Тунис /Тема 2/

• 96 326
  • 753
  •   1
Отговори
# 540
Аз платих 25 лв горивна такса, туристическата такса ми беше 7 евро, а бакшиши съм оставяла по 10 динара.
210 евро изхарчих извън сумата за почивката, но ми се наложи да ям извън хотела, защото храната не ставаше.
Търговските центрове са силно казано такива, пълна трагедия. Горките тунизийци, в каква мизерия живеят.

E чак пълна трагедия не са, но все пак всеки знае, че Тунис не е държава като в ЕС, много от африканските държави са далеч по-зле и бедни. Тунис е една прекрасна страна,  хората са усмихнати и учтиви и аз бих отишла отново там.

# 541
  • Варна
Аз платих 25 лв горивна такса, туристическата такса ми беше 7 евро, а бакшиши съм оставяла по 10 динара.
210 евро изхарчих извън сумата за почивката, но ми се наложи да ям извън хотела, защото храната не ставаше.
Търговските центрове са силно казано такива, пълна трагедия. Горките тунизийци, в каква мизерия живеят.

E чак пълна трагедия не са, но все пак всеки знае, че Тунис не е държава като в ЕС, много от африканските държави са далеч по-зле и бедни. Тунис е една прекрасна страна,  хората са усмихнати и учтиви и аз бих отишла отново там.

За мен са, позволи ми да имам мнение, благодаря.
Никога не бих се върнала там.

# 542
  • Някъде в Европа...
И Абакс, и Емералд го предлагат за 2024...Разлика в цената има, ясно е, че ще има пак доплащане на горивни такси (при едните пише, че е изчислена на база гориво 800, на другите на 1000). Мен ме интересува тази година каква сума бяха летищните такси? Освен тях, на място нещо допълнително - турист. такси, задължителни бакшиши и т.н. - има ли? С една дума - при плащане на цялата резервация, колко пари още отгоре приблизително (на база този сезон) трябва да се подготвят?

Ани, при нашата резервация през декември 2022 за август 2023 за един и същи хотел разликата между Абакс и Емералд беше по 1000 лв (хиляда). Платихме такса гориво по 48,90 лв на човек ( за трима = 146,70лв ). И с тази сума пак не стигнахме хиляда лева, така че определено пакетите на Емералд са по-ниски за един и същи хотел, дата и конфигурация!!! Туристическия данък е за хотели 4 и 5 звезди , плаща се на рецепция и е по 3 динара на човек на ден.( 3*7 = 21 динара на човек за една седмица). Бакшиши вече по твое желание. Прието е около 3 динара. Такситата им са много евтини.
Благодаря ти много! 😘..И на мен това ми направи впечатление и точно това се чудех - дали после се дават тези пари, разликата, за доплащане на нещо. Специално ще те търся да си поговорим за Джерба, само малко да ми остане време 😘

# 543

За мен са, позволи ми да имам мнение, благодаря.
Никога не бих се върнала там.

Явно ме познавате лично, щом сме на ТИ. Никой не Ви спира да изказвате мнение. Щом сте очаквали нещо уау и лъскави търговски центрове и гурме кухня явно не сте проучили достатъчно дестинацията. На мен напълно ми оправда дори надскочи очакванията. Има една екзотична красота, но зависи от гледната точка и настройката къде отивате. Аз търговски центрове не съм търсила, защото не съм отишла на пазар там.

# 544
  • Варна
Оф,нито съм ходила на пазар специално, нито съм очаквала лукс, просто не мислех, че е такава цигания.
Не струва тази дестинация.

# 545
От любопитство питам, била ли сте в друга африканска, южно американска или азиатска държава? Иначе съм съгласна, че шопингът не, струва, и че в държавния магазин е доста бедно предлагането....

# 546
Аз съв била в Хамамед. Не знам дали е по цивилизовано, ама аз нямах оплаквания. Морето, жасмина, все хубави спомени имам.

# 547
И на мен много ми хареса почивката на Джерба, но си проучих предварително хотела. То не може хем евтино, хем да имаш големи очаквания. По магазини и пазари не съм ходила.

# 548
Здравейте, моля да ми помогнете в избора на кой хотел да се спра на остров Джерба:
1.Royal Karthago Resort &
Thalasso
2.Fiesta Beach Djerba
3.Hari club beach recort,
ще съм благодарна. Галактик, и Вас моля, Вие сте наясно.

# 549
  • Варна
И на мен много ми хареса почивката на Джерба, но си проучих предварително хотела. То не може хем евтино, хем да имаш големи очаквания. По магазини и пазари не съм ходила.

1700 лв + 210 евро за един човек не мисля, че е евтино.

Аз съв била в Хамамед. Не знам дали е по цивилизовано, ама аз нямах оплаквания. Морето, жасмина, все хубави спомени имам.

Хамамет и Джерба са две коренно различни места, затова ти е харесало. В Джерба смърдеше на лайна, буквално.
От любопитство питам, била ли сте в друга африканска, южно американска или азиатска държава? Иначе съм съгласна, че шопингът не, струва, и че в държавния магазин е доста бедно предлагането....

За първи и последен път. Имах огромно желание за Египет, но не ,отказах се.

# 550
Здравейте,интересувам се някой пътувал ли е до Тунис за Нова година по програмите на Абакс или Емералд и дали е доволен. Избрала съм хотел “Steigenberger Marhaba thalasso and spa”,тук прочетох само едно мнение за този хотел .Краят на декември дали е подходящ за екскурзията в пустинята.И отново въпрос -Абакс или Емералд за Тунис.?.Предварително благодаря .Спорен ден!

# 551
  • Варна и...духом на Босфора
Lilac66-
Да,края на декември е подходящ за Сахара.
Вечер ще е хладно,и сега е,но тогава дневната ще е около 20-23.
За мен беше 39- до 44 в самата пустиня,но бих отишла още 5 пъти поне!😘😘😘

Аз бях обещала и ще почна да разказвам от днес.

Всичко,което ми се случи в Тунис-Сбъднат сън,Сбъднати мечти.💜💜💜❤️❤️❤️, приказка!😘

Годината ми започна ужасяващо - загуба на съпруг,после болести...на никого не пожелавам...

Имам съученичка там,в Хамамет живее,от 3 години, омъжена за италианец.
Те тук сключиха брак,във Варна.
И все ме кани,ела,ела,ама аз нали все Севера гоня,😁, но това лято си реших- Тунис,идвам.❤️💜❤️

Абсолютен ",Star Wars"фен, мога да гледам"Гладиатор" още..и още...и още .
Тези места да видя,лелеех отдавна, където са снимани тези кинокласики,тези любими филми на милиарди хора по широкия свят...

Избрах програмата на"Дари тур" Стара Загора.
Изключителен професионалист е Дарина !
Всички в екипа са страхотни, Силвия,Галин, Кремена.
Моята съученичка от Хамамет работи с тях,екскурзовод,вече втора година.

Първо,искам да кажа,че за мен Ясмин Хамамет 😘❤️💜❤️е  по- добрият избор за почивка между Сус,Ел Кантанауи,Монастир,Джерба не я включвам.

Плаж,хотели,Марина, заведения,пешеходна зона, избор на магазини,- всичко беше точно по моя вкус!

А хотела ми!❤️💜❤️💜❤️💜!
Марко Поло!💜❤️💜
Дано скоро бъда там отново!
Не зная защо не се предлага от другите агенции...
Прекрасно място!
Стая,храна, обслужване ❤️,басейни,плажна ивица,атмосфера,анимация- Перфектно!
Пътувам сама.
Стая- голяма,може би 30 квадрата,баня с вана,голяма.Тераса,аз не исках към басейна,на тихо място си избрах,на втория етаж.
Огромен комплекс е Марко Поло,- имаше руснаци,поляци,араби,чехи,англичани, французи,и разбира се,по Магребско- съседски- либийци и алжирци/ щото там пиенето е Харам😁- грях/.

Като тотално влюбена в Истанбул,мосюлманският свят ама миЙ 😁 много на сърце.
Но!
Повярвайте!
Не съм плакала така за Истанбул,след първото ходене, както за Тунис!
Една приятелка вика-Боже!😁
Как ти се събра в устата,тез богохулни слова😄😄😄.
Но истина.

Не отивайте в Тунис с големи очаквания,не търсете лукс и разточителство,не искайте блясък от тази страна,отидете,погалете клонките на маслиновите дървета в хотела ви,вдъхнете аромата на Жасмин,украсете косата си с цвета му от дръвчетата на улицата,нека аленият цвят на хибискус обагри дланите ви, потопете прясно изпържена Бамболина в кристални захарчета,сложете кърпа и шарен шал,очила в плажната чанта и се потопете в лазурните води,слънчевите лъчи,спокойните плажове на Средиземно море!
Не ви трябват аква обувки,не ви трябват спрейове против комари,само отворено сърце,и търсеща душа,жадуващи да видят история,култура,традиции,да усетят бензин в кръвта,по трасето на "Париж- Дакар",да опарят небцето си,потапяйки късче берберски хляб в хариса и зехтин,да промълвят съкровени желания сред ситния пясък,яздейки камила,да отпият бавно глътка ментов чай с кедрови ядки,да се насладят
на  прясно сварено кафе,опитвайки малки ромбчета макруд...и .......
Да Изживеят Сахара-Приказка и Магия!...
........и .....  ❤️😍❤️😍💜❤️😍😘...

To be continued...

Последна редакция: нд, 12 ное 2023, 22:43 от redemi

# 552
  • гр.Варна
    redemi
напълни ми душата.Благодаря.Вече съвсем нямам търпение да се потопя в този свят.Е,ще почакаме 10 месеца,но...
Очаквам с нетърпение продължението на разказа ти

# 553
И аз го чаках този разказ...........
redemi, чета постовете Ви от години в темата за Истанбул и все ми се искаше и там да повторя, да си пия кафето на Босфора и вятъра пак да ми отвява тъгата.
  Имаш моята съдба загубих съпруга си, загубих любовта на живота си и исках да отида някъде сама, с непознати и го направих. Избрах Йордания и попаднах в един друг свят без напрежение, без болка - още ме държи адреналина. Сега пак исках нещо подобно и дано успея. Хубаво ще е със сродна душа.

# 554
Един месец, откакто се прибрах и аз, съм все още с носталгични спомени и мили чувства,  които ми останаха от Тунис.
Бяхме 4 приятелки и си изкарахме чудесно, въпреки, че хотела не беше уау, имаше достатъчно от всичко, за да се почувствам отпочинала - добра храна, прекрасен плаж, невероятно чисто море и изглед от терасата, от който всяка сутрин в 6.25ч. посрещах изгрева.
Липсата на нахалните руснаци и всякакви шумни компании, както и приятната атмосфера от усмихнати, ненатрапчиви аниматори, персонал без капка комерсиалност, въобще цялото обкръжение те кара да се чувстваш спокоен, безгрижен и блажен.
Това усещане никога не съм го имала в Турция, въпреки скъпите почивки, които съм резервирала там със семейството ми.
Реших и за семейството ми, следващото лято да го заведа в Тунис, сега търся подходящ хотел, който да отговаря на изискванията на децата и веднага ще резервирам.
 Мисля, че още не всички хотели от миналата година са качени на сайтовете на тур. агенциите ни, затова търпеливо си чакам избора за нашият хотел.

Последна редакция: пн, 13 ное 2023, 20:12 от andy18

Общи условия

Активация на акаунт