КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 014
  • 746
  •   1
Отговори
# 525
  • гр. София
....
Пътуваме с Norwegian Gem и повече не бих повторила компанията. Били сме с MSC I Celestyal и ни допаднаха повече.
MSC и Celestyal по-добри от Norwegian?!? Невъзможно ми звучи...
Разкажете, какво не Ви хареса, сравнено между компаниите!
По-добри или по-лоши - въпрос на собствена преценка и очаквания може би....
Ще кажа какво не ни хареса: за мен храната е много важна - обичам добра храна! Тук кухнята е американска - разбирайте бургери, наденички, грил, панирано, на масите дори има шишета на Heinz с кетчуп и горчица. И това сутрин, обед, вечер. Има и доста азиатска кухня - един от основните ресторанти е азиатски + ала-карт със заплащане. В друг основен също има азиатски щанд. Във всички ресторанти, в които можеш да се храниш без допълнително заплащане кухнята е тип американска. Има и един щанд с два вида паста, както и един със сирена и пресни салами слава богу. Бяло сирене няма. Еспресо няма никъде в никой ресторант и бар без заплащане, само американско кафе от машини или ти наливат.
В ала-карт ресторантите без заплащане нямаш час за ядене, което донякъде е и плюс, но пък се събира опашка и трябва да чакаш.
Няма аниматори, както има при другите компании по цял ден. Тук май има нещо сутрин на 1-2 места, но нас ни няма, защото сме на брега. Намаления из дюти фрий магазините още няма.
В баровете няма снакс, чипс и тн. Само алкохол. Дори безалкохолни коктейли няма.
Почистването на стаите.....не е кой знае какво. Да не говорим, че мръсните чинии и чаши и остатъци от храна от руум сървиса седи на пода в коридора часове. Май чак на сутринта ги събират от обяда и вечерята от предния ден! В същото време те чарджат по 18.50 евро/човек/ден.
За това, че си купихме кафе и капучино за 9.45 долара (всичко е в долари) ми блокираха акаунта, получих 2 съобщения по телефона в каютата и писмо на вратата, защото не съм ги платила веднага. Отидох да плащам - голям проблем, че искам да платя кеш! Ама дайте с карта, ама не искате ли депозит - вдигнаха ми нервите! Накрая не могат да върнат и тн, защото платих в евро..... Оставих 10 евро.
Не сме имали подобни проблеми с другите компании, а сме си платили и допълнителен пакет Free at see, за напитки, 150мин (само) Wi-fi, 50$ намаление за екскурзия за единия от нас и едно хранене в платените ресторанти по избор. Навсякъде като се поръчва в платените ресторанти накрая начисляват и 20% сървис.
Ако се сетя още нещо ще пиша пак....
Ако се се

# 526
  • София
В неделя се качваме на NCL Jade по маршрут Гръцки осторви и ще споделя впечатления. До сега сме плавали с тях само 1 път на Epic преди пандемията и беше уникален круиз. Имам база за сравнение с MSC, Costa, Aida и ще разкажа подробно. Това което Leila описва по-горе като минуси (не всичко) е всъшност част от концепцията за Free at Sea. Да нямаш час и мяса за хранене и т.н. Но да не почистят коридорите е скандално.

# 527
  • гр. София
Мога да добавя и като минус за нас една госпожица, която не спира да говори по мегафона.....започва сутрин в 7ч. Ако сме на пристанище, където свалянето до брега е с лодки, не спира да говори до 9.30-10.00ч Ако искате да поспите- забравете! На другите пристанища обявява, че сме пристигнали и още други неща, които не слушам, което е пак в 7.00ч. Ако нещо има пак по обяд, следобяд.....Rolling Eyes Един ден легнахме да поспим за час-два - е, няма как!
Накрая на круиза ще споделя и някои плюсове, както и информация за програмата им в театъра.

# 528
  • ПЛОВДИВ
Мога да добавя и като минус за нас една госпожица, която не спира да говори по мегафона.....започва сутрин в 7ч. Ако сме на пристанище, където свалянето до брега е с лодки, не спира да говори до 9.30-10.00ч Ако искате да поспите- забравете! На другите пристанища обявява, че сме пристигнали и още други неща, които не слушам, което е пак в 7.00ч. Ако нещо има пак по обяд, следобяд.....Rolling Eyes Един ден легнахме да поспим за час-два - е, няма как!
Накрая на круиза ще споделя и някои плюсове, както и информация за програмата им в театъра.
Това е задължително с говоренето по мегафона на круийз с цел информиране на пътниците. Ако искате да спите си вземете тапи за уши. До сега съм била на два: MSC MSC Maraviglia и Celestyal Cristal при първия почти през целя път всеки ден даваха инфо по мегафона, защото имаше пътници които слизаха или се качваха, относно сигурността и къде да си чекираме картите, че сме се запознали с начина на евакуация. При втория само сутринта даваха инфо по мегафона, на първия ден къде да си чекираме картите, че сме се запознали с начина на евакуация и последния ден, коя група кога да слиза.

# 529
Здравейте, за първи път ще пътуваме на круиз, моля по-опитните да ми препоръчат хапчета против морска болест или ако има някакъв друг трик. Моля и ако се сещате полезни съвети за прощъпулници в круизните трипчета, да споделяте 🍀
Бон воаяж за всички ⛴️

# 530
Здравейте, за първи път ще пътуваме на круиз, моля по-опитните да ми препоръчат хапчета против морска болест или ако има някакъв друг трик. Моля и ако се сещате полезни съвети за прощъпулници в круизните трипчета, да споделяте 🍀
Бон воаяж за всички ⛴
Антиметил за децата
Дименхидринат

# 531
  • София
Бон воаяж за всички ⛴

Кога и по какъв маршрут ще плавате? Ще бъдем по-полезни, ако знаем и маршрута.

# 532
Бон воаяж за всички ⛴

Кога и по какъв маршрут ще плавате? Ще бъдем по-полезни, ако знаем и маршрута.
Ще пътуваме от 24 ти септември от Барселона, средиземноморието, Испания, Италия, Франция.

# 533
  • Sofia
minion4e, има също лепенки, гривни, джинджифилови бонбони, едни неща за вдишване (не знам как се казват, ще сложа снимка). Казват също, че кисела ябълка помага много.
Аз съм от хората, които не могат да се возят в кола отзад, по завои, в увеселителни паркове пазя багажа, защото ми става адски лошо, но на круиз никога досега не ми е трябвало каквото и да е против гадене.
В края на месеца се качваме на не голяма лодка, където ще клати със сигурност и ако оцелея ще споделя от личен опит, дали нещо ми е помогнало.

# 534
minion4e, има също лепенки, гривни, джинджифилови бонбони, едни неща за вдишване (не знам как се казват, ще сложа снимка). Казват също, че кисела ябълка помага много.
Аз съм от хората, които не могат да се возят в кола отзад, по завои, в увеселителни паркове пазя багажа, защото ми става адски лошо, но на круиз никога досега не ми е трябвало каквото и да е против гадене.
В края на месеца се качваме на не голяма лодка, където ще клати със сигурност и ако оцелея ще споделя от личен опит, дали нещо ми е помогнало.

Благодаря 🍀❤️

# 535
  • гр. София
Това е задължително с говоренето по мегафона на круийз с цел информиране на пътниците. Ако искате да спите си вземете тапи за уши. До сега съм била на два: MSC MSC Maraviglia и Celestyal Cristal при първия почти през целя път всеки ден даваха инфо по мегафона, защото имаше пътници които слизаха или се качваха, относно сигурността и къде да си чекираме картите, че сме се запознали с начина на евакуация. При втория само сутринта даваха инфо по мегафона, на първия ден къде да си чекираме картите, че сме се запознали с начина на евакуация и последния ден, коя група кога да слиза.
Разбирам, че е нужна информираност, но не е нужно да е за неща, които ги пише в листовките, които раздават. В момента маршрута е такъв, че няма слизащи и качващи се по него и съобщенията не са от този тип. Да не говорим, че половината не се разбира, толкова бързо говори. Както подочух и други европейци не я разбират. И ние сме били на MSC Magnifica и Celestyal Crystal.

# 536
  • Bristol
Да се метна и аз тук. Отдавна исках да пробвам круиз, но обичам природа и спокойствие и някак мисълта за кораб пълен с няколко хиляди пътници ме ужасява  😔 Страхливо погледнах дестинацията норвежките фиорди през пролетта, когато водопадите уж били най-пълноводни. Ще се подготвим за студено време, но предполагам вече от времето ще зависи, дали ще мога да се включа в някоя разходка из природата или каяци. Някой ходил ли е април/май, да сподели как е било 🤔
Гледах експедиции в района на една норвежка компания, обаче са много скъпи и като за първи път, не ми се рискува с такива цени. Накрая се спрях на Fred Olsen. Корабът им бил старичък, но е най-малкият им, около 1500 пътника, Balmoral. Още се чудя, дали това е правилния избор за нас 🤪

# 537
  • Русе
Против морска болест ползваме - Кокулин при прилошаване при пътуване х30 таблетки Boiron.
На нас ни помага. Приема се превантивно 1-2 дни преди качване и при нужда.

# 538
При пътуването ни март месец имахме за две нощи ужасно вълнение, казаха че е 8-9 бала .Уж не ми прилошаване при по  нормални условия,но тогава взех Деган ,помогна .

# 539
При пътуването ни март месец имахме за две нощи ужасно вълнение, казаха че е 8-9 бала .Уж не ми прилошаване при по  нормални условия,но тогава взех Деган ,помогна .
Къде беше маршрута ?

Общи условия

Активация на акаунт