Дубай /Тема 16/

• 57 294
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • София...........
Обмисляме пролетната ваканция дя идем до Дубай с децата. Проверих  за празници и видях, че Рамазан (рамадан?!) Е от 10 март до 8 април. Нямам идея в какво се изразява празника, знам че съм гледала из темите, че не се пие алкохол на обществени места... моля да ме извините, ако съм в грешка. Та...подходящо ли е в този период на годината, освен че ще е по-топло, какво друго трябва да знам?
По време на Рамадан не се яде, пие (в това число и вода), пуши ... от изгрев до залез. Също трябва да се спазва доста повече благоприличие особено от към дрехи.
Като цяло казват, че в Дубай  са доста толерантни към туристите и тн. , но моето мнение е, че не е редно да пренебрегваме техните традиции и религия.

# 316
  • СОФИЯ
Кога е редно това? Ще сме там без рамадан

# 317
  • София...........
Обяснявам по време на Рамадан, че не е редно, но всеки си решава. През другото време няма проблем

# 318
това се отнася за периода от 10.03.2024 до 09.04.2024.
Аз сменям датите на нашето пътуване, поради тази причина.
Ще гледам да се върнем до 10.03. На нас след 09.04. ни е късно да ходим.

# 319
  • София...........
С коя авиокомпания ще летите?
Ние имахме билети за април с Wizz, но отмениха полетите и все още не ги възстановяват...., обаждах се, но не знаели такова нещо и да следя Sad
Някой знае ли нещо?

# 320
Здравейте!
Много ми се иска да посетим Дубай януари  или февруари месец. Мисля да вземем билети от Букурещ, т.като сме от Варна и ни е по-близо от София. От скоро хвърлям по едно око на цените на билетите на уиз. Въпроса ми е каква цена е горе долу нормална на човек отиване и връщане? Кой месец по принцип са най-евтини полетите до Дубай? Как ви се струва цена от порядъка на 500 лв/човек?

Скъпо е 500 лв, ние бяхме на 19.11 ДОО 25.11, 2 въз и 2 деца билети 780 лв отиване и връщане 🙂

Били сме по време на Рамадан, не се яде на обществени места, но ресторанти и мястото на хранене в моловете са заградени и може да се яде. Не сме останали гладни и жадни.

Последна редакция: ср, 13 дек 2023, 08:42 от Bibon4e

# 321
  • Горна Оряховица
Взехме билети за началото  на април с wizz бяха на добра цена, дебна ги 3 месеца вече. Ще летим от Букурещ, че от София хем няма по това време, хем и цените са доста по-високи по принцип. Букнала съм Premier inn Barsha, 8.8 оценка в Букинг, а цената е доста по-ниска от цените за нощувка в приличен хотел със закуска. Преди 6-7 години бяхме спали в Atana и останахме доволни, но цената е двойна в момента и няма смисъл за едното спане.
Мислим да вземем отново кола и този път, че ще сме само за 5 дни и искам да сме мобилни. От къде поръчвате rent a car, от кой сайт сте доволни. Не помня от къде си бяхме букнали предишния път.

# 322
Взехме билети за началото  на април с wizz бяха на добра цена, дебна ги 3 месеца вече. Ще летим от Букурещ, че от София хем няма по това време, хем и цените са доста по-високи по принцип. Букнала съм Premier inn Barsha, 8.8 оценка в Букинг, а цената е доста по-ниска от цените за нощувка в приличен хотел със закуска. Преди 6-7 години бяхме спали в Atana и останахме доволни, но цената е двойна в момента и няма смисъл за едното спане.
Мислим да вземем отново кола и този път, че ще сме само за 5 дни и искам да сме мобилни. От къде поръчвате rent a car, от кой сайт сте доволни. Не помня от къде си бяхме букнали предишния път.
Rentalcars- там са всички компании и може да ставните цени и да си изберете

# 323
С коя авиокомпания ще летите?
Ние имахме билети за април с Wizz, но отмениха полетите и все още не ги възстановяват...., обаждах се, но не знаели такова нещо и да следя Sad
Някой знае ли нещо?
ние летим от чужбина. Този път сме с директен на емирейтс. Но друг път сме сменяли в Истанбул. Зависи къде сте в Бг, може да видите Букурещ или Истанбул, ако сте от морето.
..................................................
По време на рамадана - все в мола  ли да се ходи за храна, но ако се разхождаме по алеите около морето, то си е топло, човек иска вода да си купи/пие, сладолед да хапне,  кафенце  навън - да се наслади на гледката.... почивка е все пак, но и да уважаваме на хората традициите... Затова ние ще сме преди това там.

Последна редакция: пт, 15 дек 2023, 09:09 от Galina Georgiev

# 324
  • Горна Оряховица
междру другото...тази година като бяхме в Египет и явно хванахме Рамадан или Рамазан /извинявам се, не знам разликата/. Ходих на еднодневна екскурзия до Йордания от Шарм. Говореха си, че цял ден не ядът и не пият, но туристите си хапвахме и пиехме без никакви проблеми, даже не съм разбрала че е проблем или нещо неуважително, да го правим пред тях. Никой не ме  е гледал на криво. Явно в Дубай са по-стриктни.

# 325
  • София...........
междру другото...тази година като бяхме в Египет и явно хванахме Рамадан или Рамазан /извинявам се, не знам разликата/. Ходих на еднодневна екскурзия до Йордания от Шарм. Говореха си, че цял ден не ядът и не пият, но туристите си хапвахме и пиехме без никакви проблеми, даже не съм разбрала че е проблем или нещо неуважително, да го правим пред тях. Никой не ме  е гледал на криво. Явно в Дубай са по-стриктни.
Напротив! В Дубай са най-либерални!

# 326
Здравейте, предстои ни пътуване в Дубай. Понеже това ще е първото ни пътуване до там и като цяло извън ЕС исках да попитам няколко въпроса:

1. Как стои въпроса с плащанията в Дубай? Може ли да плащам с карта навсякъде или да си нося и кеш, да обменя преди да заминем?
2. Контактите там какви са, ще е нужно ли да закупя адаптер спрямо нашите стандарти?
3. Как стои въпроса с мобилните данни, видях че има възможност да се закупи туристическа сим карта направо на летището, някой дали ще може да потвърди?
4. Главно мислим да се движим с таксита, коя е най-добрата такси компания там, бонус ако има добро мобилно приложение.

Благодаря

# 327
  • До морето
Здравейте, колко време трябва да се предвиди за Ферари Уърлд? Понеже се лети до Абу Даби и полетът е вечерта, удачно ли е да го оставим за последния ден?

# 328
  • Anywhere
Careem е приложението за таксита и Юбер. Страхотно е, запаметявате си картата в него и плащате директно от него таксито. С карти се плаща навсякъде без пазарите, като и в някой магазини там може. Контактите са им леко по различни, ще ви трябва адаптор. Аз и двата пъти отсядах при приятели, незнам в хотелите как са.
Има няколко компании за мобилни услуги, можете да си купите различни варианти още на летището. Не са евтини като цяло. Май Водафон имаха изгодна оферта. Може да проверите предварително Simple Smile

# 329
Във всичко хотели, в които сме били са ни давали адаптер. Предполагам, че не е бил късмет, а навсякъде има тази услуга.

Последна редакция: чт, 21 дек 2023, 11:40 от FBID10156259284633594

Общи условия

Активация на акаунт