КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 059
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • гр. София
Както и по-назад съм писала ние по гръцките острови бяхме без екскурзии - ние си правихме сами маршрути и обикаляхме. Само за остров Милос мъж ми беше взел екскурзия. В Атина си взехме рейс и метро и разгледахме акропола и всичко около него, пазара.... В Миконос няма какво да се гледа, разходхме се из острова, а вечерта отидохме до едно заведение във високата част на острова, за да гледаме залеза на фона на музика. Беше вълшебно! Heart В Санторини съща сами се разходихме - качихме се със фуникуляра горе и после пеша. Накрая седнахме в един бар и се наслаждавахме на залеза. Няма нужда да стигате до Йя - много хора, блъсканица....същия залез може да го гледате и от много по-спокойно място.

# 481
Както и по-назад съм писала ние по гръцките острови бяхме без екскурзии - ние си правихме сами маршрути и обикаляхме. Само за остров Милос мъж ми беше взел екскурзия. В Атина си взехме рейс и метро и разгледахме акропола и всичко около него, пазара.... В Миконос няма какво да се гледа, разходхме се из острова, а вечерта отидохме до едно заведение във високата част на острова, за да гледаме залеза на фона на музика. Беше вълшебно! Heart В Санторини съща сами се разходихме - качихме се със фуникуляра горе и после пеша. Накрая седнахме в един бар и се наслаждавахме на залеза. Няма нужда да стигате до Йя - много хора, блъсканица....същия залез може да го гледате и от много по-спокойно място.
А на Милос екскурзията заслужаваше ли си? Доста хора вземат за там екскурзия- да не би да е отдалечено от пристанището?

# 482
  • гр. София
На Милос се слиза с лодки. Но с рейса те разхождат из острова с екскурзовод, посетите един музей, плажа Саракинико, който е отдалечен и може би се стига само с такси или кола. Накрая седнахме из селцето по разни кафета и сладкарници на почивка и се върнахме на кораба. По-късно ние слязохме самостоятелно отново на плаж близо до пристанището.

# 483
  • гр. София
Имам един  въпрос и аз. Предстои ни следващият поред круиз, но първи резервиран от нас чрез сайт. Предишните бяха през агенции. Ще бъде с NCL и не мога да се чекирам, защото иска данни от паспорт, няма опция за ЛК. Круизът е в Европа. Защо ми иска паспорт? Нямаме паспорти, явно ще трябва да вадим...Disappointed

# 484
Leila,
Предишните пъти с ЛК ли само пътувахте?
Аз имам много скромен опит - само два круиза, но и на двата имаше по едно не Европейско пристанище и исках паспорт.
Мислех си, че за круиз задължително искат паспорт, заради това че плават под чужд флаг, а не заради маршрута, но не съм много сигурна.

# 485
Leila, най-добре се свържете с NCL. Според мен не би трябвало да е проблем да пътувате с ЛК.

# 486
  • гр. София
Leila,
Предишните пъти с ЛК ли само пътувахте?
Аз имам много скромен опит - само два круиза, но и на двата имаше по едно не Европейско пристанище и исках паспорт.
Мислех си, че за круиз задължително искат паспорт, заради това че плават под чужд флаг, а не заради маршрута, но не съм много сигурна.
С ЛК пътувахме. Първия път носехме и паспорт - бяхме със Celestyal. Вторият път с MSC с ЛК. Аз също си мисля да не заради флага, под който пътуват NCL. Доколкото разбрах под бахамски флаг са....

# 487
  • На зелено
Здравейте! Търся круиз за следващата пролет за Канарските острови. Ще пътуваме с малки деца и търсим кораб с повече детски активности. Бих ке радвала на препоръки, ако някои има опит с опит с малки деца ро този маршрут.

# 488
  • Пловдив
Някой правил ли е резервация от България през https://www.seereisedienst.de ?
Позволява да се стигне до някъде и след това не може да се продължи?

# 489
Аз съм резервирала. Нямах никакъв проблем, а не знам немски (или съвсем на начално ниво).
Предполагам, че не сте избрали нещо от опциите, които дава, затова не може да продължите.
Иначе сайте е много лесен, води те стъпка по стъпка. Ако искате пратете скрийн шот до къде сте стигнали и ще помагаме всички.

# 490
И аз съм резервирала без проблем.Вероятно некъде не сте отбелязали съгласие .

# 491
  • Dublin

Преди около 2 седмици резервирах на този сайт и имах същия проблем. Отворих сайта през друг браузер и сработи. Пробвайте и вие така, може да проработи и за вас.

# 492
  • Пловдив
Благодаря много! Явно през Хром имаше проблем само.

# 493
  • Враца
И аз опитвам да направя резервация през същия сайт. Още на първата страница за резервация, след избора каюта- там, където се попълват датите на раждане, системата ме спъва. Пиша датите, но копчето отдолу за приемане не е активно. Не дава и никакво съобщение, за да се разбере какво става.

Ще опитам през друг браузър, да видим.

# 494
  • Пловдив
Към нас иска да се присъедини още едно семейство, като жената е с 90% инвалидност, без право на придружител. Не се нуждае от  инвалидна количка, но има проблем с придвижване и ако има опция за каюта с баня с приспособления за по-трудно подвижни хора, би било добре. Има ли право на по-различна каюта? Никъде при резервацията не видях опция за подобна каюта. Как се процедира, какви документи и на кой етап се представят?
Ще съм задължена, ако се включи някой, който се е сблъсквал с подобен казус.

Общи условия

Активация на акаунт