Обсъждане на имотни обяви-31

• 55 491
  • 773
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Точно, ако ще купите тотал щета ми се струва нереалистично да направите ремонт, който в днешно време да е под показания, като цена, в завършен вид.
Ако няма следи от течове или мухъл, то значи и ремонта е бил приличен.

Времето и нервите за ремонт не са по силите на всеки.

# 286
Някой, който живее в зоните, случайно да е виждал къде е този обект? Малко ме съмнява, че е Б5..
https://m.imot.bg/details/1c167690050223377

# 287
Очакван АКТ 16 - 2025г.
Още ще да е на чертеж/макс оградена дупка

# 288
Ами аз предполагам, че вече може би е оградено мястото и има информационна табела, но не мога да съм сигурна.. Може и да си перефразирам въпроса - Живущите в Б-5, виждате ли някаква нова ограда около вас? Grinning

# 289
  • София
Предполагам, но спекулирам - около Отец Паисий и Странджа при кръстовищата с Позитано има все още подходящи терени за такава сграда - сега са шубраци, калищаци и импровизации на паркинги.
Смятам, че ако беше по-близо до Т Александров щеше да е по-висока.

# 290
Ами аз предполагам, че вече може би е оградено мястото и има информационна табела, но не мога да съм сигурна.. Може и да си перефразирам въпроса - Живущите в Б-5, виждате ли някаква нова ограда около вас? Grinning

https://eaholding.bg/proekti/park-vazrajdane/

# 291
Мерси man_darin_ka Hug

# 292
  • Sofia
Ехаа, това е място между улицата и блоковете (ЕПК) от едно време. Приятел живее точно там. Помня, че го заградиха преди година-две, като хората протестираха, че рязко им се намалиха местата за паркиране, като вървеше слух, че ще паркинг, а след това, че общината ще направи ремонт на градинката 😆

Въпросното място не е някакъв свободен парцел, а междублоково пространство.
Там имаше малка полянка и дръвчета.

Ей това чака всеки квартал с малко място между стари блокове с такава наглост да застрояват този тип пространства!

По време на строежа на старите блокове, там архитекта е предвидил малко пространство - и той е можел също да лепне блоковете плътно да улицата... но очевидно не го е направил.

Нямам нищо против премахването на стари сгради или премахването на индустриалните зони от жилищните квартали, но това което са направили с този парцел е престъпление!

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 13:07 от julian

# 293
То може би затова е толкова нисък блока. Иначе на мен ми изглежда доста малко мястото ..

# 294
Докато не се отиде на място (Гугъл мапс не дава достатъчно добра реална представа), няма как да се каже как усещаш мястото. И личното впечатление е най-важно, друг какво смята е друга бира. Личното впечатление на друг може да съвпадне с твоето, но може и да не съвпадне.
На мен търсенето с Гугъл изображения ми помогна, въпреки че досега само 2-3 пъти съм се пробвала с тази търсачка.
5-6 етажни блокчета е супер, а и апартаментите са със съвсем прилични разпределения, по мое лично мнение.

# 295
Така е, съгласна съм. Уикенда отивам на разходка Simple Smile И на мен ми допадат разпределенията. Интересно ми е как ще се промени квартала като пуснат 1home , Sofi Center, Ohridsko Ezero Park, и сега този.

# 296
  • Германия
Разцъках апартаментите от любопитство, не останах впечатлена. Повечето са стандартни мини 2- и 3-стайни, с малки кухни и малки бани. Аз друго не съм и видяла да се строи в Бг последните 20 години може би? Антре също често липсва, отваряш входната врата и бам!директно в хола или в кухнята.

Викам дай да водя на последния етаж какво предлагат, и там поредното разочарование. Да, сложили са един 4-стаен ап., но и той е недомислен. За какво са му на човек тия огромни спални от по над 20кв? Едната май е по-голяма от хола. С това място можеха да се опитат да направят повече спални, с нормални размери. Аз съм с две деца, за мен е а но всяко да си има собствена стая, искам и офис отделен/стая за гости, тоест трябват ми поне 4 спални. Ами аз такива апартаменти реално изобщо не виждам да се предлагат на пазара.

# 297
  • София
Тео, заповядай :
https://m.imot.bg/details/1e166469965340916

Когато търсиш, за да получиш 4 спални, задай многостаен + мезонет. Четиристайните са с 3 спални. Всъщност има, не са дефицитни.

# 298
То и колко хора могат да си позволят нещо извън маломерното..

Последна редакция: пн, 13 мар 2023, 17:41 от second

# 299
Разцъках апартаментите от любопитство, не останах впечатлена. Повечето са стандартни мини 2- и 3-стайни, с малки кухни и малки бани. Аз друго не съм и видяла да се строи в Бг последните 20 години може би? Антре също често липсва, отваряш входната врата и бам!директно в хола или в кухнята.

.....Аз съм с две деца, за мен е а но всяко да си има собствена стая, искам и офис отделен/стая за гости, тоест трябват ми поне 4 спални. Ами аз такива апартаменти реално изобщо не виждам да се предлагат на пазара.

То повечето хора в България са реалисти и искат стандартно жилище, т.е. обикновени хора искат обикновени жилища. Спалните и холовете (плюс кухненския бокс) определено не са мини, виждала съм по темите във форума и холокухня от 14-16 квадрата. 3-стайните са с по 2 бани, което в доста други проекти липсва (има само 1 баня и тоалетна, максимум).
Най-много ме дразнят квадратните бани от 4 квадрата, ако бяха правоъгълни, тогава много по-лесно щяха да се подредят тоалетна, мивка и душ-кабина (не 90х90) в дъното по ширина.
Иначе всеки може да си мечтае за някакви огромни къщи по 200 и кусур квадрата (по американски), но не трябва да се забравя, че в големите градове на САЩ хората живеят под наем и в съвсем мини-ню-ню апартаментчета.
На мен лично стая за гости не ми трябва, няма кого да настанявам - нямам рода от провинцията. Винаги през живота ми, когато се е налагало да преспя 1-2 нощи при познати, са ме настанявали или на дивана в хола, или в спалнята, а стопаните са спали в хола. Повече от 1-2 нощи не знам кой идва на гости за толкова време.
Имаше потребителка в имотните теми, която търсеше 2-стаен НС (холокухня и спалня), ама спалнята да е с огромна гардеробна. На предложението да търси маломерен 3-стаен и да направи втората спалня на гардеробна (и офис), пак не я устройваше.

Общи условия

Активация на акаунт