Захранване - въпроси и отговори - тема 14

• 40 209
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
А някой има ли представа защо моето малко чудовище си умира да яде от нашата храна ,а пюретата рядко ги харесва

# 256
А някой има ли представа защо моето малко чудовище си умира да яде от нашата храна ,а пюретата рядко ги харесва
Нормално е, все пак вижда че вие ядете от нея.
По принцип пюретата, особено от бурканче, не са най-вкусното нещо 😅

# 257
Когато го храня се правя ,че ям от пюрето,но не ,не се връзва 😃 хитрец
Нормално е, все пак вижда че вие ядете от нея.
По принцип пюретата, особено от бурканче, не са най-вкусното нещо 😅

# 258
Пюретата са блудкави и безвкусни, вашата храна е овкусена, усеща се разликата.

# 259
Защо не изберете друго за започване на захранване. Тиквата е тежка за начало на захранването. Аз започнах с картоф и морков, но и двата зеленчука бяха повръщани, реших да не мъча детето, смисъл няма. Минах направо на следобедна закуска с плодчета и след три седмици отново включих обяд дъс зеленчуците. Нямаше проблеми, ядеше, но и до сега не харесва картоф. Добавяйте към зеленчуците малко зехтин и лимон по добре се приемат

Скрит текст:
Абсолютн гладко е.
Проверихте ли да няма бучки,моя син има позиви за повръщане ,когато усети по-едри пърченца
Здравейте!
Бебето ми е на 6 месеца, като преди 3 дни започнахме захранване, избрах с тиква.
Първият ден дадох чиста тиква, не се хареса, може би беше гъсто, не го насилвах. Имаше позиви за повръщане
Вторият ден дадох тиква, смесена с АМ (не цедя и нямам помпа). Една идея по-рядко го направих. Малкият си я държеше в устата и не правеше опит за прегъщане. Накрая се събра слюнка в устата и лека полека взе да изтича. Т. е ако е хапнал нещо. сигурно е 1 грам.
Днес, третият ден, дадох отново тиква с повече АМ и си стана доста рядко. Отново плачеше, не го преглъщаше и си го държеше на езика и в устата.

Нормално ли е това поведение? Забравих да кажа, че е кърмен изцяло. Какво ще ме посъветвате?

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 13:23 от Не се сърди, човече

# 260
  • гр.Пловдив
Нахлувам с едно въпросче,че нещо не мога да се ориентирам от многото източници..Колко е оптималното количество храна /без млякото/ ,което трябва да изяжда бебе на 10,5м?

3 хранения по 150-200гр ОК ли са или са малко ?

# 261
  • Sofia
Скрит текст:
Защо не изберете друго за започване на захранване. Тиквата е тежка за начало на захранването. Аз започнах с картоф и морков, но и двата зеленчука бяха повръщани, реших да не мъча детето, смисъл няма. Минах направо на следобедна закуска с плодчета и след три седмици отново включих обяд дъс зеленчуците. Нямаше проблеми, ядеше, но и до сега не харесва картоф. Добавяйте към зеленчуците малко зехтин и лимон по добре се приемат

Абсолютн гладко е.
Проверихте ли да няма бучки,моя син има позиви за повръщане ,когато усети по-едри пърченца
Здравейте!
Бебето ми е на 6 месеца, като преди 3 дни започнахме захранване, избрах с тиква.
Първият ден дадох чиста тиква, не се хареса, може би беше гъсто, не го насилвах. Имаше позиви за повръщане
Вторият ден дадох тиква, смесена с АМ (не цедя и нямам помпа). Една идея по-рядко го направих. Малкият си я държеше в устата и не правеше опит за прегъщане. Накрая се събра слюнка в устата и лека полека взе да изтича. Т. е ако е хапнал нещо. сигурно е 1 грам.
Днес, третият ден, дадох отново тиква с повече АМ и си стана доста рядко. Отново плачеше, не го преглъщаше и си го държеше на езика и в устата.

Нормално ли е това поведение? Забравих да кажа, че е кърмен изцяло. Какво ще ме посъветвате?
Тиквата е подходяща за захранване. Даже повече от картофа и моркова, защото те запичат и може да стане много рязко преминаване от АМ/кърма към твърда храна. А дали детето ще я приеме е въпрос на вкус.
Синът ми го захраних с картоф разреден с кърма - страшно се запече. Дъщерите ми ги захраних първо с тиква без кърма - нямаше никакъв проблем.

Лимон не бих дала на 6-месечно!

Последна редакция: пт, 09 юни 2023, 13:23 от Не се сърди, човече

# 262
Тиквата дори е най- лесна за усвояване от зеленчуците. Смесено пюрето с АМ или кърма го прави по- вкусно. Лимон на бебе, абсурд, все пак е цитрус.

# 263
Кога мога да дам кус-кус ?

# 264
Кога мога да дам кус-кус ?
Ако сте въвели глутена може. Или с него да го въведете. Аз взимам кус кус на Бебелан.

# 265
Лимон - няколко капки, не повече 2,3 капки

Тиквата дори е най- лесна за усвояване от зеленчуците. Смесено пюрето с АМ или кърма го прави по- вкусно. Лимон на бебе, абсурд, все пак е цитрус.

# 266
  • Sofia
С цитруси се захранва след 12м., пък било то и с две капки (то и Вигантола има ефект само с две капки). От зехтинът също се дават капки, но и той се въвежда като нова храна.
Лимонът дразни стомаха. Не бих дала на стомахче, което още не е свикнало с твърда храна.

# 267
Овкусявала съм пюрета с капки лимон и зехтин. Никакъв проблем не ми е създало, а напротив! Ставаше вкусно и нямам отказ на нищо въведено по този начин. Намирам капките за колики, пробиотиците, калций, синтетичен витамин С и др. за доста по- опасни, но се изписват и предлагат щедро на съвсем малки бебета.

# 268
Освен, че е цитрус, е и киселина. От това дали е проблем, до това дали се дава и няма реакция е все тая. Те някои роми дават кебапче на бебе и то го смуче и няма проблем, но не е там въпросът.

# 269
Наскоро попитах мои роднини, които живеят в Испания, как се захранват там бебчетата и с какво се почва. Бях изумена, че първото нещо, което им дават е сок от портокал в пети месец, след това плодово пюре и чак към 6м.зеленчуковите пюрета.

Общи условия

Активация на акаунт