Дубай /Тема 16/

• 57 183
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
На нас не ни допадна пазара със злато, а ни бяха оставили за 3-4 часа.. Още на първия искахме да си ходим, та ако мога да помогна с транспорта- хванахме си лодка/ като салче/от стария град.Доколкото помня точно на входа на пазара бяха тези лодки и беше по- малко от 1 евро на човек. От там за 5 мин ни закараха до новия град и от там си хванахме такси към хотела. Такситата никак не са скъпи, а и така спестихме заобикалянето от стария към нпвоя град.

# 421
  • София
Пазарът на златото не му трябва много време и според мен, те са си магазинчета, ходиш и гледаш, нооо какви неща са изработили от злато, не е истина ☺️ Ноо от пазара на подправките и на текстила избягах с 200, и на Капалъ чарши и на Египетския пазар съм била, такова чудо не съм виждала, то едно дърпане, само на главата ми не се бяха качили

# 422
  • София...........
Пазарът на златото не му трябва много време и според мен, те са си магазинчета, ходиш и гледаш, нооо какви неща са изработили от злато, не е истина ☺ Ноо от пазара на подправките и на текстила избягах с 200, и на Капалъ чарши и на Египетския пазар съм била, такова чудо не съм виждала, то едно дърпане, само на главата ми не се бяха качили

Ние бяхме самостоятелно и откарахме цял ден по въпросните пазари. Много се забавлявахме и пазарувахме Simple Smile. Никой не ни е дърпал и досаждал. Подканяха ни да влизаме във магазинчетата без да досаждат.

# 423
Като цена по-ниски ли са цените на златото ?
Струва ли си ,обеци искам да си взема

# 424
  • Anywhere
Не е по-евтино, защото каратите са повече, поне 18к. Дали си струва, да. Качествено е изработено и си остава спомен от Дубай Simple Smile

# 425
Момичета, да попитам за Miracle garden и The frame необходимо ли е да съм купила билети предварително или няма проблем на място като се отиде, просто нямам идея за кои дни и час?
 Както и кое  си  заслужава повече The frame или Sky view dubai observatory?

# 426
За седем нощувки ,колко екскурзии е нормално да си организираме и кои си заслужават .С  деца на 12г. ще сме

Последна редакция: вт, 09 яну 2024, 15:26 от megan_stef

# 427
  • СОФИЯ
Имат ли ограничено работно време мобилните оператори на летището в Абу Даби или може да се разчита и при късно кацане, след полунощ?

# 428
Купихме си билети от София до Абу Даби за 27.01. Кацаме в Абу Даби в 22:30 ч местно време. Какъв начин за предвижване ми препоръчвате по това време? Групата ни е от 7 човека.
Планирали сме 5 нощувки в Дубай в хотел Premier Inn Barsha Heights със закуски, след което 3 нощувки в Абу Даби. В Дубай искаме да посетим Бурдж Халифа, аквариума в Дубай мол, сафари в пустиянта, Миракъл Гардън, Глобъл Вилидж, фонтаните, рамката, евентуално Sky View, а в Абу Даби - джамията, Ферари Уърлд, Парк Уорнър брос. Въпроса ми е има ли разлика в цените на входните билети закупени предварително онлайн и на място? От местата, които искаме да посетим доколкото разбирам от прочетеното в темата само на Бурджа се посочва точен час на влизане или бъркам? Като гледах билетите за другите места се купуват за определена дата, че дори важат и за определен период? Има ли смисъл да купуваме и плащаме всичко предварително? Притесняваме само това, че незнам как ще се движим с времето и да не стане така да сме купили билети, а да не ни стигне времето да посетим даденото място. Бихте ли ми препоръчали и фирма за сафари? Парк Уорнър Брос заслужава ли си? Има изгодни билети, които важат и за двата парка....
Какво друго бихте ми препоръчали? Бюджетни места за хранене? Съвети приемам всякакви Simple Smile Благодаря Simple Smile

# 429
  • Горна Оряховица
Ние сме запазили същия хотел. 2 пъти по-ниска цена дават всичките Премиер от другите от този тип хотели. Ще кажете как е било, дали ств доволни.

# 430
  • Русе
Купихме си билети от София до Абу Даби за 27.01. Кацаме в Абу Даби в 22:30 ч местно време. Какъв начин за предвижване ми препоръчвате по това време? Групата ни е от 7 човека.
Планирали сме 5 нощувки в Дубай в хотел Premier Inn Barsha Heights със закуски, след което 3 нощувки в Абу Даби. В Дубай искаме да посетим Бурдж Халифа, аквариума в Дубай мол, сафари в пустиянта, Миракъл Гардън, Глобъл Вилидж, фонтаните, рамката, евентуално Sky View, а в Абу Даби - джамията, Ферари Уърлд, Парк Уорнър брос. Въпроса ми е има ли разлика в цените на входните билети закупени предварително онлайн и на място? От местата, които искаме да посетим доколкото разбирам от прочетеното в темата само на Бурджа се посочва точен час на влизане или бъркам? Като гледах билетите за другите места се купуват за определена дата, че дори важат и за определен период? Има ли смисъл да купуваме и плащаме всичко предварително? Притесняваме само това, че незнам как ще се движим с времето и да не стане така да сме купили билети, а да не ни стигне времето да посетим даденото място. Бихте ли ми препоръчали и фирма за сафари? Парк Уорнър Брос заслужава ли си? Има изгодни билети, които важат и за двата парка....
Какво друго бихте ми препоръчали? Бюджетни места за хранене? Съвети приемам всякакви Simple Smile Благодаря Simple Smile
За придвижването от Абу Даби до Дубай резервирахме такси през Букинг, предлагат и миниван за повече хора. Чакаше ни на летището и за час и 10 мин бяхме в мястото ни за настаняване. Със стандартен клас автомобил беше 150 лв , за връщането пак през букинг 135 лв. За миниван не беше някаква фрапираща разликата в цените.

# 431
  • София...........
Ако искате ми пишете на ЛС утре и ще ви дам контакт за Сафари на човека, с който ние бяхме. Останахме доволни, като си взехме VIP пакет, който беше 5-6 $ разлика от стандартния, но в кампа си на маса и ти сервират, а не се редиш на опашка за храната. Самия камп беше много хубаво - вкусна храна и чисти тоалетни. Човека ни взе от апартамента и пак там ни върна вечерта.

# 432
Ние с мъжа ми пътуваме с Дари тур на 18.01 има ли други в групата които ще пътуват тогава?
Здравейте, и аз пътувам на 18.01 с Дари Тур.  Какви джобни сте предвидили да смените в дирхами?  Нямам си никаква идея колко .. 😁

# 433
Здравейте!
Ние ще пътуваме на 08.04. с Дари Тур за 6 нощувки. Избрали сме пакет Бестселър със 7 екскурзии+2 вечери.
Рамката и Шарджа не ми ги препоръчаха от няколко места и ги пропускаме. Миракъл Гарден ще отидем сами ако имаме време, част от групата искат и Ferrari World в Абу Даби. Ако има желаещи в темата и са за тази дата, нека кажат, защото при повече хора цената намалява.
Мисля на място да плащам с Revolut. За навигация използвам приложението Sygic - сваляте си картата на държавата и работи без мобилни данни. Много е удобно и точно - изпробвала съм го в Турция и Испания, може да си зададете и ориентировъчен маршрут.
Ако искате да се ориентирате в разстоянията може да отворите вашия хотел в Booking, отивате на Местоположение и като ви отвори хотела отивате на лупичката и въвеждате дестинацията, която желаете.

Благодаря ви за съветите и споделеното за Дубай! Много е полезно!

# 434
Здравейте!
Ние ще пътуваме на 08.04. с Дари Тур за 6 нощувки. Избрали сме пакет Бестселър със 7 екскурзии+2 вечери.
Рамката и Шарджа не ми ги препоръчаха от няколко места и ги пропускаме. Миракъл Гарден ще отидем сами ако имаме време, част от групата искат и Ferrari World в Абу Даби. Ако има желаещи в темата и са за тази дата, нека кажат, защото при повече хора цената намалява.
Мисля на място да плащам с Revolut. За навигация използвам приложението Sygic - сваляте си картата на държавата и работи без мобилни данни. Много е удобно и точно - изпробвала съм го в Турция и Испания, може да си зададете и ориентировъчен маршрут.
Ако искате да се ориентирате в разстоянията може да отворите вашия хотел в Booking, отивате на Местоположение и като ви отвори хотела отивате на лупичката и въвеждате дестинацията, която желаете.

Благодаря ви за съветите и споделеното за Дубай! Много е полезно!
И ние ще пътуваме с тях, но на 12.04. Избрах премиум пакета, но да видим, май трябваше по малко екскурзии. В кой хотел ще бъдете?Четох някъде ,че при пристигането на летището някаква тяхна компания DU давала на всеки турист безплатна карта с 1 гб. Интернет. Дали е вярно ,някой ако има информация да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт