КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 068
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
какво става с цените на самолетните билети-яко скачат. Или ако намериш евтин от Уиз, после багажа и местата ти излизат два пъти по скъпи от билета

# 166
  • Свети Влас
Домино, ние ходихме до Копенхаген с раница и без места и ни излезе много по-евтино ( 273 лв някъде на човек ), докато на една позната и бяха с всички екстри за близо 900 лв.
Но ги купихме преди Нова Година, ходихме през Март месец тази година.

Последна редакция: пн, 27 мар 2023, 13:53 от Габриела Радева

# 167
  • Пловдив
какво става с цените на самолетните билети-яко скачат. Или ако намериш евтин от Уиз, после багажа и местата ти излизат два пъти по скъпи от билета
Става Зелената сделка, това става.
Скоро изобщо няма да може да се пътува  ,та се възползвайте.

# 168
Да и ние гледахме билети до Копенхаген.
В определени дати с вкл/багаж и места 1400 лв за двама.

# 169
не им знам за зелената сделка, но нали се сещат че за някой държави без туризъм са гола вода

# 170
Здравейте! Запазих за 3-ма човека през crusit.bg за Средиземноморие през юли. Но понеже за пръв път ще сме на круиз, не се сетих за повечето неща. Та ме интересуват следните неща:
1. Не сме си взели пакет за допълнителни напитки и wi-fi. Не ме интересува wi-fi, но се чудя за напитките, по-специално за питейна вода. Мисля да си взимаме от пристанищата, все пак всеки ден си на суша или не съм права?
2. Какви са другите разходи на самия круиз?
3. Запазила съм самолетни билети с Ryan air - има ли все още много забавяния и отменени полети (конкретно за Бари)?
4. 2 нощувки за 3-ма в Бари са около 340 лв. Дали щяха да ми предложaт от crusit.bg по-добри оферти?
5. Не се сетих да попитам за отстъпка, щом сме трима, а вече платихме 20% капаро, има ли смисъл да попитам за някаква отстъпка? Благодаря Ви предварително!

# 171
 И аз съм от разочарованите от цените на самолетните билети.
Искам за лятото фиорди или Балтийски столици. И  двата круиза са от Кил. Датите които с;ледя за Хамбург са 800 - 1000 на човек, без място и куфар.
Рядко се споменават Балтийски столици тук. Някой бил ли е да разкаже. Круизът е с Коста Фашиноса по маршрут - Кил - Стокхолм - Хелзинки - Висби - Талин - Рига. Знам ,че кораба е стар, но всички пристанища ще са нови за нас, а и цената е приемлива.

# 172
  • Луната
Искам за лятото фиорди или Балтийски столици. И  двата круиза са от Кил. Датите които с;ледя за Хамбург са 800 - 1000 на човек, без място и куфар.
Рядко се споменават Балтийски столици тук. Някой бил ли е да разкаже. Круизът е с Коста Фашиноса по маршрут - Кил - Стокхолм - Хелзинки - Висби - Талин - Рига. Знам ,че кораба е стар, но всички пристанища ще са нови за нас, а и цената е приемлива.
Била съм в Стокхолм и в Хелзинки. Пътувала съм между тях с кораб /тръгване от Хелзинки, нощувка на кораба 5-6 часа в Стокхолм и обратно с нощувка отново/. Мога да кажа, че двете столици много ми харесаха, особено Стокхолм.
Иначе самолетните билети бележат значителен ръст, особено ако се търсят конкретни дати и не може да се лавира с тях.

# 173
  • Пловдив
Била съм в Стокхолм, Хелзинки,  Талин.
Стокхолм е прекрасен град, Талин също. Хелзинки не ме впечатли (не че съжалявам, че съм ходила, просто отбелязвам). Доста е скъпо на тези пристанища ,имайте предвид . В Талин не толкова, де.
Свиквайте със самолетните билети. Ковид кризата ги утрепа, съчетано с повечето пътувания в момента и наистина зелената сделка и огромните емисии, които плащат, няма как да са по- евтини. Тенденцията е да станат толкова скъпи,че да не може да се пътува повече от веднъж годишно (както беше преди ). Където Има влакове , може и да е ок. Ние ще се радваме,че сме пътували. Домино, туризма никой не го интересува. Ако някой го интересуваше, нямаше да го убият при ковида буквално и ритуално. Има си приоритети, туризма не е важен отрасъл за бюрократите от Брюксел. В края на краищата за тях не е проблем да платят 300 евро еднопосочен билет в Европа , и над 1000 извън. До началото на тази година все още имаше хубави сделки. Все по-малко са. А лятото е силен сезон, няма как да летим за 20 евро.
За водата - да, може. Ние така правим винаги . От пристанищата си вземаме вода, обикновено не ни я вадят на рентгена. Но и да си купувате от кораба, не е чак адски скъпо. Разбира се, водата може да се пие и от чешмите, просто не е вкусна.

# 174
също го гледам този круиз, преди имаше Санкт Петербург в маршрута, но по обясними причини отпадна

# 175
И при нас самолетните билети за Барселона бяха много скъпи, затова реших да си отпуснем още една седмица и да пътуваме с кола, като пътьом ще разгледаме и някои и друг град. 😁

# 176
  • Свети Влас
Добър вечер момичета и момчета ! Видях това и реших да споделя с вас:

Прията и спокойна вечер !

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 22:30 от Габриела Радева

# 177
и какво точно искаш да споделиш?

# 178
  • Свети Влас
Не се ли вижда ? Намаление на дадени круизи ! Толкова ли е грешно човек да сподели нещо ?

# 179
кой точно? много са!!! не че е грешно, полезно е даже!

Общи условия

Активация на акаунт