Дубай /Тема 16/

• 57 000
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Гражданин на света
Реших да оставя джамията за последния ден преди полета, като последната нощувка да бъде в абу даби. Но сега се замислих, че ще трябва да ходим до джамията с багажа. Някакъв съвет къде може да го оставим за да не го мъкнем с нас?

# 106
  • тук-там
Потърси точки на Luggage hero в Абу Даби. Има места и на летището, но си е далеч. Попитай и в хотела, дали не може да го оставите на съхранение.

# 107
  • Гражданин на света
Връщам се да чета старите теми, но и ще попитам, тъй като ми се иска актуална информация. Може ли някой да ми даде координати /телефон или имейл/ на някой частник, който може да ползваме 2 в 1 за такси и екскурзовод Simple Smile

Така и така досаждам /за което се извинявам/ някой с мнение за този хотел -
https://www.booking.com/hotel/ae/premier-inn-dubai-investments-p … cfs=1&#map_closed

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 15:37 от eleonor4eto

# 108
  • Русе
Връщам се да чета старите теми, но и ще попитам, тъй като ми се иска актуална информация. Може ли някой да ми даде координати /телефон или имейл/ на някой частник, който може да ползваме 2 в 1 за такси и екскурзовод Simple Smile

https://www.booking.com/hotel/ae/premier-inn-dubai-investments-p … cfs=1&#map_closed

Хотела е далеч от метро , ако мислите да го ползвате. Ние бяхме в този от същата верига и на 5 минутки пеш от спирка на метрото.
https://www.booking.com/hotel/ae/premier-inn-dubai-barsha-height … s_src=hp_iw_title

# 109
  • Гражданин на света

Хотела е далеч от метро , ако мислите да го ползвате. Ние бяхме в този от същата верига и на 5 минутки пеш от спирка на метрото.
https://www.booking.com/hotel/ae/premier-inn-dubai-barsha-height … s_src=hp_iw_title

Не се справям да кача снимка но като пуснах на какво разстояние е от метро станция Дубай инвестмънт Метро стейшън.... дава че е на 3 мин пеша. Аз ли не гледам правилно. А иначе идеята ни е да ползваме предимно метро и евентуално такси

# 110
  • Русе
Грешката е моя 😀 извинявам се. Изобщо не съм видяла че стига до там.

Не се справям да кача снимка но като пуснах на какво разстояние е от метро станция Дубай инвестмънт Метро стейшън.... дава че е на 3 мин пеша. Аз ли не гледам правилно. А иначе идеята ни е да ползваме предимно метро и евентуално такси

Грешката е моя 😀 Извинявам се. Така е действително, близо е.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 18:20 от Just marbella

# 111
  • тук-там
Сигурно никой не ползва - но аз да питам:
Подновиха ли ферито от Дубай до Шаржа?

Мога ли да заредя НОЛ-а на летището в Абу Даби и ако не - мога ли там да купя билети за автобуса до Дубай?
Опитах да заредя онлайн, обаче ми изписва, че банката ми е наложила рестрикции за това плащане...

Последна редакция: пн, 01 май 2023, 12:25 от Wild_rabbit

# 112
Здравейте момичета,

Ето че дойде времето за второто ни пътуване до Дубай.
Можете ли да ми препоръчате хубав басейн с бар, с музика и т.н, на който можем да отидем с моята половинка и да изкараме един ден там. (Хотелът ни е Tower Plaza, който е в Down Town ако това е от значение)
Също така препоръка за ресторант с гледка към Бурж Халифа, който да е на долу-горе сносни цени и да предлага ако е възможно някакъв алкохол (вечеря за двама за около 200 лв примерно)

# 113
  • София...........
Здравейте момичета,
………….
Също така препоръка за ресторант с гледка към Бурж Халифа, който да е на долу-горе сносни цени и да предлага ако е възможно някакъв алкохол (вечеря за двама за около 200 лв примерно)

Galya89,
Abd El Wahab, Souk Al Bahar е много хубав ливански с гледка към фонтаните и Бурж Кхалифа. За да сте на тераса с гледка трябва да запазите маса поне 2 седмици по-рано.

# 114
Здравейте момичета,
………….

Galya89,
Abd El Wahab, Souk Al Bahar е много хубав ливански с гледка към фонтаните и Бурж Кхалифа. За да сте на тераса с гледка трябва да запазите маса поне 2 седмици по-рано.

Много ти благодаря, divna

сега ще пробвам да запазя маса, макар че е много късно сигурно.
Ние в последният момент решихме, че ще пътуваме до Дубай отново и подготовката ни този път е под всякаква критика...

# 115
Здравейте! Много ми се иска вече и ние с мъжът ми да посетим Дубай и Абу Даби. Темата е полезна и интересна, имам няколко чуденки, но тъй като имам доста време до пътуването, ще се огранича с 2-3 въпроса.
Иска ми се да посетим Дубай и Абу Даби през фев/ март 2024. Замислям 7 нощувки 2 в Абу Даби, 5 в Дубай. Мислите ли, че е от значение с кой град да започнем почивката? Предполагам е въпрос на личен избор, но приемам съвети.
Другото което се чудя - като цяло не съм претенциозна, мога и с 2 и с 200 както има дума, но все съм си представяла хотела в Дубай да ми е по-така. Знаете с какво точно грабва тази дестинация - лукс, бляскаво, басейни по покривите, гледка уау. Обаче се питам дали си заслужава хотел 5* на палмата, на пясъка, на плажа, за 5 дни в които се тича по цял ден насам-натам, че и вечер даже с цел да се видят повече неща? Изобщо за 5 дни ще има ли време да направиш плаж, и да обиколиш “основните” забележителности? Хем ми се иска по-луксозен хотел в стил “Дубай”, хем пък се чудя дали е оправдано при първо посещение, когато уж най-малко се стои в хотел?
В този ред на мисли, се колебая и за изхранването. Закуска ясно, ще включа, но къде хапвате после? След разходките - вечеря в хотела, или някъде навън е по-добре?
Ами дълго стана, но който вече има “стаж” и желание, моля да сподели. Благодаря.

# 116
  • тук-там
Dageya, като за първо ходене - евтин, чист хотел до метро.  90% от хотелите са с басейни.  Само закуска. Останалото навън. За 5 дни ще видите основните неща, за плаж няма да остане време. /то и през февруари-март не е много за плаж времето/
Да, има и лъскави хотели, но те са, ако целта е почивка и плаж.  Палмата не бих препоръчала.
Ние ходим често и в последно време дори не "влизаме" в Дубай. Само плаж, че пролетно време това е най -близката дестинация за такъв.
7 дни са много за Абу Даби - прехвърлете дни към Дубай. Все едно от къде ще започнете. Ако сте с Уиз - не се знае тогава къде ще кацат. За сега са в Абу Даби, но придвижването между емирствата е лесно.

# 117
  • София...........
Dageya, ние бяхме тази година март месец - първо  2 нощувки в Абу Даби и после 8 нощувки в Дубай. И на двете места не ни бяха достатъчни за всичко планувано, но 2 в Абу Даби основните неща ще видите, 5 за Дубай са си малко, но в крайна сметка каквото успеете 😊 В този ред на мисли няма да имате време да използвате и да се насладите на удобствата, които предлага луксозен хотел и ако си правите сметка на парите не си заслужава. Няма значение кой град първо и двата са по своему прекрасни, е Дубай е много по-лъскав и тн. , по-скоро съобразете в зависимост часовете на полетите и летището.
И в Абу Даби ходихме на плаж Корниче(там ни беше ситуиран апартамента) и в Дубай на плаж Ал Мамзар.
Ние си бяхме наели апартаменти и на двете места и не сме имали никаква осигурена храна. Според мен закуска ви е достатъчно и в движение ще хапвате според местонахождението, а не да се съобразявате с час и храна още повече , че разстоянията там са големи…. Навсякъде има за всеки джоб какво да се хапне.
Апартамента в Дубай беше в downtown далече от метро, но за целия престой сме ползвали само веднъж градски транспорт метро за 3 спирки , през цялото време се придвижвахме с такси.

# 118
Много благодаря за съветите, определено ще ви послушам.
Wild rabbit, в Абу Даби плануваме само 2 нощувки, общо с Дубай да са 7. Даже сега си мисля, че със спестените пари от луксозен хотел, мога да добавя и още 1 нощувка.
Мислите ли, че е твърде рано да запазвам пътуването и нощувките още сега? Дали и през есента цените за фев/ март 2024 ще са горе-долу такива?
Определено ще следя и най-вероятно ще питам още Simple Smile Благодаря

# 119
Здравейте за тел. разговори и интернет по тарифен план на бг оператора за страни извън ЕС ли е? Или има някакви особености.
Заслужава ли си да се ходи на пазара за злато, по евтино ли е то от България?

Общи условия

Активация на акаунт