Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 531
  • 773
  •   1
Отговори
# 720
За ЛОКАЦИЯТА цената си е тамън!
Една улица по-нагоре в Хаят може да спиш за 100 евро, тоест 700к ще ти стигнат за 7000 нощувки, или около 20 години. Хем ще ти сменят чаршафите и ще ядеш закуска.
Ама на който му се вижда нормална цената - да купува.

# 721
Зачудих се дали букинг софтуерите на хотелите поддържат такова нещо... Резервация от 20.05.2023 до 20.05.2043.

По възможност плащане при checkout Simple Smile

# 722
https://m.imot.bg/details/1c166844985068428
Може ли мнение за тази обява?

# 723
Зависи какво търсите, но информацията в обявата е оскъдна:
- Първо сградата е от 2013-та година и е на акт 15. Сега сме 2023, очевидно акт 16 няма да получи и е проблемна. Частично населена също не звучи добре. Само по този критерий би следвало да отпадне
- Ако изключим горното няма никаква информация кой е бил строителя, защо е на такъв етап в момента
- Няма схема на стаите, квадратура, една от снимките с прозореца изглежда порутена направо
- Последен етаж
- Без ТЕЦ и газ, но тока, ако няма акт 16 не знам как си го плащат частично живущите
- Голяма тераса, която трябва да прецените плюс ли ви е или минус. Все пак, ако спалнята е 10 кв., тераса 65 кв., освен под звездите да се спи
- Покривът в какво състояние е и частично живеещите ще се ангажират ли, ако се налага ремонт
- Местността е отдалечена от градa - тук пак преценка плюс/минус според личните предпочитания
- Транспортът ще трябва да е личен

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 11:50 от Анонимен

# 724
Зависи какво търсите, но информацията в обявата е оскъдна:
- Първо сградата е от 2013-та година и е на акт 15. Сега сме 2023, очевидно акт 16 няма да получи и е проблемна. Частично населена също не звучи добре. Само по този критерий би следвало да отпадне
- Ако изключим горното няма никаква информация кой е бил строителя, защо е на такъв етап в момента
- Няма схема на стаите, квадратура, една от снимките с прозореца изглежда порутена направо
- Последен етаж
- Без ТЕЦ и газ, но тока, ако няма акт 16 не знам как си го плащат частично живущите
- Голяма тераса, която трябва да прецените плюс ли ви е или минус. Все пак, ако спалнята е 10 кв., тераса 65 кв., освен под звездите да се спи
- Покривът в какво състояние е и частично живеещите ще се ангажират ли, ако се налага ремонт
- Местността е отдалечена от град - тук пак преценка плюс/минус според личните предпочитания
- Транспортът ще трябва да е личен

Благодаря Ви много за адекватното мнение! Много полезни съвети ми дадохте! Случайно ми попадна обявата и ми стана интересна. Иначе търся къща около София, просто цената, спрямо квадратурата ми се видя добра.

# 725
Добра, та чак нереално ниска Thinking

# 726
  • София
Вихра, когато имот е с толкова нереално ниска цена спрямо пазарната, то винаги има някаква причина за това. Дали се вижда или не, дали ще я разбереш или не, дали ще ти кажат или не, е в сферата на вероятностите. Но винаги я има. И тя няма да е твоя полза.

# 727
100% има проблем както със сградата документално (щом няма още Акт 16), така и конструктивно гледайки снимките на течовете, мазилките и дограмата. Последен етаж в този вид в момента предвещава проблеми напред. Доста големите скосове има, които изяждат жизненото пространство. Това, с което е покрита терасата май е покривна обшивка (най-вероятно е протекла на долния етаж и са го направили от зор) - следователно и това предваща следващи проблеми напред. Останалите неща вече са ги изредили. Аз тоя таралеж в гащите си не бих сложила.

# 728
Терасата си седи на битум, дори да не тече, за тази голяма площ трябва да я покриете я с плочки, я с декинг, което ценово хич няма да е малко. Теча на онзи прозорец не би могъл да се реши, щом досега не е.. освен ако не се изрине всичко и направи отново.
Т.е Ъ-Ъ от мен

# 729
Обявата според мен е от типа "за инвестиция", ама не за даване под наем, а на принципа "заравяш и забравяш".

Ако имам излишни пари, бих им казал - за 50к го вземам, ако искате.
Ясно е, че има много конструктивни проблеми, но при достатъчно ниска цена са решими. Много е важно също така по каква причина се бави акт 16 и дали има изгледи близките 10-15 години да получи акт 16. Ако да - слагаш сега едни пари "за децата/внуците" и докато се придвижат нещата нищо чудно цените в района да са по 3-4к евро/кв.м.

Ама това е сценарий с много условности и определено трябва човек да знае какво прави и да му се занимава. Ако целта е да се ползва за основно жилище в скоро време - зАбръй.

# 730
Снощи и аз гледах къщи около София. Цените им са по половин милион нагоре. Не знам просто... В Банкя има голям комплекс с нови къщи, там гледахте ли?

# 731
Бихте ли купили имот с неузаконена стара къща, с удостоверение за търпимост? Искам да я ползвам като вила, но се притеснявам от това да инвестирам в ремонт, ако след време може общината да ме накара да я бутам.

# 732
Нали им удостоверение за търпимост, защо да е незаконна?

# 733
mona11, щом има издадено удостоверение за търпимост не би следвало да подлежи на събаряне.
Но това си остава сграда "търпима" при точно тези условия, при които е издадено удостоверението, т.е. не може да бъде разширявана, надстроявана и т.н. по начин променящ габарити и височина. За текущ ремонт не би трябвало да има проблеми.

# 734
Понеже изобщо не съм запозната, четох в нета, че това удостоверение не узаконява незаконното строителство и се издава най-вече, за да могат да се продават тези сгради. Което не значело, че не подлежат на събаряне някога. Може и аз да не съм разбрала правилно.

Общи условия

Активация на акаунт