КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 106
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • Свети Влас
Затова реших да го споделя и сложих линк, за да ги разгледате...

# 181
  • Sofia
кой точно? много са!!! не че е грешно, полезно е даже!

Който си харесаш. Щом са много, значи имаш избор.

# 182
Благодаря! Нашите билети, 3-ма човека до Бари, са около 600 лв. с Ryan air (с допълнително багаж), а с Wizz air, базова цена, без багаж, беше около 1400 лв. Чудя се от къде идва разликата, на различни летища ли кацат или какво?
Била съм в Стокхолм, Хелзинки,  Талин.
Стокхолм е прекрасен град, Талин също. Хелзинки не ме впечатли (не че съжалявам, че съм ходила, просто отбелязвам). Доста е скъпо на тези пристанища ,имайте предвид . В Талин не толкова, де.
Свиквайте със самолетните билети. Ковид кризата ги утрепа, съчетано с повечето пътувания в момента и наистина зелената сделка и огромните емисии, които плащат, няма как да са по- евтини. Тенденцията е да станат толкова скъпи,че да не може да се пътува повече от веднъж годишно (както беше преди ). Където Има влакове , може и да е ок. Ние ще се радваме,че сме пътували. Домино, туризма никой не го интересува. Ако някой го интересуваше, нямаше да го убият при ковида буквално и ритуално. Има си приоритети, туризма не е важен отрасъл за бюрократите от Брюксел. В края на краищата за тях не е проблем да платят 300 евро еднопосочен билет в Европа , и над 1000 извън. До началото на тази година все още имаше хубави сделки. Все по-малко са. А лятото е силен сезон, няма как да летим за 20 евро.
За водата - да, може. Ние така правим винаги . От пристанищата си вземаме вода, обикновено не ни я вадят на рентгена. Но и да си купувате от кораба, не е чак адски скъпо. Разбира се, водата може да се пие и от чешмите, просто не е вкусна.

# 183
Мацки,искам да ви попитам следното:как процедирате когато сте във външна или вътрешна каюта и трябва да сушите мокри бански/ако ползвате редовно басейна/?Аз преди 10 дни се върнах от круиз,не ме влечеше басейна/беше малък/,около шезлонгите-пренаселено и не съм плажувала.Все пак се замислих по въпроса какво се прави с мокрите бански?

# 184
  • Sofia
В банята. По принцип е забранено да се оставят дрехи на балконите.

# 185
  • Русе
Мацки,искам да ви попитам следното:как процедирате когато сте във външна или вътрешна каюта и трябва да сушите мокри бански/ако ползвате редовно басейна/?Аз преди 10 дни се върнах от круиз,не ме влечеше басейна/беше малък/,около шезлонгите-пренаселено и не съм плажувала.Все пак се замислих по въпроса какво се прави с мокрите бански?
В банята, по точно в душ кабината има едно въженце, което се опъва и там ги сушим.
Вентилацията като работи постоянно съхнат много бързо.

# 186
Или на радиатор в банята. Ако има такъв.

# 187
кой точно? много са!!! не че е грешно, полезно е даже!

Който си харесаш. Щом са много, значи имаш избор.
избрах си, но не точно от тази оферта- Коста Фортуна от Савона на 16 април, 5 дни до Истанбул  550 евро за двама

# 188
Ясно,благодаря за отговорите!Аз видях това въженце в душ кабината и предположих,че е простор,просто реших,че като е затворенп пространство няма как да съхнат,но може като има вентилация..

# 189
  • София
Здравейте, пътувалите по Фиорфи може ли да кажете средата на Юни дали е много студено. Исках да идем началото на Август, но са много скъпи самолетните за тогава. За Юни са на доста приемливи цени и се чудя дали да не запазя за тогава... Има опция от Кил или Копенхаген да се качим.

# 190
Здравейте, резервирали ли сте директно от сайта на costa: https://www.costacruises.com/                    Също така бих искала да ви попитам дали цените на екскурзиите, които се предлагат на кораба са високи, тоест по-добър вариант ли е сами да си организираме времето в градовете?

# 191
  • Sofia
В 99% от случаите е по- добре да се организирате самостоятелно. Изключвам ситуации, в които не се говори чужд език и когато дестинацията е рискова (тогава също има начини да се избегнат корабните екскурзии).

# 192
  • Пловдив
Здравейте! Харесах си един маршрут с MSC Grandiosa. Интересува ме вътрешна каюта за 2 възрастни с  2 деца... Знаете как са леглата за децата - разтегателен диван или са такива, където падат от тавана?

# 193
  • Горна Оряховица
Здравейте. Получих мейл от oceantravel, че за круиза ни на 30.04  - 5 гръцки острова ще трябва да доплатим по 30лв на човек горивна такса. Готивата паднаха от началото на годината мисля, а защо ще.се доплаща нищо не ми обесниха. Имаше формула някаква май в договора, ще оглеждам утре какво пише. Скоро пътуващи има ли с информация за подобни такси?

# 194
Здравейте. Получих мейл от oceantravel, че за круиза ни на 30.04  - 5 гръцки острова ще трябва да доплатим по 30лв на човек горивна такса. Готивата паднаха от началото на годината мисля, а защо ще.се доплаща нищо не ми обесниха. Имаше формула някаква май в договора, ще оглеждам утре какво пише. Скоро пътуващи има ли с информация за подобни такси?
Ние бяхме на круиза Три континента миналата седмица и имахме 200лв. горивна такса. Като и цените на екскурзиите бяха завишени, спрямо тези при резервацията.

Общи условия

Активация на акаунт