КРУИЗИ /Тема 17/

• 60 014
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Въпрос на гледна точка. С кола няма да имаме размъкване на багажа насам - натам и да се чудим къде да го оставяме докато стане време за качване. Като цена ни е по-евтино от влака.
Няма как да ви е по-евтино от влака, защото трябва да калкулирате таксата за паркинг. Не съм ползвала паркинг, но предполагам, че няма да е много добра на паркинг до круизния терминал. Ако е отдалечен - пак ще има размъкване на багажи.
Ние сме се качвали и слизали от Истанбул - за мен това е най-доброто място за качване на българи в чужбина, Тъй като обикновено има овър найт в Истанбул сме хващали автобус вечерта, стоварва ни на Аксарай метро сутринта и от там с твамвая - право на порта. Качваме се възможно най-рано, хапваме и излизаме на разходка.

# 571
Здравейте,
В сайта на royalcaribbean забелязвам, че цените се променят в зависимост от зададеното ти местоположение. За другите компании не съм гледал. Някой посочвал ли е друга локация и успявал ли е да направи успешна резервация, понеже, примерно, за САЩ има опция за попълване на щат и ако напиша някой произволен, а останалите данни са правилни, проблем ли ще бъде?
Разликата в цената на круиза е осезаема.

# 572
  • гр. София
А после с личните документи?

# 573
Няма как да ви е по-евтино от влака, защото трябва да калкулирате таксата за паркинг. Не съм ползвала паркинг, но предполагам, че няма да е много добра на паркинг до круизния терминал. Ако е отдалечен - пак ще има размъкване на багажи.
Ние сме се качвали и слизали от Истанбул - за мен това е най-доброто място за качване на българи в чужбина, Тъй като обикновено има овър найт в Истанбул сме хващали автобус вечерта, стоварва ни на Аксарай метро сутринта и от там с твамвая - право на порта. Качваме се възможно най-рано, хапваме и излизаме на разходка.
Специално за паркинга мисля, че няма да има много опции за Истанбул. Според прочетеното от мен, като се влезе с кола в Турция, за да се напусне без  , автомобилът трябва да се остави на специален(митнически) паркинг . Предполагам този на порта е такъв. Писах им мейл , да видим ще ми върнат ли отговор за цени на паркинга, багажните клетки и нужно ли е нещо допълнително за колата.
Предпочитаме да сме с влака пред автобус, че ще можем поне да полегнем , а сме с малко човече.
По този повод- някой имал ли е рожден ден по време на пътуване с MSC? Отбелязват ли го по някакъв начин? Организираме пътуването точно с идеята да отбележим втория рожден ден на сина ни.

# 574
  • София
В ресторанта на възрастните рожденици целия персонал се събираше и поднасяха торта с песни и тракаха с прибори. (MSC Musica). По време на пътуването ни не сме присъствали на детски РД. Една врата на каюта беше украсена, но не знам дали е от персонала, или от родителите.

# 575
  • гр. София
И на Magnifica, ако им кажеш предварително, вечерта в ресторанта сервитьорите пеят и тропат/тактуват с капаци. Не съм се заглеждала имало ли е торти.... Аз имах РД, но близките не знаеха за този ритуал (беше първия ден) и не се бяха обадили.

# 576
Аз съм празнувала няколко пъти. За да отбележат РД се закупува пакет - персонала се събира, пеят, носят торта и шампанско. Ако нямаш пакет, нищо не носят. Не мога да кажа, ако ги помолите без пакет да поздравят дали ще го направят.

# 577
Благодаря! Няма смисъл от такъв пакет. За шампанско е малък, торти не ядем и двамата, че е с алергии.

# 578
  • Sofia
За РД украсяват вратата на каютата.
На MSC не сме случвали някой от нас да е рожденик, но на Princess ни поднесоха малка тортичка със свещи и песен от персонала, без да плащаме нещо.

На моя въпрос за Costa дали някой може да ми даде информация? За дрескод в ресторанта, тематични вечери и някакви отличия от MSC например?

# 579

Личните документи си ги предоставяме какво са. Но при първоначалното търсене посоченото местоположение оказва влияние. Което е странно. А и никъде при търсенето няма опция да се дава гражданството.

# 580
Привет! Да се запиша и аз с предстоящ круиз през март 2024 Кариби-Западна Европа.
За пръв път ще пътуваме с Costa, корабът е Fortuna.
Има ли някой впечатления от него? Правят ли тематични вечери с определен дрескод? В ресторантите има ли изисквания за облекло?

Имам въпроси и за островите, но по-нататък!

Изискванията за облекло са нормални както във всеки един ресторант.
Чисто, добре изглеждащо.
Аз бях с рокли (наметната с шал или сака), а мъжът с риза и сако, дънки/панталон,  както когато ходим по ресторанти всъщност.
Тематични вечери с дрескод не сме имали или поне не помня (бяхме на Делисиоза ноември, 22г )

Там всъшност празнувах и рожден ден. Получих две торти без да сме плащали - една в кабината, и една в гурме ресторанта.
Бяха се объркали нещо Rolling Eyes

# 581
  • гр. София

Личните документи си ги предоставяме какво са. Но при първоначалното търсене посоченото местоположение оказва влияние. Което е странно. А и никъде при търсенето няма опция да се дава гражданството.
При резервация например в сайта на NCL питат за страна, гражданство.....така че не можеш да ги прескочиш.

# 582
  • Пловдив
Ние миналата година пътувахме до Истанбул с колата. Вече много не си спомням подробности, но паркингът е огромен, мисля че беше 50-55 евро за 7 нощувки. Като предварително си бях принтирала митническия лист на турски и английски( не знам как се казва) Simple Smile, че колата ще бъде оставена на паркинг, докато ние пътуваме. Когато ни проверяваха паспортите показах турския лист, защото не знаеха английски, повикаха един господин, който дойде след 10-15 минути и с него го попълнихме, удари печати и така... След качване на кораба- беше към обяд хапнахме и после излизахме няколко пъти на разходка из Истанбул.

# 583
Здравейте,  
Може ли малко информация, ако има пътували по тези маршрути.
До къде да летите- Болоня? ( има за 19ти Април полет)
Гледах за Рим са по-евтини билетите и има за 20ти, но после влака е близо 4ч и не знам колко струва билета.
След това на връщане от къде да летим? Палермо?
Има ватиант същия круиз, но 6 нощувки и слизане в Неапол. Дали това не е по-добрия вариант от гледна точка на самолетен билет?

Също така за слизането в градовете, по-добре сами отколкото бреговите екскурзий нали?
Кораба е добре нали? Качвала съм се на Msc Fantasia, Celestyal и Norwegian Epic само

Благодаря Ви[video][/video]

# 584
  • Плевен
Sunshine9104, не мога да дам съвет. Много неудобни пристанища и на отиване, и на връщане...
Моля някой ако вече е бил на Аида Косма да се обади. Всичко чета, но бързо забравям. Извинявам се, ако някой е писал, а аз не съм запомнила.

Общи условия

Активация на акаунт