Аудиокниги - обсъждане, коментари и препоръки

• 37 307
  • 451
  •   1
Отговори
# 405
  • Видин
И аз наскоро случах последните две цитирани книги...
Хареса ми Градинарят, тежка книга, със сигурност някога ще я чуя пак.
В момента съм на Дейвид Балдачи (за сефте се срещам с него) "Абсолютна памет". Харесва ми, интересно е засега, мисля, че и авторът като цяло е доста ценен.

# 406
Аз продължавам с третата книга от поредицата за Корморан Страйк, "В служба на злото". За разлика от първите две, тук има прекалено много детайли за зверства, а и се очертава да се обърне доста внимание на романтиката, което е предвидимо от самото начало. Засега тези две линии малко ме дразнят, но ще я послушам още.

# 407
  • София
Последно изслушани

1. Среднощната библиотека - 4/5
2. Да мразиш Адам Конър - 3/5 ( лека , но не и особено стойностна)
3.Дневникът на Б.Джоунс - като фен на книгите и филмите , за мен беше приятно да изслушам книгата ,скоро се очаква и част 2 да е пусната.
4.Френският фотограф - 4/5 - Най - малко ми хареса от книгите на Наташа , но все пак я препоръчквам.
5.Ваканция в Тоскана - 2/5 - имах чувството ,че няма свършване тази книга. Не ми хареса.

# 408
  • Sofia
Изслушах две книги на Лусинда Райли-“Среднощна роза” и “Дървото на ангелите”.
Много ми харесаха 👍🏻
Трябва да се слушат внимателно особено в началото,че много герои има и често се сменят историите от различни години.

Изобщо не ми допаднаха “Да обичаш Джейсън Торн”и “Да мразиш Адам Конър”на Ела Мейс 👎🏻
Много вулгарни,не са за жанр Любовни,а за Еротични…

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 11:23 от Doli

# 409
  • Видин
И аз съм на Лусинда Райли Simple Smile Тази сутрин приключих "Седемте сестри. Историята на Мая". Ами много ми хареса! Размечтах се още повече някой ден да посетя Рио (винаги ми е било мечта, някаква незнайна сила ме тегли натам хаха). И директно започнах втората книга от поредицата. Доста часове са, но са интересни много.

# 410
  • Mediterraneo
Цялата поредица е прекрасна, аз съм голям фен.

# 411
Аз харесах “Интелект” на Мария Пеева. Криминална е, има неочакван край. Не ме натовари, даже напротив беше ми доста интересна.
Преди 2 дни завърших “ Истината за случая Хари Куебърт”- също е добра- има любов, има заплетена история, краят е непредвидим.
“Абсолютната памет” - също много ми хареса, даже сякаш от тези трите, тази ми беше най-интересна и нямах търпения да я изслушам.
Сега обаче не мога да си харесам друга книга….започвах няколко, но не мога да ги слушам, не ме грабват - “Вълкът през зимата”; “Рана”, “Копринената буба”- нищо от тези не ми хареса, спирам ги на 1я час.

# 412
  • Mediterraneo
Копринената буба просто така ли я започна? Тя е втора книга от поредицата за Корморан. Започни от Зовът на кукувицата, може да ти хареса, поредицата е страхотна.

# 413
CarnaVall,  "Случаят Аляска Сандърс" и "Книга за Балтиморови"също са на Жоел Дикер, автора на "Истината за случая Хари Куебърт" и са доста добри.

# 414
KarnaVall, “Рана” като аудио-книга  мисля, че лично аз не бих възприела - четох я на хартия и смятам, че даже това е книга, която изисква бавно четене, дори паузи, отколкото да се изчете бързо, за слушане пък изобщо не си я представям. Като отбелязвам, че това е моето чисто субективно мнение - на човек, който предпочита да чете (слушането на книги не ми се получава, разсейвам се) и при друг може усещането да е съвсем различно.

# 415
Първите 2-3 книги от поредицата за Корморан Страйк, могат да се четат и разбъркано, аз не мисля, че това ще навреди на възприемането. А и някои детайли се припомнят деликатно, ако имат връзка с историята.
Сега съм на "Смъртоносно бяло". Като цяло поредицата ми харесва и ме увлича. Добре написана, добре изградени образи, интригата е до края. Понякога авторката изпада в едни повтарящи се детайли, което малко ме дразни. Усещането ми е, че всяка следваща е малко по-слаба от предишната, но въпреки това на мен много ми допадат. Не ми се е случвало да чета поред четвърта книга и то с подобен обем. Прочитът на Чавдар Монов е просто прекрасен.

# 416
  • Mediterraneo
Аз съм свикнала да чета поредиците хронологично, логично е, щом е поредица, дори и случаите да не са свързани, както е в криминалните поредици.

# 417
И аз съм на поредицата за Страйк.
Много я харесвам. Изслушала съм всички излезнали досега книги.
Стартитах сериала. Има го в Max.
(Не ми допада особено. )
И сега уж малко исках да чуя от  "Тревожна кръв", че нещо ми липсваше в сериала ...и айдеее върнах я от начало и я изслушах цялата. Много ми харесва прочита на Чавдар Монов.
И обожавам подробностите и детайлното предствяне на ситуациите и вътрешния свят на героите.  Направо се пренасям в историята.
И сега се чудя: с какво да продължа? Какво да смушам?
Иска ми се да продължа с поредицата за Страйк, ама следващата поред книга ("Мастиленочерно сърце") я слушах преди около година.....лудост е пак да я слушам.

Приемам предложения.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 22:50 от Serendipity*

# 418
Бих предложила "Наемателката" на Катрине Енгберг Simple Smile

# 419
Бих предложила "Наемателката" на Катрине Енгберг Simple Smile
Благодаря. Още утре я стартирам
Следва напълно излишна информация:
Работя с хора,напоследък все кризисно, и се старая като свърши работния ден, да изключа напълно. И да се движа. Затова слагам слушалките и обикалям в бъеза крачка квартала ,докато направя поне 12000 крачки за деня.
Когато го правя по тъмно,ми е по-добре с книга, отколкото с музика.
Та утре щеслушам "Наемателката"  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт