Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 540
  • 773
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Мда, освен изброените от Мандаринка, включете изгребна яма.
После се оказва, че къщата е предвидена за по-мек климат (примерно Южна Испания) и ако искате да ви е топло зимата около София, ще трябва и изолация.
Пък обзавеждането и настилките са супер базови тип плочки Каи от 12 лв/кв.м и кухненски шкафове от Практикер най-ниския клас.

И още, и още... Забравила съм всички подробности, отдавна ги проучвахме. Всъщност излиза доста повече от обявената цена.

За покрай морето, да речем, където от една страна няма люти зими, а от друга и да има, не седиш там зимата, на Виталбокс едни контейнерни бунгала гледахме, защото имаме място в Синеморец и го обмисляхме като опция. Но те май не стават за перманентно жилище. Иначе приемливи цени бяха, но си е бунгало все пак.

Абе преди години, изводът ни беше, че сглобяемата къща ще ни излезе на същата цена като стандартната тухлена къща, но с предимството, че ще стане по-бързо.

# 751
Цитат
кухненски шкафове от Практикер най-ниския клас.
Проблеми ли има с такива шкафове?Как се разпознават нисък и висок клас шкафове?Вторите би трябвало освен от скъп материял и да са умни,може би?Thinking

# 752
Silverstone, сериозно ли питаш?
Евтините кухненски шкафове имат по-къс живот. Направени са от материАл, ПДЧ, тряскат се, като подлее няколко пъти вода по шкафа под мивката, вече е за смяна. Пантите скърцат скоро. Тряскат се, понеже не са с механизми за плавно затваряне. Надуват се от влагата, изметват се. Изобщо не говоря за екстри като това да има вграден хладилник или цялото пространство да е усвоено от шкафове,а не 20 см да останат, понеже няма такъв шкаф в серията масово производство. За морето с високата влажност такава кухня е твърдо не.

# 753
Разликата между евтини и скъпи шкафове е като при всяко друго нещо, което е евтино и скъпо - върши същата работа, ама береш повече ядове, дразниш се докато го ползваш, и сменяш по-често.

П.П. Не е ли време за нова тема? Не че ми пречи, само констатирам...

# 754
Да,сериозно питах.Отскоро съм с нова кухня,не мога да и се нарадвам.Средна хубост клас.Държи се прилично,нищо не хлопа,много ми е красива.Heart Eyes По принцип си мисля,че няма нужда от нещо много скъпо,така или иначе,ще ми писне,ще има нещо по-хубаво и няма смисъл да се дават луди пари.
Цитат
За морето с високата влажност такава кухня е твърдо не.
Това не съм го отчела.Нямам никакъв опит с климат с висока влажност и през ум не ми е минавало,че се отразява и на кухненските шкафове.Пак сериозно.

# 755
цена 200-300к евро примерно. И после виждаш, че двора е 2 декара и ти става ясно, че тука не се продава къщата, а двора. Щото на тоя парцел можеш да построиш къща на 3 етажа 1000 кв.м. която да струва милиони.
Да кажеш, че място ли ни липсва, не знам. Ето това представлява Софийското поле, има място по 2000 кв. за всеки софиянец:

И всички могат да живеят в къщи за милиони?
Много нереално ми се вижда това нещо. Такива хора в София да има няколкостотин човека. И всеки един парцел, който става за къща, трябва да струва луди пари, защото някой от тях може да реши баш там да се засели?

# 756
  • София
Ниският клас мебели още при сглобяването имат проблеми. ПДЧ-то се чупи още при дупченето, ако не е разпробито, от влагата се измята, а ако малко водичка се разсипе (а това се очаква, все пак е кухня) направо "разцъфва" и се разпада, пантите са зле също и т.н. Не че не става изобщо. Но за постоянно живеене, за мен поне, не е ок.

Крис, а кой ще прокара пътища, ток, вода, канал и подобни на цялото софийско поле? И ако всеки реши да има N декара около къщата си, в равното поле разбира се, с колко ще се намали обработваемата земя?
То, градоустройството, все пак служи за нещо.

# 757
Стига с тия панти де. В жилището на дъщерята има чудесни дървени шкафове правени края на 90-те. Купих панти с плавно затваряне по интернет и една събота ги смених, затварят се като най-скъпите шкафове сега.
На майка ми шкафовете са от 85та, не дава дума да се изрече за подмяна. Близо 40 години не са се разпорили разтворили или каквото и да било, не вярвам комунистите да са правили най-висок клас шкафове.
За мен в кухненското обзавеждане най-важен е плотът и функционалността на шкафовете. Най-често виждам недомислици при поръчковите шкафове а плот със снадки и лайснички направо ме вбесява.

# 758
Гладни ще останем ако се застрои софийско поле Grinning

# 759
Понеже си обсъждахме ползата от независимите оценители, ето една възродена история от 2017 г.

Апартамент 128 кв.м. на бул. “Никола Вапцаров“ 25 (в Лозенец), на шпакловка, е отдаден под наем за 400 лв. през 2010 г. Общинско жилище, оценено за този наем от лицензиран оценител. Пазарният наем за подобни жилища през 2010 г. се твърди, че бил около 1000 лв.
Погледнах мапс-а - хич даже не е зле местоположението.

# 760
Ако приемем, че наемателите е трябвало да направят всичко след шпакловката сами, т.е. това е основен ремонт, дори не броя обзавеждане, мисля, че цената е ок. Трябва обаче да се прецени в какъв момент цената следва да бъде изравнена с пазарната, т.е. кога инвестицията на наемателите би се "избила", ако бяха взели нормален апартамент. Въпросът тук е дали жилището е за социални групи, където наемът никога не е пазарен, а занижен целево.

# 761
Пусни "стокиране" в нет-а и ще ти излезе инфо за профила на социално слабата наемателка.

# 762
  • София
Само че, апартаменти на бул. Вапцаров 25 не получават соц. слаби наематели. Имам познати в блока и от тях знам, че имотите се отдават на държавни служители, преместени от провинцията. След няколко години се изкупуват на добри цени, но не пазарни за квартала.
И в моя блок в Дианабад има 2 такива апартамента. Единия го купи депутат от Атака. Втория е приземен, беше клуб на партия. Сега го продадоха на ценен кадър и се прави як ремонт.
Кой питаше за нова тема?
Може да я направи за да не ни заключат.

Последна редакция: пн, 22 май 2023, 15:06 от Aisha

# 763
68 квадрата 2-стаен на Дондуков (не е на шпакловка) за 100 лв. наем. Пак общинско жилище.
Винаги наемът се определя от "независим" оценител.

# 764
Ей това е да си партиен член Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт