КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 059
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Моля да ми препоръчате паркинг в Солун , където можем да оставим колата в неделя преди круиза. В интернет ми дава , че в неделя паркингите са затворени…? 🤔

# 466
Влизате в круизния терминал и завивате на дясно след около 500-600м. от лявата страна е паркинга, а от дясната е будката където се  плаща. На портала като попитате ще ви упътят.

Последна редакция: нд, 30 юли 2023, 20:14 от ivanova 1234

# 467
  • Варна
Здравейте, връщам се назад в темите да чета, но да питам някой, който е ходил на круиз Норвегия, Фарьорски острови, Исландия моля да си признае YumBlush, че имам много въпроси. Букнахме круиза спонтанно от NCL -NORWEGIAN STAR, че беше на добра цена, но е от 4.8. и нямам много време за ровене в интернет.
Благодаря на отзовалите се предварително:sparkling_heart:
Здравейте, питайте... в момента съм на този кораб и слизам на 04.08 в Тромсьо

# 468
  • Варна
Оглеждам се за круиз през пролетната ваканция  30 март до 7 април. Мислех нещо 5 дни Италия, Испания, Франция или Дубай - Абу Даби май са по 3 дни.
2 деца на 4 и 8 и 2ма възрастни.
https://crusit.bg/kruizi/5-dni-italia-ispania-frantsia-uqq6?period=2024-03-04

https://crusit.bg/kruizi/3-dni-obedineni-arabski-emirstva-dxb03a … period=2024-03-04

Дайте идей от сега ли да запазвам нещо...да изчакам ли оферти и ще трябва да комбинирам и полети.

Здравейте, и аз търся Дубай, но Тоскана е 01.03 това, което е в линка...не я виждам в разписание там след 02.03...така че следя

# 469
Правя втори опит. Надявам се някой да отклик е.
Здравейте , любители на пътешествията! Харесала съм  круиз ноември с MSC Poesia. Тъй като това ще ми е първи круиз и не съм съвсем наясно , ще помоля за помощ. Най-ниска цена успях да открия през seascanner . Как става там резервацията и самото плащане?  Имам и още доста питанки, но с ваша помощ се надявам да ги изясня.

# 470
Здравейте, връщам се назад в темите да чета, но да питам някой, който е ходил на круиз Норвегия, Фарьорски острови, Исландия моля да си признае YumBlush, че имам много въпроси. Букнахме круиза спонтанно от NCL -NORWEGIAN STAR, че беше на добра цена, но е от 4.8. и нямам много време за ровене в интернет.

И аз много му се чудех на този круиз...
Споделете как летяхте до Тромсьо, кораба как ви се стори, по дестинациите сами ли се справяхте или организирани екскурзии ползвахте ?

# 471
Не си спомням от кой сайт сме го купували, все пак мина доста време, но по принцип купуваме от немски сайтове.
Най-често от
cruise24.de
kreuzfahrthberater.de
или директно от aida.de.
Зависи къде цената е най-добра, ако изобщо има разлика в цената.

https://www.seascanner.com/cruise-k218821-dubai-and-emirates-costa-toscana
Ето този круиз е горе-долу за вашите дати, а и цената не е лоша. Стига да ви допада кораба и круизната компания.

Кораба е страхотен, бяхме на Средиземноморски круиз с него, а сега имаме резервация за същия круиз от Дубай за 2.03.24г

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 17:26 от miloto_

# 472
  • Варна

И аз много му се чудех на този круиз...
Споделете как летяхте до Тромсьо, кораба как ви се стори, по дестинациите сами ли се справяхте или организирани екскурзии ползвахте ?
[/quoteНашият круиз беше Рейкявик-Тромсьо...връщане Тромсьо-Варна със стоп от няколко часа в Осло с Норвегиън...корабът е сравнително малък, наскоро реновиран...храната една идея по-еднообразна...

# 473
  • София
Най накрая и аз да се похваля, че след толкова чудене запазих круиз Гръцки оствори с тръгване на 3.9 със NCL Norvegian Jade. Имахме Cruise next кредити още от прреди пандемията и с тях цената се върза много добра (взехме и пакета Free at sea на половин цена).
Маршрута е топ, защото не сме били на нито 1 от пристанищата.
Атина (Пирея), Родос, Бодрум, Миконос, Парос, Ираклион (Крит), Санторини, Атина (Пирея)
Тръгването е в Неделя и ще пътуваме с колата до Атина за 1 нощувка преди круиза, запазих си спане с паркинг, но сега трябва да запазя паркинг за колата и някъде близо до порта. Ако някой има опит ще се радвам да сподели. Въобще за тези точки съм отворена на всякакви идеи и насоки, защото не смятам да ползваме корабни екскурзии. Ох много се вълнувам.

# 474
Все не остава време да разкажа за нашия круйз 5 гръцки острова и Кушадъса с Оушън травел.
Доволни сме, въпреки че времето не беше с нас и ни валя на Санторини...Wink
Екскурзии не сме купували никакви, ползвахме само тази в Кушадъса до Ефес - тя си беше безплатна към офертата. Пакет с напитки за 114 евро не сме взимали. Ако обаче пиете кафета, алкохол и т.н не е лошо да се вземе пакета, тъй като в него влиза и екскурзия до Ия ( иначе е 89) евро. Бирата беше примерно 6 евро и за пиячите в компанията беше по-добре с пакет.Напитки имахме единствено по време на храненията - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Ако вземете пакета можете постоянно да консумирате. Коктейлите над определана сума се доплащат дори и с пакет.
На Родос сами отидохме с Автобус до Линдос, хареса ни много. На връщане взехме такси за около 65 евро ( бяхме 5 момичета, но ни качиха в 1 кола), защото искахме да имаме време в Дютифрии-то, но не беше нещо особено и цените са еднакви във всички Фриита. На Патмос не сме ходили до пещерата...беше най-скучния остров като цяло. Санторини щяхме да идем с автобуса до Ия, но закъсмяхме със слизането и като цяло Кораба закъсня и се разходихме в Тира. Нямат особена разлика 2те селища по думи на останалите пътници. Ефес...екскурзоводката беше много зле. На по-безинтересно водене на беседа не бях присъствала. Миконос надмина очакванията ми, изллючително китно и готино островче. Ако някой се интересува може да пита, ще отговоря с радост. Смятам, че ако сте стегната група съвсем спокойно може да си организирате сами екскурзиите, а не да плащате по 90 евро за....нищо Wink

Моля, дайте мнение кое си заслужава да се види и има ли време за плаж?

# 475
    • София
    Най накрая и аз да се похваля, че след толкова чудене запазих круиз Гръцки оствори с тръгване на 3.9 със NCL Norvegian Jade. Имахме Cruise next кредити още от прреди пандемията и с тях цената се върза много добра (взехме и пакета Free at sea на половин цена).
    Атина (Пирея), Родос, Бодрум, Миконос, Парос, Ираклион (Крит), Санторини, Атина (Пирея)
    Тръгването е в Неделя и ще пътуваме с колата до Атина за 1 нощувка преди круиза, запазих си спане с паркинг, но сега трябва да запазя паркинг за колата и някъде близо до порта. Ако някой има опит ще се радвам да сподели. Въобще за тези точки съм отворена на всякакви идеи и насоки, защото не смятам да ползваме корабни екскурзии. Ох много се вълнувам.
    Здравейте, през пролетта бяхме на круиз от Пирея по друг маршрут и без кола, но отивайки към пристанището, малко преди входа има паркинг. Моя приятелка го е ползвала за друг круиз и не е имало проблем.Вижте го на google Maps, намира се точно до круизен терминал А. Station Agios Nikolaos e паркинга.

# 476
    • Горна Оряховица
    Все не остава време да разкажа за нашия круйз 5 гръцки острова и Кушадъса с Оушън травел.
    Доволни сме, въпреки че времето не беше с нас и ни валя на Санторини...Wink
    Екскурзии не сме купували никакви, ползвахме само тази в Кушадъса до Ефес - тя си беше безплатна към офертата. Пакет с напитки за 114 евро не сме взимали. Ако обаче пиете кафета, алкохол и т.н не е лошо да се вземе пакета, тъй като в него влиза и екскурзия до Ия ( иначе е 89) евро. Бирата беше примерно 6 евро и за пиячите в компанията беше по-добре с пакет.Напитки имахме единствено по време на храненията - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Ако вземете пакета можете постоянно да консумирате. Коктейлите над определана сума се доплащат дори и с пакет.
    На Родос сами отидохме с Автобус до Линдос, хареса ни много. На връщане взехме такси за около 65 евро ( бяхме 5 момичета, но ни качиха в 1 кола), защото искахме да имаме време в Дютифрии-то, но не беше нещо особено и цените са еднакви във всички Фриита. На Патмос не сме ходили до пещерата...беше най-скучния остров като цяло. Санторини щяхме да идем с автобуса до Ия, но закъсмяхме със слизането и като цяло Кораба закъсня и се разходихме в Тира. Нямат особена разлика 2те селища по думи на останалите пътници. Ефес...екскурзоводката беше много зле. На по-безинтересно водене на беседа не бях присъствала. Миконос надмина очакванията ми, изллючително китно и готино островче. Ако някой се интересува може да пита, ще отговоря с радост. Смятам, че ако сте стегната група съвсем спокойно може да си организирате сами екскурзиите, а не да плащате по 90 евро за....нищо Wink

Моля, дайте мнение кое си заслужава да се види и има ли време за плаж?
      За мен всичко освен църквата в Патмос. Обичам да посещавам исторически обекти и обичам разходки. За плаж абсурд, ако въобще искате да видите нещо

# 477
      Страхотен маршрут с много добра компания. От всички пристанища в Бодрум и Парос не сме били.
      Сами сме се разхождали почти навсякъде.
      В Атина сме ползвали Hop on hop off автобусите.  Миконос слизахме два пъти, за разходка  и  плаж и за вечерна разходка. Не пропускайте вечерта да се разходите, ако кораба отплава късно. Само в  Санторини имахме екскурзия от пристанището до Периса и след това до града ни остави, като в цената беше включен билет за връщане. Пак имахме възможност до се разходим вечерта, но ние предпочетохме да гледаме залеза от кораба. Родос сме били два пъти, кораба спира точно пред  портите, единия път пак с Хоп он се разходихме , а втория сами в трада. Крит лежерна разходка.
      За паркинг не мога да помогна, не сме се качвали от Пирея, но съм го проучвала като вариант. Погледни тук https://www.parkvia.com/en-GB/port-parking/piraeus-port?gclid=Cj … _BwE&gclsrc=aw.ds
      Като се замисля това е един от най-хубавите круизи на които сме били. Просто  пристанищата са един път.
      Искрено Ви завиждам за Парос. Не съм срещала круиз до там.
      А на нас ни предстои  13 дневен круиз  с  Коста до Норвегия и Лофотен. Маршрута е Кил, Лекнес/Лофотен/, Ханингсван/ Норд Кейп/, Тромсо, Трондхайм,  Олден , Хеугесунд и Кил. Ако някой е бел по тези пристанища скоро, моля зя съвет как да се организираме без да плащаме скъпите екскурзии от караба.

# 478
      Здравейте! Запазвали ли сте круиз през Cruiseguru.travel ?Коректни ли са?

# 479
      Страхотен маршрут с много добра компания. От всички пристанища в Бодрум и Парос не сме били.
      Сами сме се разхождали почти навсякъде.
      В Атина сме ползвали Hop on hop off автобусите.  Миконос слизахме два пъти, за разходка  и  плаж и за вечерна разходка. Не пропускайте вечерта да се разходите, ако кораба отплава късно. Само в  Санторини имахме екскурзия от пристанището до Периса и след това до града ни остави, като в цената беше включен билет за връщане. Пак имахме възможност до се разходим вечерта, но ние предпочетохме да гледаме залеза от кораба. Родос сме били два пъти, кораба спира точно пред  портите, единия път пак с Хоп он се разходихме , а втория сами в трада. Крит лежерна разходка.
      За паркинг не мога да помогна, не сме се качвали от Пирея, но съм го проучвала като вариант. Погледни тук https://www.parkvia.com/en-GB/port-parking/piraeus-port?gclid=Cj … _BwE&gclsrc=aw.ds
      Като се замисля това е един от най-хубавите круизи на които сме били. Просто  пристанищата са един път.
      Искрено Ви завиждам за Парос. Не съм срещала круиз до там.
      А на нас ни предстои  13 дневен круиз  с  Коста до Норвегия и Лофотен. Маршрута е Кил, Лекнес/Лофотен/, Ханингсван/ Норд Кейп/, Тромсо, Трондхайм,  Олден , Хеугесунд и Кил. Ако някой е бел по тези пристанища скоро, моля зя съвет как да се организираме без да плащаме скъпите екскурзии от караба.
      Аз пък точно за Атина гледам екскурзия и се чудя дали без нея може? Къде спира кораба (celestyal)? Хоп он- хоп оф от пристанището не зная дали е удачен вариант. На няколко места сме взимали с круиз и ако слезеш от рейса, после е абсурд да се качиш пак, страшно мн хора чакат и рискуваш да си изпуснеш кораба…
      На Миконос- има ли нещо конкретно, което да се види или просто разходка,
      На Санторини, да остава до след полунощ и се чудя, вечерта какво да правим…

Общи условия

Активация на акаунт