.
При нас е нетипична комбинацията и затова някои хора не я приемат, но не е вредна.

# 222
Здравейте моето бебе преди 5 дни навърши 4 месеца с какви пюретамога да го захранвам ?!

# 223
    Картоф, тиквичка, пащърнак, морков, ябълка, круша. Въвеждат се бавно и внимателно, едно по едно. Но аз лично бих изчакала поне до 5ти месец.

# 224
    Аз започнах на 4 м и 22 дни и ви препоръчвам да започнете към края на 5я ,чак тогава наистина детето ще проявява интерес и храненето ще е по-лесно , иначе захраних с готови пюрета на тях си пише от 4 м.
    Здравейте моето бебе преди 5 дни навърши 4 месеца с какви пюретамога да го захранвам ?!

Общи условия

Активация на акаунт