КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 014
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
  • гр. София
В Пиза пристанище няма. Тя не е на брега. Най-близкото е Ливорно.

# 511
  • Русе
Десислава, напишете за кои пристанища ви интересува транспорт, за да помогнем.

# 512
Здравейте, обмисляме круиз (ще ни е първи) за октомври/ноември месец . Двойка сме, без деца.

Засега съм се спряла на Rhapsody of the Seas от Хайфа, 27.10.23 - 5 нощувки - Haifa-Agia Napa-Rhodes-Santorini-At sea-Haif - като най-изгоден за дадения период и под 10 нощувки (387USD през сайта на RC).

Може ли мнения и препоръки за кораба и дестинациите. Отоворени сме и за други круиза в този период, както и ако може да ми кажете откъде бих могла да го намеря на по-изгодна цена - засега не успявам да намеря по-изгодни оферти (Търся през cruisesheet/seascanner/cruisewatch/seereisedienst.de).

Притеснявам се леко от гледна точка на икономическата ситуация в Израел, така че разглеждам и други опции Simple Smile

# 513
В Пиза пристанище няма. Тя не е на брега. Най-близкото е Ливорно.

То това е ясно, същото е с Рим - Чивитавекия. По-полезно би било да дадете инфо как се стига до Пиза от пристанището.

# 514
Здравейте. Ще пътуваме с Ocean Travel - круиз с MSC Seashore на 30.09. Има ли пътували с тази агенция? Може ли мнения за кораба?

# 515
  • София
.....Притеснявам се леко от гледна точка на икономическата ситуация в Израел, така че разглеждам и други опции Simple Smile
Не икономическата, а политическата ситуация е рискова в Израел! Simple Smile
Norwegian Prima   Barcelona - Civitavecchia (Rome)
10 Nights
Barcelona, Spain | Valencia, Spain | Ibiza, Spain | Palma Majorca, Spain | Provence Marseille, France | Cannes, France | Genoa Milan, Italy | Livorno Florence Pisa, Italy | Livorno Florence Pisa, Italy | Naples Pompeii, Italy | Civitavecchia Rome, Italy
DATE         INSIDE      OUTSIDE   BALCONY   SUITE      
13 Oct 2023   £617      £819           £988              £1,282

Norwegian Epic
Trieste (Venice) - Civitavecchia (Rome)
12 Nights
Venice (Trieste), Italy | Koper, Slovenia | Dubrovnik, Croatia | Kotor, Montenegro | Corfu, Greece | Taranto, Italy | Valletta, Malta | Messina, Italy | Naples Pompeii, Italy | Livorno Florence Pisa, Italy | Livorno Florence Pisa, Italy | Cannes, France | Civitavecchia Rome, Italy
DATE   INSIDE   BALCONY   SUITE      
27 Oct 2023   £508   £871   £1,017

Celebrity Beyond
Civitavecchia (Rome)
10 Nights
Rome (Civitavecchia) - Italy | Olympia (Katakolon) - Greece | Corfu - Greece | Dubrovnik - Croatia | Kotor - Montenegro | Sicily (Messina) - Italy | Naples - Italy | Florence/Pisa(Livorno) - Italy | Rome (Civitavecchia) - Italy
DATE   INSIDE   OUTSIDE   BALCONY   SUITE      
20 Oct 2023   £824   £888   £1,192   £3,788
Предлагам ти да избереш един от 3-те. Страхотни маршрути, 2 от корабите са нови, няма смисъл от кратък круиз, затова въобще не предлагам. Като за 1-ви круиз се насладете - последното предложение е за новия кораб на Селебрити - те са по-висок клас компания и мноооооого си струва тази оферта. Повярвайте ми, имам лични впечатления и много круизи. Питайте каквото е нужно. Офертите са от vivavoyage.co.uk.

# 516
  • ПЛОВДИВ
Здравейте. Ще пътуваме с Ocean Travel - круиз с MSC Seashore на 30.09. Има ли пътували с тази агенция? Може ли мнения за кораба?

Здравейте, миналата година пътувахме с агенцията, но на MSC MERAVIGLIA. Имайте предвид че тези кораби са големи. Вземете си връхни дрехи, тъй като в общите помещения е доста хладно от централната климатизация. Вижте в youtube би трябвало да има клипове от кораба. Съвет от мен си сключете застраховка отмяна на пътуване за всеки случай.

# 517
Здравейте, дами!

Предстои ми пътуване с MSC SEAVIEW Италия- Испания-Франция-Италия.

Тъй като нямам опит до момента с круизите, а поне в тази тема нещо не се и ориентирам много добре - чудя се дали да заплащам допълнителните екскурзии, които се предлата за Палма де Майорка, Барселона, Пиза.... Не ми се иска целия ден да ми отиде в обиколки, дали сте опитвали да се оправяте сами п отези дестинации? Как организирате превоз ако пристанището е далеч, ползвали ли сте таксита? Всякаква информация ще ми бъде от помощ.
Освен това имам проблем с крака и не ми се иска да минавам ежедневно по 20км, а да огранича възможно най-много ходенето.
Много Ви благодаря Simple Smile

Това са големи пристанища и лесни за разглеждане градове и изобщо не е нужно да запазвате скъпи екскурзии от кораба. Най-лесен вариант е да ползвате туристическите автобуси (Hop On Hop Off), които обикалят основните забележителности и могат да се хванат или в близост до круизния терминал или в центъра, до където пък може да се ползва шатъл бус от кораба. Да, има много хора, които ги ползват, но с малко изчакване ще стане и няма да ви се наложи да вървите много пеш. За Палма този тип автобус е доста удобен, в Барселона ползвахме шатъла до началото на Las Ramblas и после пеш. Хващали сме и такси от пристанището (в Малага и Казабланка), като предварително се разбрахме с шофьора за цената и обектите, но зависи колко човека сте. Градският транспорт е най-евтин вариант, но зависи от пристанището дали ще е удобно. Ако искате напишете другите пристанища, в Пиза не съм била и не знам къде е круизният терминал.

Дами, благодаря Ви на всички, не знам как да цитирам всички, които ми съдействахте, информацията Ви е изключително полезна за мен!
Извинявам се за непълният въпрос,
Пристанищата са следните:
Палма Де Майорка тук ни предлагат пешеходна екскурзия до стария град Палма, мисля, че и сами ще се оправим... а ако може да измислим вариант и да не е пешеходна, ни било чудесно.
Барселона тук ни предлагат автобусна екскурзия - като се спира на място, на което се вижда целия град, после Саграда Фамилия, Катедралата на Баарселона и накрая "шопинг" в площад Каталуния
Кан като тук ни се предлага екскурзия до Монако и Монте Карло, която не включва разходка из Кан и няма да остане време за Кан съответно. Чудя се кое е по-добре според вас - Кан или Монако и Монте Карло? На нас ни се иска да видим Монако, но вие как мислите?
Генуа а тук ни предлагат екскурзия до Чинкуе Тере, Пиза и Флоренция или екскурзия до Портофино. Вие къде сте ходили и къде повече си заслужава според Вас?
Накрая завършваме с Чивитавекия/ Рим, но там имаме директен трансфер до летището и няма да имаме време за обиколки никъде, а и вече сме се разхождали из Рим Simple Smile

Съвсем нова съм в този тип почивки, а и не сме обикаляли особено много света и ще се радвам на помощ от по-опитни хора като Вас Simple Smile

# 518
  • гр. София
В момента тръгваме от Ливорно. Има коли под наем, които могат да се използват за ходене до Пиза/Флоренция, а може би и транспорт. Не сме се интересували, тъй като сме били и в двата града. Разходихме се из Ливорно.
Пътуваме с Norwegian Gem и повече не бих повторила компанията. Били сме с MSC I Celestyal и ни допаднаха повече.

# 519
  • Русе
Палма Де Майорка - има безплатен шатъл автобус до изхода на пристанището, след което с автобус пътувахме до центъра. За съжаление след това само пешеходно, но разстояниято не са големи . Едно до друго са Катедралата „Ла Сеу“ и Царския дворец Алмудена в Майорка.

Барселона -  има шатъл бус от кораба, който по спомени беше 10 евро и шатъл на пристанището който беше малко по-ефтин. И двата спират близо до статуата на Колумб в началото на Las Ramblas. За Барселона ви препоръчвам  Hop On Hop Off автобуса. С него ще обиколите всичко най-интересно без много ходене.

Кан -   на въпроса дали Кан, Монако или Монте Карло - за Монако цялата територия  е доста стръмен терен и само пешеходно сме се разхождали. Кан  - много красива крайбрежна, Монте Карло- нямам преки впечатления.

Генуа - от тези трите - Чинкуе Тере, Пиза и Флоренция ми се струва най-удачно Чинкуе Тере.
До круизния терминал  на пешеходно разстояние има метро, с което да стигнете  до гарата, а от там с влак до селцата.  Разгледайте, при кои от тях гарата е близко до местата за разглеждане и така няма да се товарите с ходене. Едно от тях е Вернаца. По принцип повече от 2-3 селца е трудно да се посети в 1 ден.

P.S. 1 Разгледах подробно разписанието на влаковете и видях, че има и от гарата,  която е съвсем близо до терминала. Спрямо престоя в Генуа ще трябва да решите.
P.S. 2 Корабните екскурзии според мен са много скъпи  и до момента винаги сами сме се организирали.

# 520
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
В момента тръгваме от Ливорно. Има коли под наем, които могат да се използват за ходене до Пиза/Флоренция, а може би и транспорт. Не сме се интересували, тъй като сме били и в двата града. Разходихме се из Ливорно.
Пътуваме с Norwegian Gem и повече не бих повторила компанията. Били сме с MSC I Celestyal и ни допаднаха повече.
Какво не ви харесва,дайте повече информация?
Ние миналия месец бяхме на четвърти круиз ,MCS Seashore, но ми се струва че нивото доста е паднало вече.Бяхме с тинейджъри,те си прекараха супер поне. Аз имам база за сравнение от преди 10г и ми се струва, че става все по-зле,а цените стават все по-високи.

# 521
Някой случайно да е пътувал с MSC Seascape? Отзивите и за него не са особено добри, въпреки, че корабът е на по- малко от една година. Но ние запазихме от Маями януари месец.

# 522
  • София
....
MSC и Celestyal по-добри от Norwegian?!? Невъзможно ми звучи...
Разкажете, какво не Ви хареса, сравнено между компаниите!

# 523
  • гр. София
....
MSC и Celestyal по-добри от Norwegian?!? Невъзможно ми звучи...
Разкажете, какво не Ви хареса, сравнено между компаниите!
За нас това е трети круиз и нямаме база за сравнение отпреди години.
Ще мога да пиша следобяда по-подробно.

# 524
  • Sofia
Привет! Да се запиша и аз с предстоящ круиз през март 2024 Кариби-Западна Европа.
За пръв път ще пътуваме с Costa, корабът е Fortuna.
Има ли някой впечатления от него? Правят ли тематични вечери с определен дрескод? В ресторантите има ли изисквания за облекло?

Имам въпроси и за островите, но по-нататък!

Общи условия

Активация на акаунт