Дубай /Тема 16/

• 57 112
  • 746
  •   2
Отговори
# 495
Здравейте, някой от посетилите Музея на бъдещето, може ли да ми каже дали 2 часа са достатъчни за посещение или да си превидя повече 4. Сега си правя програмата ден по ден и не знам колко време да си заложа за Музея

Ние влязохме в 11.00 сутринта и излязохме в 13.00, но бързахме заради сафарито,което ни беше в 14.00 от хотела. Зависи дали ви харесват технологиите, защото на нас ни беше много  интересно, на нашите приятели 1 час им беше достатъчен. Съветвам ви да излезете от изхода към emirates towers  към входа за центъра им за развитие на AI. На първия етаж има интересно място,в което роборъка прави кафе.
.
Същия робот прави кафе и сладолед и на Рамката.

# 496
Здравейте, Март месец с жена ми отиваме в Дубай за една седмица.
Имам няколко въпроса към всички които са били там и имат актуална информация.
1. От къде е по изгодно да се резервират атракциите и туровете,от официалните им страници или от платформите като Groupon, Headout,Cobone и други?
2. Aura Skypool може ли да се посети ,ако не си мембър, какви са цените за вход и има ли задължителна консумация, както и има ли други инфинити басейни в Дубай.
3 Плажовете които са платени какви са цените, в цената за вход влиза ли някаква консумация или е само за чадъри и шезлонги. Кой платен плаж е най добър (White beach, Riva beach club, JBR beach, Kait beach)
4. Избрал съм два района за хотел, но не знам къде ще е по удобно относно транспорта и атракциите където ще се ходи. Bur Dubai или Al Barsha?
5 Да резервирам ли закуска в хотела или може да се купе нещо отвън.

# 497
1. От къде е по изгодно да се резервират атракциите и туровете,от официалните им страници или от платформите като Groupon, Headout,Cobone и други? - Ние резервирахме през Headout като ползвахме код за 10% намаление - EVETEN  след което получихме допълнително отстъпка от цена като кредит за следващи покупки
2. Aura Skypool може ли да се посети ,ако не си мембър, какви са цените за вход и има ли задължителна консумация, както и има ли други инфинити басейни в Дубай.
3 Плажовете които са платени какви са цените, в цената за вход влиза ли някаква консумация или е само за чадъри и шезлонги. Кой платен плаж е най добър (White beach, Riva beach club, JBR beach, Kait beach)
4. Избрал съм два района за хотел, но не знам къде ще е по удобно относно транспорта и атракциите където ще се ходи. Bur Dubai или Al Barsha? -  бяхме в този хотел The Tower Plaza Hotel Dubai - точно срущу музея на бъдещето и спирка на метрото. Изключително удобна локация
5 Да резервирам ли закуска в хотела или може да се купе нещо отвън.-- мисля, че да имаш закуска е много удобно. Ние сме доволни от качеството и разнообразието.

# 498
  • Anywhere
Резервирайте си закуска, ако може и вечеря. Не особено евтино по ресторантите. Преди 2г таксата на JBR beach беше 200 дирхама, като май имаше само по 1 мин. вода включена, шезлонг и хавлия. Скоро в групата имаше отзив за платен плаж на Палмата с цена отново 200 Дирх. В сайтовете за отстъпки има и билети за басейни, плаж и Аква парк. Ако Ви допадат аквапаркове препоръчвам Wild Wili, точно до Бурж Ал араб е и в понеделник има оферта с карта виза. Достъп до инфинити басейни има с предварителна резервация, все ще откриете някой, не са 1 или 2
Aura skypool имат много хубав сайт, влезте, изберете и резервирайте.

# 499
Да питам тези, които са пътували с тур агенция има ли смисъл от плащане на застраховка отмяна на пътуване?В смисъл плануваме пътуване на 13 март до събота ще трябва да внесем цялата сума по пътуването с допълнителните екскурзии и вечери.Утре трябва да заявя искам ли я или не я искам тази застраховка.Реално сме 6 човека в един договор за пътуване ,сумата не е малка и нещо не схванах ,какво покрива.Отмяна поради заболяване ли само или и по други причини?Ако един е болен другите могат ли да се откажат?Две семейства сме , много се чудя застрахователя цялата сума ли възстановява или само частично? Защото нещо ми попадна текст за 30 процента самоучастие?
Ако някой е сключвал такава застраховка и има идея да даде малко инфо ,ще съм благодарна!

# 500
  • СОФИЯ
Ние направихме застраховка отмяна на пътуването, но не  през агенцията. По-евтино е за същото. Застраховката е индивидуална за всяко лице. Застрахователен брокер ще ви обясня какви рискове включва.

# 501
Ние направихме застраховка отмяна на пътуването, но не  през агенцията. По-евтино е за същото. Застраховката е индивидуална за всяко лице. Застрахователен брокер ще ви обясня какви рискове включва.
Удобно ли е на лично да пиша да не спамим тук за да ми кажете с кой застраховател сключихте застраховка?

# 502
Интересно ми е за какво ви е туристически агент/фирма за Дубай?

# 503
Всеки си знае най -добре.

# 504
  • София...........
1. От къде е по изгодно да се резервират атракциите и туровете,от официалните им страници или от платформите като Groupon, Headout,Cobone и други?
От платформите излиза по-изгодно, но лично аз предпочетох от официалните сайтове, защото не ми се занимава с посредници, а и от официалния сайт има опции за някой атракции за еднократна промяна.
Aura Skypool  всеки може, имат прекрасен сайт с различни опции.
Инфинити басейни Дубай:
https://www.timeoutdubai.com/staycations/staycations-features/46 … inity-pools-dubai

Всеки плаж е с различна концепция , влизате с сайта на дадения и проверявате.... Има и неорганизирани плажове(без шезлонги и чадъри), но с прекрасен плаж , градини и тн. срещу 5-10 дирхама - Al Mamzar и други
4. Избрал съм два района за хотел, но не знам къде ще е по удобно относно транспорта и атракциите където ще се ходи. Bur Dubai или Al Barsha?
Зависи какъв транспорт ще ползвате, ако сте повече от 3-ма човека е по-изгодно с такси и съответно не е от особено значение локацията. Също зависи и в коя част на Дубай са ви атракциите , които ще посещавате, имате ли намерение да ходите в Дейра  и тн...
5 Да резервирам ли закуска в хотела или може да се купе нещо отвън.
Има навън какво да се хапва, но в хотела си е добра опцията закуска!
За вечеря за мен е тотална безмислица - трябва да се съобразявате да се приберете в хотела за часовете за вечеря. Освен това ако имате Сафари с вечеря и круиз по Марината с вечеря ползването на вечеря в хотела отпада, също ако се отнесете на Фонтаните и Бурж Халифа и пак сте пропуснали вечерята в хотела. Глобал вилидж също е забавно да се посети и там се остава до 23-24 часа и пак вечерята в хотела отпада Wink

Последна редакция: пн, 22 яну 2024, 22:32 от divna_

# 505
Само да направя една вметка -  с такси или убър/карем не винаги излиза по-ефтино. Два пъти попадахме в задръствания и цената буквално се умножи по 2. С метрото е много по-бързо, а за поне 2 атракции ни взимаха с кола директно от хотела и не сме плащали допълнително. До летището в Дубай също ползвахме метро. Слизате и буквално сте в сградата на терминала.

# 506
  • СОФИЯ
Интересно ми е за какво ви е туристически агент/фирма за Дубай?
Ползваме отстъпка при едно дружество и изчисленията показаха, че заедно с всички допълнителни услуги така ни е най-изгодно.

# 507
Има ли денонощни автобуси или шатъли от летището на Абу Даби до Дубай, защото последният автобус Е102 е в 23.40. Wizzair кацат късно и ако има закъснение, ще се изпусне последният автобус.

# 508
  • София
Здравейте Simple Smile А дали някой е наемал яхта за кратък круиз? Гледам в сайта "GetYourGuide" имат доста добри цени за "разходка с лодка". Дали има отзиви по въпроса Simple Smile

# 509
Има ли някой с Дари тур ? Ние пътуваме на 28.02 нощен полет в 00:15. Ще се засечем ли с някоя тогава ? Пишете ако има някой.

Общи условия

Активация на акаунт