Тунис /Тема 2/

• 96 374
  • 753
  •   1
Отговори
# 465
Сменя се във всеки хотел, с евро можехме да плащаме директно около хотела, иначе всичко се обменя без проблем, ако имате останали динари, можете да си смените на летището или  в хотела
Сим картите на летището са безплатни, можете да ги заредите с 10 евро, това беше минималната сума за някакви нормални ГБ мобилен интернет, но не помня точно колко. На летището имаше машина за зареждане....
Когато обменяте валута /на летището, или в хотела/, пазете си бележките за обмяната, защото ако ви останат динари, на летището, на връщане, с тази бележка може пак да си ги "обърнете" в съответната валута, която сте ползвали.

# 466
  • на една крачка от Дунав Мост
Здравейте, как е времето на остро Джерба началото на ноември ?
Имаме резервация за 31.10, ще става ли за плаж ?

# 467
Здравейте,
Тъй като винаги първо в BG mamma търся отзиви, затова реших да напиша и аз един по-подробен отзив за нашето пътуване до Тунис.

Резервирах през Алиса Турс. Много благодаря за абсолютно всичко. Препоръчвам агенцията и Елена Кумчева на всички.

Хотела го избирах аз след като попрочетох отзиви. Като цяло бях подготвена, въпреки че от някои неща бях изненадана. Нашето пътуване беше основно с цел екскурзията в Сахара, така че реших, че не е нужно да плащаме за по-висок клас хотел, тъй като половината от времето щяхме да сме извън хотела.

И така…почивахме във Vincci Marillia от 12.09. до 19.09. Пътувахме от Варна с Абакс, много съм доволна от тях също. Полетът беше обявен за 10:00, излетяхме 10 минути по-рано. На летището си взехме карта на Orange TN, която пак там заредихме с 27 GB за 12€, другият вариант беше 10 GB за 8€. Трансферът беше около 40 минути. В хотела пристигнахме около 12:00 часа.

Тъй като беше рано за настаняването Даниела от Абакс, която ни посрещна на летището, веднага ни направи информационната среща и в 12:30 бяхме готови за обяда.

Цялото фоайе, рецепция, лоби бар не са климатизирани, но все пак е поносимо, тъй като е доста просторно. На рецепция се обменя валута, ние бяхме с евро, курсът е като по банките в градовете.

Храната е въпрос на вкус. Аз не експериментирам особено, така че си търсих по-познати вкусове. Харесаха ми рибите - имаше на всяко хранене, пастата, оризът, хлябовете, телешко готвено със сосче, понякога имаше наденички на скара, нещо като кюфтета/шницели, десертите бяха основно тип петифури и тарталети, плодове, сладолед 3-4 вкуса, по два вида супи на обяд и вечеря. На закуска се приготвяха на момента омлети, палачинки, мекици( много вкусни). Има и всичко типично за блок масите - отбелязвам това, което на нас ни хареса най-много.
Има два алакарта безплатни, с предварителна резервация - италиански и берберски. Италианският е голяма пародия, берберският е по-интересен, традиционен.

За стаята първо мислих да дадем някое евро в паспортите, после се отказахме. Дадоха ни стая на втория етаж с изглед към зелени площи и Tui magic life Africana. Достатъчно голяма беше за трима възрастни. Леглата удобни, широки, включително и допълнителното легло е нормално легло. В банята има само течен сапун, без други консумативи. Обзавеждането е старичко, но нямаше нищо счупено. Всеки ден оставяхме по 2 динара на камериерката - стараеше се доста жената и всеки ден ни сменяше всички хавлии с нови.

Интернет имахме на терасата на стаята и във фоайето.

Басейнът ми хареса, огромен, различна дълбочина, водата беше с чудесна температура. Ние си запазвахме шезлонги около 08:30-09:00 преди да отидем на закуска. Който закъснее обаче спасителите осигуряват шезлонги, защото самите те оставят кърпи, шалове, слънцезащитни кремове, върху част от тях и по-този начин си издействат бакшиш от закъснелите. Кърпи за плаж се дават срещу депозит от 20 динара.

Плажът е хубав, морето топло, по време на нашия престой беше доста бурно обаче.

Анимацията е много зле - това не го очаквах. Уж обикалят цял ден около басейна, но тихичко, не си дават много зор. Вечерните им шоута бяха горе-долу забавни, но някои бяха изцяло насочени към френските туристи и ставаше малко досадно.

Двудневната екскурзия ни хареса най-много. Впечатлени бяхме, радвам се, че не се разочаровахме.

Екскурзията до Тунис, Картаген и Сиди бу саид също беше хубава, но не се насладих толкова, защото жегата беше убийствена.  

Екскурзоводите ни разказваха много интересни неща.

На връщане ни взеха в 08:30 от хотела, пристигнахме във Варна в 16:00 часа. На летището имаше всякакви сувенири на много добри цени.

Стана дълго спирам, да не ви отегчавам.

Ние си изкарахме страхотно и заради милите хора от нашата група, с които се запознахме в хотела.

Приятна почивка на всички!

# 468
Здравейте, интересувам се от времето през втората половина на октомври. Знам, че е доста относително и всичко е на късмет, но дали има от вас някой почивал през това време.

# 469
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, интересувам се от времето през втората половина на октомври. Знам, че е доста относително и всичко е на късмет, но дали има от вас някой почивал през това време.
Миналата година беше супер. Тази...погледнете сайтовете за прогноза.

ive1981, бихте ли споделили, кое точно не е било според очакванията ви. Мисля, че ще е полезно за всички.
Благодаря за отзива ♥️

# 470
  • София
Здравейте,
Ще разкажа и аз за нашата почивка в Саламбо Хаммамед. Отново резервация чрез Алиса Турс ❤.
Най-големият плюс на това, че ползвах услугите на Galactic Voyager беше, че наистина ми препоръча точно това, което търсехме. Чу ни изискванията и бюджета и предложи 2-3 хотела, ние избрахме Саламбо.

Хотелът е клубен, много приятен терен, калдъръмени улички с имена на забележителности в Тунис, дори имаше кръгово 😂. Стаите бяха просторни, всички с климатик, всички с балкон, банята също беше доста широка. Анимацията е на френски, нищо не виждано, но беше приятно. Има нещо като амфитеатър, където са шоутата, но имаше и шоу на басейна едната вечер. Обикновено започват около 21:00 с детски песнички 30/40 мин, след което продължава шоуто за вечерта. През деня също имаше разни анимации, но ние не сме фенове на басейните и си висяхме на плажа. Хотелът е на самия плаж, пясъкът е бял и фин, морето беше полегато и чисто. Имаше някое водорасло на пясъка, но изобщо не беше драматично. Хубавото е, че продавачите на плажа, не притесняват гостите на шезлонгите, а стоят на брега. Ако имаш интерес отиваш да разгледаш. За храната не съм критерий, т.к ям малко неща, но имаше винаги и нещо за мен- зеленчуци, пиле, ориз. Мъжът ми ядеше и местните манджи и ги похвали. Напитките по баровете биваха, алкохолът е слабичък, вода дават в бутилки на всякъде. На територията на хотела има нещо като пазарче за сувенири, което работи всеки ден, а веднъж за седмицата в която бяхме имаше и пазар “по уличките” на комплекса. Интернетът беше топ навсякъде на територията на комплекса, включително на плажа и в стаите. Не сме купували карти. Дори в хотела в Сахара беше супер. В сравнение с Египет, където има в лобито, но не постоянно. В хотела бяхме 95% европейци. Казвам това, т.к пътувайки за екскурзията се оказа, че по други хотели има алжирци, които били доста агресивни. Много семейства на куп, които постоянно се карали с персонала за какво ли не, в ресторанта също вдигали силен шум.

Имахме двудневна екскурзия в Сахара, ние сме любители на екскурзиите и много ни хареса всичко. Колизеумът е разкошен и най-хубавото е, че не е пренаселен и стават жестоки снимки 🙃. Ходихме самосиндикално и до медината/стария град в Хамамед с такси от хотела. Пътува се 10-ина мин, таксито струва 4 евро, и ни изчака 2 часа, за да ни прибере. Медината е красива, много тесни улички, красиви врати и избор на сувенири. Моят съвет е да купувате от там или от Сахара/берберите. Най-красиви бяха. На нас ни казаха да изчакаме до Кайуран джамията, където има магазина на 3 етажа и много сувенири. Така е, но бяха 2-3 пъти по-скъпи и доста посредствени.

Сега минусите 😂, не бяха много и за нас са абсолютно незначителни, т.к все пак сме в Африка. За целия ни престой имаше риба само 2-3 пъти и то скумрия на скара дооооста изгоряла, сладолед нямаше, освен няколко дни в следобедните часове, кафето е ужаааааасно! Плодовете бяха през деня праскови и сини сливи, вечер имаше диня и грозде. Странно не вкусни/сладки по моя вкус. Има кафене до хотела от където си купувахме нормално кафе. В едната стая имаше мравки, повикахме персонала и напръскаха и всичко беше наред, единият ден намерихме гущерче в банята, но държахме отворен прозорец… Ако оставяте 1-2 динара на камериерката ще имате чисти кърпи всеки ден. В ресторанта масите бяха заредени с чаши и вилици на самите маси, но често чашите бяха с пръсти и петна. Ползвахме пластмасови ние конкретно, нооо си намерихме сервитьор срещу 1-2 евро всяка вечер ни пазеше маса украсена със свежи цветя, заредена с бутилка вино в лед и вода, както и с чисти чаши… Басейнът по мое мнение беше мътен, но както казах ние не ползваме. За сметка на това басейните на аквапарка бяха много чисти.

Като цяло отзивите са ни крайно положителни, бихме препоръчали хотела, екскурзиите и т.н. За мен е една дестинация, където има какво да се разгледа в близост. И не на последно място е много, много евтино всичко. Доста по-евтино от Египет. Например магнитите на летището са около 2 наши лева. В града са доста по-евтини. Атракциите са много евтини, например парашута спазарих е за по 25 лв на човек, децата се возиха на диван за около 15 лв, АТВ е 50 лв за двама и караш час по залез в Сахара. Видяхме много красиви изгреви и залези. За мен септември е оптималния вариант за море там, аз лично вечер усещах, че е краят на лятото. Дори през деня на плажа не винаги ми ставаше горещо без чадър.

# 471
Здравейте,
Ще разкажа и аз за нашата почивка в Саламбо Хаммамед. Отново резервация чрез Алиса Турс ❤.
Най-големият плюс на това, че ползвах услугите на Galactic Voyager беше, че наистина ми препоръча точно това, което търсехме. Чу ни изискванията и бюджета и предложи 2-3 хотела, ние избрахме Саламбо.

Хотелът е клубен, много приятен терен, калдъръмени улички с имена на забележителности в Тунис, дори имаше кръгово 😂. Стаите бяха просторни, всички с климатик, всички с балкон, банята също беше доста широка. Анимацията е на френски, нищо не виждано, но беше приятно. Има нещо като амфитеатър, където са шоутата, но имаше и шоу на басейна едната вечер. Обикновено започват около 21:00 с детски песнички 30/40 мин, след което продължава шоуто за вечерта. През деня също имаше разни анимации, но ние не сме фенове на басейните и си висяхме на плажа. Хотелът е на самия плаж, пясъкът е бял и фин, морето беше полегато и чисто. Имаше някое водорасло на пясъка, но изобщо не беше драматично. Хубавото е, че продавачите на плажа, не притесняват гостите на шезлонгите, а стоят на брега. Ако имаш интерес отиваш да разгледаш. За храната не съм критерий, т.к ям малко неща, но имаше винаги и нещо за мен- зеленчуци, пиле, ориз. Мъжът ми ядеше и местните манджи и ги похвали. Напитките по баровете биваха, алкохолът е слабичък, вода дават в бутилки на всякъде. На територията на хотела има нещо като пазарче за сувенири, което работи всеки ден, а веднъж за седмицата в която бяхме имаше и пазар “по уличките” на комплекса. Интернетът беше топ навсякъде на територията на комплекса, включително на плажа и в стаите. Не сме купували карти. Дори в хотела в Сахара беше супер. В сравнение с Египет, където има в лобито, но не постоянно. В хотела бяхме 95% европейци. Казвам това, т.к пътувайки за екскурзията се оказа, че по други хотели има алжирци, които били доста агресивни. Много семейства на куп, които постоянно се карали с персонала за какво ли не, в ресторанта също вдигали силен шум.

Имахме двудневна екскурзия в Сахара, ние сме любители на екскурзиите и много ни хареса всичко. Колизеумът е разкошен и най-хубавото е, че не е пренаселен и стават жестоки снимки 🙃. Ходихме самосиндикално и до медината/стария град в Хамамед с такси от хотела. Пътува се 10-ина мин, таксито струва 4 евро, и ни изчака 2 часа, за да ни прибере. Медината е красива, много тесни улички, красиви врати и избор на сувенири. Моят съвет е да купувате от там или от Сахара/берберите. Най-красиви бяха. На нас ни казаха да изчакаме до Кайуран джамията, където има магазина на 3 етажа и много сувенири. Така е, но бяха 2-3 пъти по-скъпи и доста посредствени.

Сега минусите 😂, не бяха много и за нас са абсолютно незначителни, т.к все пак сме в Африка. За целия ни престой имаше риба само 2-3 пъти и то скумрия на скара дооооста изгоряла, сладолед нямаше, освен няколко дни в следобедните часове, кафето е ужаааааасно! Плодовете бяха през деня праскови и сини сливи, вечер имаше диня и грозде. Странно не вкусни/сладки по моя вкус. Има кафене до хотела от където си купувахме нормално кафе. В едната стая имаше мравки, повикахме персонала и напръскаха и всичко беше наред, единият ден намерихме гущерче в банята, но държахме отворен прозорец… Ако оставяте 1-2 динара на камериерката ще имате чисти кърпи всеки ден. В ресторанта масите бяха заредени с чаши и вилици на самите маси, но често чашите бяха с пръсти и петна. Ползвахме пластмасови ние конкретно, нооо си намерихме сервитьор срещу 1-2 евро всяка вечер ни пазеше маса украсена със свежи цветя, заредена с бутилка вино в лед и вода, както и с чисти чаши… Басейнът по мое мнение беше мътен, но както казах ние не ползваме. За сметка на това басейните на аквапарка бяха много чисти.

Като цяло отзивите са ни крайно положителни, бихме препоръчали хотела, екскурзиите и т.н. За мен е една дестинация, където има какво да се разгледа в близост. И не на последно място е много, много евтино всичко. Доста по-евтино от Египет. Например магнитите на летището са около 2 наши лева. В града са доста по-евтини. Атракциите са много евтини, например парашута спазарих е за по 25 лв на човек, децата се возиха на диван за около 15 лв, АТВ е 50 лв за двама и караш час по залез в Сахара. Видяхме много красиви изгреви и залези. За мен септември е оптималния вариант за море там, аз лично вечер усещах, че е краят на лятото. Дори през деня на плажа не винаги ми ставаше горещо без чадър.
[/quote                                               
  Благодаря за отзива. И ние сме се избрали този хотел за късно море, но ме притеснява, че се предлага от 12 октомври. Вие в кой период бяхте и усети ли се края на сезона?

Последна редакция: сб, 23 сеп 2023, 13:01 от hrisi_tsvety

# 472
  • София
hrisy_tsvety както писах и по-горе за мен септември е оптималния вариант за море там, аз лично вечер усещах, че е краят на лятото. Дори през деня на плажа не винаги ми ставаше горещо без чадър. Бяхме 05-12 септ.

Пропуснах нещо смешно/тъжно да споделя. На разходката в медината като чуеха, че сме от България реакцията беше “Оооооо Булгарияяяя, само гледаааам”. Не знам знаеха ли какво значи, но доста показателни.

# 473
Мишчица, това и аз го бях чула, но ма друго място, просто се шегуват Simple Smileно защо те натъжи? Рядко съм откривала нещо, което заслужава покупка на подобни тур. места.....

# 474
И на нас ни го казаха в Картаген. Ама аз пък ги изненадах и взех някои неща 😂

# 475

ive1981, бихте ли споделили, кое точно не е било според очакванията ви. Мисля, че ще е полезно за всички.
Благодаря за отзива ♥

Анимацията - бях чела доста отзиви, че анимацията е доста добра, общо взето силните страни на хотела се обобщаваха като храната и анимацията.

За мен беше важно тъй като бяхме с голямо дете на 15г, което харесва такива активности.

Реално само първия ден като пристигнахме следобед имаше баскетбол в басейна и след това плажен волейбол. В останалите дни през деня нищо не се случваше. Дори единият ден аниматорът, който правеше баскетбола, изкара кошовете, седна на един шезлонг да си говори с един местен и така 30 минути, след което стана и просто прибра кошовете обратно:grinning:

Може в дните, в които бяхме извън хотела да са били по активни, Незнам.

Иначе вечерните програми ставаха.

Но в крайна сметка видяхме и преживяхме по-интересни неща и сме доволни и удовлетворени от пътуването.

Благодаря отново:bouquetf:

# 476
Как ви се вижда козметиката им? Имат много сапуни, едни с прозрачно фолио, някакви с една камила, били с черен кимион. Имат и много кремове и масла, в чуденка съм какво да взема и дали са хубави Hug

# 477
  • София
Солена луна тъжно е, че пътувайки по света продължаваме да си меляме на БГ. Аз също не винаги си купувам, но с едно No, thank you се разбирам перфектно на всякъде. Не е нужно да си полиглот. Майка ми /65 г/ беше с нас, не говори езици но Thank you & No, thank you си ползва съвсем на място. Щом и в Картаген само гледаме и ни знаят, се чудя как на родна земя не сме толкова постоянни 🙄. Как пък не са ни запомнили с Благодаря например …

# 478
  • Стара Загора
Как ви се вижда козметиката им? Имат много сапуни, едни с прозрачно фолио, някакви с една камила, били с черен кимион. Имат и много кремове и масла, в чуденка съм какво да взема и дали са хубави Hug

Здравейте, ние си купихме от тези сапуни с прозрачното фолио (квадратни, с различни цветове и аромати) и като се прибрахме бяхме много приятно изненадани ! Харесаха ни! Даже съжалих, че не купихме повече! Препоръчвам ги! Купих си и крем за лице с ший и арган. Също ми хареса!

# 479
Здравейте!
Моят въпрос е малко извън темата, но се надявамда ми помогнете с информация. Летим на 28.09 от Терминал 2. До сега сме летели само от Терминал 1 и сме ползвали паркинга на летището за престой на колата / на 400  км от София живеем/. Как стои въпроса с паркинга на Терминал 2. Имам спомен, че имаше вътре машинки  за  плащане на престой на час, но може ли колата да се оставя за 8 дни?

Общи условия

Активация на акаунт