Обсъждане на имотни обяви-31

• 54 697
  • 773
  •   2
Отговори
# 585
Т.е. сградата вече е населена, въпреки че няма акт 16 и вече са се появили проблеми по апартаментите? Интересно ми е какви. И щом има доста оплаквания, защо се замисляте да купувате там?

# 586
Т.е. сградата вече е населена, въпреки че няма акт 16 и вече са се появили проблеми по апартаментите? Интересно ми е какви. И щом има доста оплаквания, защо се замисляте да купувате там?

Не, не е населена, но хората са влизали в апартаментите си.
Следим сградата им от фаза 1 от доста време отвън и малко се изненадах от прочетеното, а бяхме замислили да инициираме контакти за апартамент от фаза 2. Мисля, че бих искала да събера различни мнения преди да вземем някакво решение.

# 587
ЧС, това не е кич. Тук си е поиграл дизайнер и не са жалени пари. На мен този апартамент (с малки изключения) ми харесва. И като размер, и като обзавеждане. Разбира се ако беше мой щях да променя някои неща, но като цяло е ок.

П.П. Виждал съм на живо подобен интериор в къща струваща много милиони евро (не в България). Беше много добре.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 03:01 от Мъфин

# 588
Кича, както и красотата са субективни усещания.

# 589
  • София
Мъфин, твоят вкус (съм забелязала) е ориентиран към демонстрация на благополучие и пари, съчетани с удобство.
Не на всеки това е нужно или пък достатъчно.
За мен това е доста натруфено, на ръба на кича. И аз съм на мнение като ЧС, че са вложени много пари и е хубаво да има кой да го оцени и да го харесва, както е направено.
На мен ми идва твърде претрупано и крещящо "лукс". Твоят апартамент с масивните мебели, който беше публикувал веднъж, ми беше по-близък като усещане, по-уютен и с повече "въздух", хем стилът на мебелите не беше моят.
Подкрепям мнението за другия апартамент в Слънчев ден. По-уютен и непретенциозен.

# 590

Това вече би могло да се нарече кич.

# 591
П.П. Виждал съм на живо подобен интериор в къща струваща много милиони евро (не в България). Беше много добре.

На този цената му е също 1.5милиона евро. Има и по-малки в сградата за около 990хил евро.
И по мой вкус не е, ама никак дори, кой каза Лас Вегас Стайл? Точно на това ми напомня и на мен. Или Дубай да кажем.
Интересно ми е колко ще се задържи на пазара. Слънчев Ден е прекрасно място иначе. Гледката и локацията на сградата  са топ, но чак пък като за 1.5 милиона евро…

# 592
Маркан и Харчеса бяха с добро име, и по принцип Маркан уж още държат, но не мога да кажа същото за Харчеса. Имам хора в този чат, които също ми споделиха за проблеми (протекли тераси в техния случай) и най-вече - проблеми с финансиране от банка, тъй като се оказало, че има проблем с документите на земята. Някакви препродажби са правени навремето, обезщетявали са собственици, но нещо не им харесало на някои банки. Не знам точно каква е схемата. Моите хора там очакваха да са готови и с акт 16 към есента миналата година, но заради проблем с трафопост все още чакат, най-вероятно към есента тази година. Дано дочакат. И дано нямат проблеми с терасите… иначе цените на зелено бяха супер уау.

# 593
Това с трафопоста е много чест проблем за забавяне на акт 16. Познавам доста, които са го чакали година и половина, макар на хартия сроковете да са супер кратки. Даже един строител обясняваше едва ли не как трябвало да пуснеш документите за актуването към ЧЕЗ още на кота 0, та да не се бавят документите. Факт е,че някои големи имена доста бързо се оправят с акт16 и най-вече ЧЕЗ, ТЕЦ, но на други им се налага да чакат 5 години да свържат водата на сградата с близката канализация, защото улицата отпред е наскоро ремонтирана и в гаранция.

# 594
Мъфин, твоят вкус (съм забелязала) е ориентиран към демонстрация на благополучие и пари, съчетани с удобство.
Не на всеки това е нужно или пък достатъчно.
 За съжаление хубавите материални неща са скъпи. Понякога много скъпи. Това важи за почти всичко около нас. Имоти, коли, часовници, мебели, бяла, черна техника, телефони и т.н. Аз просто харесвам хубавото. Повечето нови, правени от дизайнер и струващи много милиони евро или долари имоти приличат по-скоро на този, отколкото на домовете на масата хора по света. Аз честно казано не знаех цената на този апартамент. Днес по-горе някой писа, че се продавал за 1.5 млн евро. Хората са го направили хубаво и му искат доста пари. Това е нормално. По цял свят е така.

Последна редакция: пт, 05 май 2023, 12:15 от Мъфин

# 595
Потърси в Гугъл "american interior design", ще се очудиш колко много прилича.
Ама то от гения до лудостта е една крачка, това определено е прекрачило, пък иначе си прилича, да и е много близо. И други поговорки има подходящи, за кацата с мед и добавките в нея дето вече я правят неставаща за консумация. С дизайна са много така нещата, объркаш нещо тук-там и разваля цялата визия, сложна работа е. Липсва едно нещо наречено стил и вкус, а е съществено.
Имам усещането, че в този чат пишат главно милиардери и то с поне 5 луксозни имота -всеки обзаведен и оборудван за поне милион ..
Най-общо казано, усетът за естетика е по-важен от милиардите и милионите когато става дума за дизайн. Но важното е на тези дето живеят вътре и на техните почитатели в инстаграм да им харесва Hug

# 596
"УНИКААААЛЕН VIP голям едностаен БЕЗ АНАЛОГ НА ПАЗАРА"
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=2b163329275649724
Трябва да плащат вредни за гледката в и извън апартамента.

# 597
Ефибуш, напротив - в апартамента в Слънчев ден има един стил и вкус, но понеже българската реалност е такава, че обичайно хората ремонтират на парче, или пък купуват каквото е на промоция за ремонта, затова и цари разностилие. Този апартамент конкретно е направен с много вкус и по текущата мода, като същевременно материалите и обзавеждането са избрани така, че да не са преходни във времето, за разлика от едностайния в Симеоново.

В ступор съм колко хора харесаха един ремонтиран с подръчни средства недомислен и нефункционален коптор в Яворов, в който най-хубавото бяха марковите музикални колони, а тук, където всичко е в синхрон без да се натрапва, казвате, че е за изриване. Този в Слънчев ден не е нито гениален, нито лудост, а си е просто жилище, правено със съвестен дизайнер и качествени материали и неограничен бюджет.

Просто вече ножицата между класите е много разтворена и има жилища, които човек не може да си позволи дори и да наеме. Нормално е, просто тук говорим за свръхбогатство. Който е направил това жилище вероятно има много подобни, и ще го продаде на някого с още няколко от подобен клас, но на различни места, бг мамите могат само да цъкат с език и да въздишат или злобеят - всеки според представите си за хубаво.

# 598
Че е скъпо обзаведен никой не спори. Но че е кич за парвенюта също е факт. Може всичко да е в един стил, ама лош стил. Вероятно си има клиенти и за това, но съвсем не всички.

# 599
Прощавайте, познавачите на вкус и стил за парвенюта,
тия плюшени тапицерии и измислени геометрии са завинаги смешни от 80-те насам.

Няма паралелна реалност, в която тези кресла да са стилни.

Формите на тези табли Joy

Нощното пуфкаво кубче

Тая арабеска, пълна измишльотина

Общи условия

Активация на акаунт