Обсъждане на имотни обяви-31

• 55 482
  • 773
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Да споделя неприятна случка за семейството ми. Намерихме си 4стаен апартамент за покупка без брокер. Срещнахме се с продавача, хареса ни и му казахме, че сме съгласни да го купим. Той каза добре и му изпратих предварителен договор да го прегледа и ако е съгласен да продължим към следващ етап. Вече стана 4 ден и никакъв не  дава отговор. Много не сериозно според мен. Според Вас какво се случва? Дали да изчакам или е време да питам?

# 316
Обади му се, попитай го прегледал ли е договора?! Има ли някакви забележки по него.. После му спомени, че сте харесали още един 4ст. и го обмисляте и него, но на теб лично неговият по ти допада като ..разпределение примерно, а на мъжа ти че клони към другия.
Бързо ще разбереш, защо се мота, и ако си мисли да ви вдига цената това че "УЖ" имате и друга опция ще го освежи Wink Успех и пиши.

# 317
Понеже ми е любопитно мнението на хора, които следят повече цените от мен, да ви пусна това:

https://m.imot.bg/details/1b167352220266551

Аз лично съм много възмутена от тази цена. Права ли съм или просто такива са цените в уж бедна България?

# 318
  • София
Чудо, чудо са тези цени. Само не знам кой може да си ги позволи

# 319
Ами има хора, които могат, особено ако го купуват за лично ползване и кредит+собствено участие. Не познавам "Младостите" като квартали, но моя съседка /в Стрелбище, до Южния парк, НС но от 2005 г./, продаде апартамента си, 6 -ти етаж, предпоследен, юг-югоизток с хубава гледка към Витоша и запад-северозапад, 85 кв.м. чиста жилищна площ за 210 000 евро, което е почти около 2500 евро/кв.м. Влизала съм набързо у тях, така че не си спомням много добре обзавеждането, а и не съм се заглеждала, но този в Младост 2 май изглежда една-две идеи по-нов, но и това също е относително  като възприятие. Сега, тя има 2 кандидатки, които чакат одобрение за кредит и май едната вече е получила такова. Така че, пазарът си е пазар - за някой много, за други става.

# 320
  • София
Къде е Стрелбище, къде е Младост...

# 321
Според мен в Младост се опитват да вземат такава цена, защото е дизайнерски апартамента. Предполагам все някой ще го купи, но не е това средностатистическия двустаен все пак.

Сега прочетох, че е и доста висок клас на изпълнение на сградата, поне по описание.

# 322
  • София

Аз лично съм много възмутена от тази цена. Права ли съм или просто такива са цените в уж бедна България?

И защо си възмутена?
Собственика е вложил усилия,  довършил и обзавел апартамента. Негов си е и ще го продава за колкото прецени. Ако не се намери купувач на тази цена и не му е спешно ще чака. Той си знае.
И аз може да съм възмутена от цените в магазина,  но други хора пълнят количките.
Вчера бях "на МОЛ" - от всеки магазин излизаха добре облечени хора с торби. Бях отишла за 3 детски дрешки в Пепко и само с тях излязох.
Колите на паркинга повечето бяха нови и хубави.
Не знам къде я видя тази бедна България?

# 323
Ами има хора, които могат, особено ако го купуват за лично ползване и кредит+собствено участие. Не познавам "Младостите" като квартали, но моя съседка /в Стрелбище, до Южния парк, НС но от 2005 г./, продаде апартамента си, 6 -ти етаж, предпоследен, юг-югоизток с хубава гледка към Витоша и запад-северозапад, 85 кв.м. чиста жилищна площ за 210 000 евро, което е почти около 2500 евро/кв.м. Влизала съм набързо у тях, така че не си спомням много добре обзавеждането, а и не съм се заглеждала, но този в Младост 2 май изглежда една-две идеи по-нов, но и това също е относително  като възприятие. Сега, тя има 2 кандидатки, които чакат одобрение за кредит и май едната вече е получила такова. Така че, пазарът си е пазар - за някой много, за други става.
85 кв. м. чисто е около 100-105 кв. м. с общите части.
Дори евтино го е продала, сравнявайки с обяви в квартала.

# 324
Понеже ми е любопитно мнението на хора, които следят повече цените от мен, да ви пусна това:

https://m.imot.bg/details/1b167352220266551

В етап преди акт 16 в сградата се продаваха апартаментите на цена около 1500-1600 евро на шкакловка и замазка.Строителството е много добро и като изпълнение и като качество на материалите, над масовката. ММ беше там на различни етапи преди да я завършат и след като взеха акт 16. Последните етажи в такива сгради са и най-скъпи. За мен е приемлива предвид качеството на довършителните работи, които по време на ремонта вече са били на по-високи цени за труд и материали. Жилището не е стандартната двустайка с малки помещения и за мен предполага хора с добър стандарт, които искат да живеят на широко с гледка, светлина и въздух около тях. Вече е въпрос на вкус на кого ще допадне, за да плати цената, която включва ремонта/дизайна.

# 325
На мен също ми направи впечатление качеството на строителните материали както са описани в обявата. А и довършителните работи /интериора/ също ми хареса като цяло, макар че не разгледах задълбочено снимките. Но, важно е как размерите на помещенията са "на живо", т.е. дали наличните мебели отговарят на вашите виждания и изисквания, много ли са, малко ли са, изобщо неща, които ще удовлетворяват начина ви на живот.

# 326
Самата сграда изглежда много хубава, ама как да се нарече лукс, като е навряна точно до ей такива други сгради - представям си и кварталните гамени пред бирарията отпред:

Не можаха да си направят един отделен квартал богатите, където ако трябва да си събират повече пари, за да имат околна среда около сградите си - път, тротоар, канавки за дъждовните води, съседи на тяхното ниво, и т.н. Или направо да си го оградят, както в Америка има gated communities.
Луксозна сграда, навряна насред панелките, за мен не би била от интерес, ако търся нещо луксозно. То си върви заедно със средата.

# 327
  • Sofia
Тя сградата е луксозна само в очите на комшиите от панелките.
А, това че има и стари сгради не е проблем.
Аз с богати, надути мутри не искам да живея - иначе щях да си купя в Бояна и Драгалевци.

Моята дефиниция за луксозна сграда е комбинация от фактори - материали, функционалност и удобства от една страна и местоположение и инфраструктура от друга.
От първата е примерно качествено строителство, наличие на паркомясто, охрана и т.н.т. От втората категория - парк, метро/градски транспорт, училища, болници и т.н.т.

Сградата ако е луксозна но е в Княжево - какво да я правя? Или ако е с качествени материали, но трябва да се боря за паркомясто с "местните"..

# 328
Съседи на тяхното ниво - това за кое точно ниво става дума? За финансово, за интелектуално, за възпитание и култура?
Аз също не бих искала да живея с измислени бизнесмени, провайдъри с техните кукли с (както наскоро прочетох) устни като наденици и тем подобна фауна.

П.С.
Скрит текст:
Един известен британски хуморист преди доста години е написал следното:

On Sundays on the Continent even the poorest person puts on his best suit, tries to look respectable, and at the same time the life of the country becomes gay and cheerful.
...
In England even the richest peer or motor-manufacturer dresses in some peculiar rags, does not shave, and the country becomes dull and dreary.

IF you want to be a modern Briton, you must be prosperous, or, preferably, rich.
Richness has this in common with justice that it is not enough to be rich, you must also
manifestly appear to be rich.
The English, however, are a basically modest race, so you cannot just show off. In fact, you must hide your richness in an ostentatious, pseudomodest manner, as if you were really poor. The greatest advantage of this being that
you may, in fact, be really as poor as you like. A short while back it was much more difficult to be rich, but as riches were then quite out of fashion — indeed, rather vulgar — this did not matter. A few years ago a Rolls Royce or a Bentley was a must and to have a palatial residence was advisable. Today,
only the get-rich-quick businessmen, the vulgar, commercial barons and the lower layer of television comedians buy new Rollses and Bentleys. The patricians use Austin Sevens, Miniminors, scooters and bicycles, perhaps very ancient Rollses, or else Jensens and Bristols (the last two costing about £4,000 each but unrecognized by the masses).

# 329
  • В заешката дупка
Навсякъде по свете се строят нови сгради сред стари. Не е е проблемът в това, а че соц. старите панелки са неподдържани, и инфраструктурата около тях също.

Общи условия

Активация на акаунт