КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 031
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Към нас иска да се присъедини още едно семейство, като жената е с 90% инвалидност, без право на придружител. Не се нуждае от  инвалидна количка, но има проблем с придвижване и ако има опция за каюта с баня с приспособления за по-трудно подвижни хора, би било добре. Има ли право на по-различна каюта? Никъде при резервацията не видях опция за подобна каюта. Как се процедира, какви документи и на кой етап се представят?
Ще съм задължена, ако се включи някой, който се е сблъсквал с подобен казус.
Има такива каюти. Те са много по-широки, колкото две обединени, баните също са по-голями и имат перила за инвалиди. Като гледате схемите на каютите, тези за инвалиди са обозначени с "Н".

# 496
  • Пловдив
Благодаря  за бързия отговор! Имате ли опит с резервацията на такава каюта? Как се процедира? Какви документи и на кой етап се представят?

# 497
  • Враца
Някой може ли да ми каже на Коста Смералда кабините без прозорец и тези с прозорец без отваряне дали изобщо стават за 4 човека? Написала съм, че сме 4, но на снимките изобщо не се вижда опция къде да спят децата, вижда се само 1 голямо легло.
Как да преценя? Квадратурата е ориентир, но... може да има разтегаемо диванче, или двуетажно легло на тази площ, а не се вижда.
Кажете каква каюта да гледам, за да се съберем и да няма неприятни изненади. Не ни плаши да ни е тясно, имаме кемпер и на 8 квадрата се събираме четиримата, барабар с баня и кухня Wink Освен това вероятно малко ще стоим в кабинката, само за сън.
Въпросът ми е по-скоро дали има предвидени легла за 4 човека изобщо...

# 498
Благодаря  за бързия отговор! Имате ли опит с резервацията на такава каюта? Как се процедира? Какви документи и на кой етап се представят?
Никой не ми е искал документи. Просто си резервитрате. Понякога семейства с деца ги резервират, защото са по-широки

Пътувахме април месец и сме с две деца, но по-големи. Винаги взимаме 2 каюти, за наше удобство. Това е разликата между стандартната каюта с прозорец и тази за инвалиди

Трън в Очите, за семейства с деца има каюти с падащи легла. Не мога да покажа снимки, защото не сме ползвали такива. Виждала съм ги, малко е притеснено, но много по-бюджетно. Можеш да потърсиш в интернет разположение на палубите на въпросния кораб и там ще ги видиш. Имат съответните обозначения с квадратче или триъгълниче, то си пише какво означава. Има и снимки на хора, пътували в такива каюти.

Последна редакция: вт, 15 авг 2023, 16:56 от GM

# 499
  • Пловдив
Благодаря, GM! За съжаление са изчерпани - има само каюти с балкон, подходящи за инвалиди.
Не знам дали само при нас е така, но и с двете резервации имахме проблем. За нашата така и не получихме мейл - дръпна ха сумата и пак не дойде мейл. Съпругът ми говори с колцентъра, потвърдиха, че са изпратили, а няма.
За резервацията на другото семейство веднага дойде мейл, а после информираха съпруга ми, че валидността на картата била грешна. Той прави скрийншотове на всяка стъпка и вижда, че всичко е въведено коректно. Утре пак ще звъни и ще видим какво ще кажат.
В мейла пише, че е получена заявка за резервация и след проверка за наличност, ако има такава, ще се счита, че сме резервирали.  Ще получим ли потвърждение? Не смеем да купуваме самолетни билети и да резервираме нощувки  и е леко изнервящо Sad

# 500
Благодаря, GM! За съжаление са изчерпани - има само каюти с балкон, подходящи за инвалиди.
Не знам дали само при нас е така, но и с двете резервации имахме проблем. За нашата така и не получихме мейл - дръпна ха сумата и пак не дойде мейл. Съпругът ми говори с колцентъра, потвърдиха, че са изпратили, а няма.
За резервацията на другото семейство веднага дойде мейл, а после информираха съпруга ми, че валидността на картата била грешна. Той прави скрийншотове на всяка стъпка и вижда, че всичко е въведено коректно. Утре пак ще звъни и ще видим какво ще кажат.
В мейла пише, че е получена заявка за резервация и след проверка за наличност, ако има такава, ще се счита, че сме резервирали.  Ще получим ли потвърждение? Не смеем да купуваме самолетни билети и да резервираме нощувки  и е леко изнервящо Sad
Аз не съм имала такъв проблем. Веднага ми потвърдиха резервацията. Може би наистина има ограничен брой места и се застраховат да не стане дублиране. Предполагам, че днес ще ви потвърдят. А и щом вече са ви дръпнали сумата. Най-много ако в последствие се окаже, че няма такива кабини да ви направят безплатен ъпгрейд за балкон.

# 501
Да  попитам -на пристанище Атина Пирея има ли място за оставяне на багаж?
Корабът акостира в 8 часа,а до автобуса има няколко часа.

# 502
  • София
Ние отидохме с метрото до Атина и там оставихме багажа, в близост до парламента. Пътувахме със самолет след обяд и се разходихме из Атина.Автобуса от Атина ли е или от Пирея? Виж  тук https://parkyourluggage.com/luggage-storage-athens/

# 503
Здравейте, да попитам и тук за хотел/ апартамент в Маями за 3 нощувки?

# 504
Много благодаря за отговора.
Автобусът е от София до Пирея и обратно.

# 505
  • София
Hampton Inn & Suites by Hilton Miami Brickell Downtown - препоръчвам с две ръце! Винаги там отсядаме - локацията му е страхотна и има шатъл до порта за 8 долара на човек. Включена закуска, басейн, ваучери за вино/бира - струва си!

# 506
Hampton Inn & Suites by Hilton Miami Brickell Downtown - препоръчвам с две ръце! Винаги там отсядаме - локацията му е страхотна и има шатъл до порта за 8 долара на човек. Включена закуска, басейн, ваучери за вино/бира - струва си!
Един от набелязаните ми е. Мерси!

# 507
  • Sofia

Ние спим в Интерконтинентал преди круиз.

# 508
Здравейте, дами!

Предстои ми пътуване с MSC SEAVIEW Италия- Испания-Франция-Италия.

Тъй като нямам опит до момента с круизите, а поне в тази тема нещо не се и ориентирам много добре - чудя се дали да заплащам допълнителните екскурзии, които се предлата за Палма де Майорка, Барселона, Пиза.... Не ми се иска целия ден да ми отиде в обиколки, дали сте опитвали да се оправяте сами п отези дестинации? Как организирате превоз ако пристанището е далеч, ползвали ли сте таксита? Всякаква информация ще ми бъде от помощ.
Освен това имам проблем с крака и не ми се иска да минавам ежедневно по 20км, а да огранича възможно най-много ходенето.
Много Ви благодаря Simple Smile

# 509
Здравейте, дами!

Предстои ми пътуване с MSC SEAVIEW Италия- Испания-Франция-Италия.

Тъй като нямам опит до момента с круизите, а поне в тази тема нещо не се и ориентирам много добре - чудя се дали да заплащам допълнителните екскурзии, които се предлата за Палма де Майорка, Барселона, Пиза.... Не ми се иска целия ден да ми отиде в обиколки, дали сте опитвали да се оправяте сами п отези дестинации? Как организирате превоз ако пристанището е далеч, ползвали ли сте таксита? Всякаква информация ще ми бъде от помощ.
Освен това имам проблем с крака и не ми се иска да минавам ежедневно по 20км, а да огранича възможно най-много ходенето.
Много Ви благодаря Simple Smile

Това са големи пристанища и лесни за разглеждане градове и изобщо не е нужно да запазвате скъпи екскурзии от кораба. Най-лесен вариант е да ползвате туристическите автобуси (Hop On Hop Off), които обикалят основните забележителности и могат да се хванат или в близост до круизния терминал или в центъра, до където пък може да се ползва шатъл бус от кораба. Да, има много хора, които ги ползват, но с малко изчакване ще стане и няма да ви се наложи да вървите много пеш. За Палма този тип автобус е доста удобен, в Барселона ползвахме шатъла до началото на Las Ramblas и после пеш. Хващали сме и такси от пристанището (в Малага и Казабланка), като предварително се разбрахме с шофьора за цената и обектите, но зависи колко човека сте. Градският транспорт е най-евтин вариант, но зависи от пристанището дали ще е удобно. Ако искате напишете другите пристанища, в Пиза не съм била и не знам къде е круизният терминал.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 02:58 от sereiadomar

Общи условия

Активация на акаунт