Аудиокниги - обсъждане, коментари и препоръки

• 39 394
  • 474
  •   1
Отговори
# 390
Мога ли да ползвам нещо друго за слушане освен Сторител?

Сега видях, че има анкета в темата и там има още други варианти с приложения

# 391
Преди време, когато се колебаех дали да активирам към плана си Сторител, пусках книги от ютуб, има някои качени там.
 (Мен ме разсейват постоянно други неща при слушане и дори докато върша нещо рутинно, затова за мен слушането не е подходящ вариант, но оттам пък така успях да преценя за себе си това.)

# 392

Благодаря fenyx!

# 393
Дами имате ли впечатления от "Хиляди сияйни слънца"? Тежка ли е, двоумя се дали да я започвам. Благодаря.

# 394
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Тежка, но много силна история. Тази книга на Хосейни съм забелязала, че е любима на женската аудитория тук във форума и много се харесва. Другата му за хвърчилата е "по-мъжка". На мен ми допада, добре написана история взета от реалния живот.

# 395
  • София

Аз ползвам и Audible на Amazon, но там няма книги на български и е доста по-скъпо. С премиум членство имаш по 1 безплатна книга на месец и след това си ги купуваш като струват колкото печатно издание, горе-долу. Така че си го пускам понякога (когато конкретна книга я няма в сторител), но не поддържам акаунта постоянно.

# 396
При Audible (с premium абонамент) имаш 1 кредит на месец, което наистина е 1 книга. Но има възможност да се върне някоя книга, която не искаш да задържиш след като е слушана и да получиш кредит срещу нея, така че се събират повече кредити понякога. Около Нова Година имаха сериозни разпродажби дори на някои от най-новите книги. Имат разпродажби и по друго време.

Ако няма да се използва редовно, не си струва да се плаща абонамент. Може да се купи някоя и друга книга от време на време и без него.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 17:50 от Cool_Cat

# 397
  • София
Не знаех, че могат да се връщат книгите и да получиш кредит обратно, това е полезно, благодаря!

# 398
Не всички може да се връщат (някои не може и ме мързи да търся на какъв принцип определят това), но аз връщам книги и получавам кредит срещу тях.  Аз слушам главно лежерни книги и не виждам причина да ги пазя завинаги.

# 399
  • София, Лагера
Дами имате ли впечатления от "Хиляди сияйни слънца"? Тежка ли е, двоумя се дали да я започвам. Благодаря.
Четох книгата, когато точно излезе, да е било преди 10+години. Още помня имената на героите и като чуя името Рашид, до ден днешен настръхвам. А не съм човек, който е чел 5 книги ви живота си. Струва си!
Заедно с това и Хвърчилата на Хюсейни си заслужават четенето. И тях ги има в Сторител (според мен това е по-добрата книга, но най-добре да се прочетат двете). За "Планините ехтяха" не съм убедена, доста ми беше бледа след другите книги.

# 400
  • Mediterraneo

Прекрасна книга! Само мисълта за нея ти стяга гърлото. Вселена от емоции и чувства!
Ловецът на хвърчила не съм чела, А планините ехтяха не беше чак толкова хубава, трабва те, но някак се губиш в нея, не ми донесе емоцията на Слънцата.

# 401
Ловецът е най-хубавата му книга, според мен.

# 402
Минавам да споделя, че завърших "Зовът на кукувицата". Много увлекателна и добре написана история, беше ми интересна до самия край, който също е добре направен. Продължавам с втората книга от поредицата - "Копринената буба", почти я преполових. Впечатленията ми отново са доста добри. Всико е добре премерено, без клишета и блудкави розови отклонения. Малко са подробни на моменти, но въпреки това не ми доскучават.
Понеже коментирахме четящите, искам да изкажа възторга си от Чавдар Монов. Прекрасно прочетени са и двете книги, той ги прави пълнокръвни и увлича с гласа си.

# 403
Хареса ми много "Не тук и не сега" на Джилиан Макалистър. В раздел "Криминални" е, но не мисля, че е точното място, въпреки криминалната нишка.
"Градинарят и смъртта" на Г. Господинов ме докосна по специален начин, прочитът на Владо Пенев е невероятен!

# 404
  • София
Точно приключих и аз "Не тук и не сега" - много, много ми хареса и на мен!

Общи условия

Активация на акаунт