Обсъждане на имотни обяви-31

• 55 482
  • 773
  •   1
Отговори
# 300
  • Германия
Тео, заповядай :
https://m.imot.bg/details/1e166469965340916

Когато търсиш, за да получиш 4 спални, задай многостаен + мезонет. Четиристайните са с 3 спални. Всъщност има, не са дефицитни.

RebelHeart, мерси! Обаче и на този веднага му намерих кусури. Абстрахираме се от цената, която е космическа, но разпределението е като че спалните са все за двойки, големи с гардеробни и т.н., което реално за детска стая не е необходимо. А в същото време холът е малък, а кухнята миниатюрна. Баните не ги и разглеждах.

Сега, само си чешем езиците, нали? 😉 За мен разпределението е всичко друго, но не и практично и функционално. Целия апартамент бих го преправила, сигурно 2 стени същите няма да оставя, за да ми отговаря на нуждите 😅

# 301

Най-много ме дразнят квадратните бани от 4 квадрата, ако бяха правоъгълни, тогава много по-лесно щяха да се подредят тоалетна, мивка и душ-кабина (не 90х90) в дъното по ширина.

Аз мразя и квадратни кухньохолове, много място се губи и уж прилична квадратура, а...

# 302
  • Германия
Мандаринка, съгласна съм, и аз това имам предвид, нормален апартамент. А се строят или малки или огромни, но нефункционални. Ами ако имаш 3 или 4 деца и искаш да не се гъчкат в 1 или 2 детски?

А стаята за гости имам предвид точно една отделна стая която да случаи за “офис”, където да си сложа бюро с компютър, някъде да си държа документи и т.н. И ако има място да сложа едно легло. За нас е важно да имаме отделна стая, защото моите родители ни идват на гости за по 1-2 седмици и е хубаво да си имат отделно място и удобно легло.

Баните също са доста маломерни, в смисъл, че в никоя не можеш да сложиш вана и отделен душ/душкабина/walk in.

Нищо от тези неща не е задължително, но поне да ги има като опция.

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 17:41 от TeoM83

# 303
  • СИ
В последните години имах възможност да пообиколя западната част на Европа. По-смотано като замисъл, изпълнение, разпределение и каквото се сетите, от българското строителство няма. Всичко се прави набързо и с цел максимална печалба. Направо се чудя как се купуват нашенските архитектурно-строителни недоразумения. Но, други просто няма. Или са капка в морето.

# 304
Още - за толкова пари има само 2 бани и то едната е към едната спалня. Значи 3 спални с една баня. Миниатюрен кухня-трапезария-хол. Нищо не пише за гаражи - паркоместа. За 4 спални ще са нужни поне място за две коли.
Отделно още 100тина хиляди евра, за да се събуеш и да влезеш.

# 305
Здтравейте, някой може ли даж предложи вила на добра цена около гр. Русе

# 306
  • Sofia
Така е, съгласна съм. Уикенда отивам на разходка Simple Smile И на мен ми допадат разпределенията. Интересно ми е как ще се промени квартала като пуснат 1home , Sofi Center, Ohridsko Ezero Park, и сега този.
Самата полянка не е малка, че да няма място за самия строеж - възражението ми се състои в това, че не е на мястото на някоя стара къща, някоя барака или нещо подобно, а винаги е било полянката/градинката пред блока. Не го доумявам защо общината ще го продаде и някой ще иска да го застрои.

Самия микрорайон според мен е добър - от другата страна на бъдещата сграда е парк Възраждане, на 10мин е Мол София, на 12-13мин е метрото. Обаче много пъти е ставало дума за циганския мол и за пътя ни цаганите в района. Ей, така като се движиш по улиците около Стамболийски и забелязваш в пъти повече отколкото където и да е другаде "средно". Свиква се според мен, но никога няма да е "престижен" район.
Като плюс е пешеходното разстояние от там до Съдебната палата: 20min, до Руски паметник: 12мин, до НДК 26мин.
Т.е. става за пеша и без кола. Иначе района според мен без паркомясто е абсурден, освен че е зелена зона.

# 307
  • София
Мандаринка, съгласна съм, и аз това имам предвид, нормален апартамент. А се строят или малки или огромни, но нефункционални.

Строи се това, което ще се продаде лесно. Търсене и предлагане се сращат някъде.
То защото в Германия апартаментите са супер-дупер-по-по-най. И там има всякакви недоразумения, а строежите са в пъти по-малко като цяло.
Докато купя моя там посетих или гледах клипове сигурно на над 100 обекта.
Бълг. архитектурни решения ми харесват повече и отговарят на изискванията ми. За Герм - не ми харесват малки, отделни  кухнички, т.н. немски преход от хола към 2 спални - да изброявам ли повече?
Там липсата на канал в банята и тоалетната за мене е минус. Ваната е ненужна и трябва избиване и ремонт.
Кухни - масово без въздуховод за аспиратор също.
Гредореда в центъра на града не го броя - и тук го има.

# 308
  • Германия
Аз за стари апартаменти не говоря, сред тях има най-различни. И не правя сравнение кое е по-добре, кое е по-зле. Въпрос на навик и на възприятие. Ние не сме търсили апартаменти, “немски преход” или както там му викате, май никъде не съм виждала. Нито кухнята ни е мала и отделена, нито имаме преходи. Но както и да е.

А канал в банята има, просто не е цопнат в средата. И според кого по-точно ваната е ненужна?! Има хора, които се къпят с удоволствие във вана. Може да не е всеки ден, но за на който му харесва, си е предимство ваната да я има. Аз също не се къпя често във ваната, но пък децата и мъжът ми си я ползват доста интензивно.

Но щом всички са доволни от това, което се предлага, значи нямате грижи, всичко е точно.

# 309
  • София
Всеки си има някакви нужди и приоритети.

Строи се онова, за което има най-голямо търсене. Почти никой не прави четиристайни, защото почти никой не ги търси.
Вариант е още на етап строеж да се закупят два съседни по-малки, да се обединят и да се преработи документацията според новото разпределение.

# 310
Julian, аз по принцип познавам горе-долу района, но не съм минавала по конкретната улица и не знам това каре. С малки изключения винаги съм живяла в район, близо до този. Има си кусури, но съм ОК с тях. За циганите, мисля, че в тази част не са толкова много, колкото след Стамболийски. Може и да греша. В мола влизам само за кафе от Коста, честно казано не ме вълнува особено какъв е.

# 311
усойно е мястото, не знам кое прави сянка, но е тъмно, само с колата минавам понякога

# 312
Строи се онова, за което има най-голямо търсене. Почти никой не прави четиристайни, защото почти никой не ги търси.
Вариант е още на етап строеж да се закупят два съседни по-малки, да се обединят и да се преработи документацията според новото разпределение.

Не че няма търсене на 4-стайни, но е в пъти по-малко (вероятно). По-голяма квадратура - по-скъпо, съответно. И броят (%) на търсещите такива жилища рязко спада. Обикновено на последния 1-2 етажа правят такива. Вариант е да познаваш инвеститора и още на ниво проект да поискаш 4-стаен и на по-нисък етаж, тогава вземат 1 стая от съседен апартамент.

3 деца вече се случва по-често сред по-задоволените финансово семейства, 4 деца е по-скоро изключение. Дори сред тези семейства. В България.

# 313
  • София
Да.
Истински заможните хора обикновено търсят къщи, когато им трябва квадратура.

Има и изключения, разбира се, когато държат на апартамент, но то не е в често обсъжданите тук сгради в Овча купел, Банишора или Дружба.

Примерът, за който се сещам е Сан Стефано плаза. И в тия случаи цената изобщо не е фактор.

Затова и многостайните са рядкост. Обикновено са на последния етаж пак от гледна точка на строителството. Отдръпването на застроената площ навътре прави етажът по-малък, с по-големи тераси. По-лесно се продава голяма квадратура с голяма тераса, отколкото гарсониера с 35кв. тераса примерно.
И пак, тези многостайни, се продават по-бавно и по-трудно, обикновено с компромис в цената на квадратен метър.

# 314
Аз доскоро живях в 2 еднакви свързани апартамента. Когато тръгнахме да се местим го обявихме за продажба. Първоначално го пуснахме като едно жилище, към което имаше мижав интерес и безумно ниски оферти. За един месец  го разделихме отново на два апартамента и ги продадохме бързо и без отстъпки от цената.

Повече не бих си взела два, има ненужни коридори, тераси,преход и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт