ВИНА - тема 2

• 39 289
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • гр.София
Цвета със сатъра беше неотразима Smiley
Но ми дожаля на финала за Антония.
На Геро - Кецки  какво му става?! А уж Елина била киселяк.

# 226
  • Галифрей
Много силен епизод!! ❤❤
Зомбори кърти мивки, уникален. Когато Филип разказваше как е загубил сина си и аз се разплаках 😭 Много силни сцени с него и Стоико. 😘
За едно е права Антония,  Цвета и Андрей са лика прилика. Цвета е по-добрата му версия ама к*чката в нея се показва. Силна игра го правят в банката и после като го замери с месо. Андрейчо  хич не подредя дъщеря си, което й прави е гадно. Разбирам,че му трябват парите за ония главорези,но това не е начина.
Този Геро кецки е най-големият киселяк 😃 Като недоволна лелка е.
Филип и Елина започват да се сближават.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 19:24 от Диана Бишоп

# 227
  • Другата България
Хареса ми и на мен епизодът.
А гледките....Heart
А лозята, като по конец, дегустацията....Heart
Главният герой обаче беше Цвета, на мен лично ми напълни душата, дали е злодей по дефолт, или дългото съжителство със злодей я е направило такава - . Но отмъщението ѝ беше съвсем реално, как изобщо Антония очакваше, че и се “върза“ на това с апартамента, една жена, когато е наранена и пренебрегвана толкова време е способна на всичко, не само да “дари“ апартамент на любовницата на съпруга си. Сцената със сатъра пък беше топ.
Въпреки това обаче, очаквам ако все пак Бончев ѝ разкаже защо му трябват парите, тя да му ги даде.
Допадна ми и сближаването между Елина и Филип, и ревността на Елина към Радост. На “Желязната“ еноложка всъщност нищо човешко не ѝ е чуждо, както се оказва. Допадна ми и сближаването на Филип и дядо Станко, ще излезе нещо от този “храст“, ще се окажат роднини накрая, както и предполагахме.
Отново, пореден силен епизод на Билалов.
Само дето в реала председателите на Общ.съвет си имат хора за целта, не обикалят лично и поединично да си събират рушветите. Но ще си затворим очите за тази подробност.

# 228
Как ще ми дожалее за Антония? Малко й е, ако можеше всички жени, които спят с женени мъже да им се случва поне това накрая! Жалки същества. Не разбирам как я изигра? Как й повярва или в замяна на какво й даде цял апартамент? И кой е толкова тъп, че подписва ей така без консултация с банка или адвокат ? Жалко и дребно същество. А Бончев как си обра картините  😂 ама ще му става все по-тясно около врата и на него, малко му е. Такива мъже, ако жена им изведнъж ги притиска и става заплаха за плановете му, не са ли способни да ги убият или най-малкото на побой? А той дори словесно се въздържа.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 06:19 от T.Valcheva

# 229
  • София
Бончев коня на Харизанов ли ще убива. Нали попита "обичаш ли конски суджук", ще стане страшно, ако е така.

# 230
Хитрата сврака - с двата крака🤷🏻♀
Антония уж използвачка, очакваше се да е по-хитра?!?
Цвета развъртя сатъра, няма милост, брей!💪 Няма нищо по-отмъстително от несправедливо наранена жена🙌
Джукелова е превъзходна, абсолютно удоволствие е да я гледаш и слушаш!❤
Билалов и той ще си покаже рогата, просто е изненадан, не очакваше точно на вид покорната му женица да се развърти така😳 Игуменката е интересен персонаж, следя я с интерес!
Клементина е радост в живота на винарите, слънчево и кадърно момиче!
Филип и Елина да натиснат малко газта, че ми се изчака чакалото с тях🤣
Наско нещо преиграва🙄
Дядо Станко е велик образ, необходим, автентичен 🙌
На мен нещо ми залипсва Харизанов младши!
И ми се напълни окото с красиви гледки от винарната!❤

# 231
Този сериал трябва да продадат в чужбина - супер реклама е на природа, винарни, история...

# 232
  • Пловдив
За какво да го убива тоя кон? Те си имат конфликт, ама сега не е той на преден план...

# 233
  • earth
Какво като има ипотека апартамента? В най-лошия случай, ако цената му е по-ниска от ипотеката, го оставя на банката. Иначе го продава и прибира разликата.

# 234
Какво като има ипотека апартамента? В най-лошия случай, ако цената му е по-ниска от ипотеката, го оставя на банката. Иначе го продава и прибира разликата.

Е, да ама тя тъкмо си мислеше, че удари кьоравото и...греда Joy Ама как може да си мисли, че жената на любовника и ще и подари апартамент , хем сама попита къде е уловката, няма безплатен обяд. Обаче после шокирана.

# 235
Ееее, най-накрая жена му на Бончев ще разбере в каква каша се е забъркал. Чакам това вече сума ти време, още като изчезна Цветана си мислех, че са я отвлекли и сега ще трябва да я спасява; искаше ми се малко екшън да има.

Тая винарна се оказа голям препъникамък, а иначе изглеждаше перфектната сделка .Съсипва винарната, купува я на ниски цени, прави комплекс, препродава го на руснаците, дъщерята става управител на новата винарна, а любовницата - на хотела. Естествено нещата се закучиха.

иначе - тоя Бончев се оказа двоен подлец - веднъж към жена си и втори път - към любовницата. Разбирам да обичаше едната жена за сметка на другата, а той и двете не обича.  Но пък с малки забележки сериала е интересен или поне много по-интересен от повечето сериали. Да, бих искал малко повече динамика да има, но в сравнение с  "С Река на сърцето" сериала е направо супер.

Едит - Тая реплика с конския суджук е препратка с конската глава  обляна в кръв към "Кръстникът." Гледали сте "Кръстникът" предполагам? С оня който бе луд по конете и за да го стреснат убиват коня, режат главата и я хвърлят в леглото му, докато спи.  

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 10:39 от Лорд Сняг

# 236
  • The point of no return
Нещо ми беше леко вял този епизод. Осезаема е липсата на Пламен, очаквах да е на дегустацията и да се запознае с Радост, да разведри обстановката. 
Наско ми наду главата, верно мрънка повече и от Елина.
Филип бил приключил с Марта, но още носи халката. Едни такива недоизказани са нещата между него и Марта, тя си мислела едно, той друго, ами не са деца, да се разберат окончателно иначе ще се влачат още 5 серии с тези кратки телефонни разговори. Супер странно ми е, че майка му е запаметена по име в телефона му.
Трябва и някакво движение между него и Елина, че ме приспиват.
Грета е опасен образ, радва ме с краткото с екранно присъствие. 
Цвета ми хареса как разиграва Бончев, но с Антония прекали. Дали ще се върне да наказва предишните любовници на мъжа си? И наистина какъв е проблемът, че има ипотека, Антония работи, ще си я плаща и дотам. И тя сглупи, че чака наготово, а не прегледа договора.

# 237
От Антония и аз очаквах да е по.хитра. Все пак не му е станала любовница заради сините му очи. При това искаше да е управител на хотела, като направят комплекса. Най-малкото би следвало за тези години да го е накарала да ѝ припише апартамента.  Сега обаче излезе „не ме е издържал“ демек играе го благородната любовница. И това че първо ходи при Цвета, после търчи при Бончев малко не ми се върза със ситуацията.

Проблема с ипотеката е, че Антония не изкарва чак толкоз големи пари,  че да изплати ипотеката, а ще трябва да даде апартамента на банката и пак няма нищо за нея.

От Бончев очаквах по-бърза реакция. Предполага се, че трябва да е много умен. По принцип не мистана ясно логиката, че вместо да слага всичко на името на жена си, не е използвал офшорки в Кипър. Всичко щеше да е на негово име и да има данъчен рай. Още по-абсурдно ми стана, че след като в миналата серия жена му започна да проверява и закрива фирми  изтегли  и прехвърли веднага  всички пари и активи.
Джукелова  и Билалов играят  прекрасно.  И поддържащи образи като адвоката и игуменката също много ми допадат.

Дядо Станко просто е уникален. Ужасно е автентичен.
От всички образи май само Филип не харесвам. Някак Хамлетов образ ми изглежда, твърде нерешителен, в постоянни колебания между жена си от една страна и Елина и винарната –от друга

П.С. и аз да бях на мястото на жена му - и аз щях да го зарежа. Уж дойдоха за малко, винарната стана златна и то от чист инат. Да беше перспективна, а то - само проблеми, включително и в ареста попадна Филип. И за капак Елина идва да им звъни в три посред нощ на вратата, за да го отмъкне нанякъде. Това бе капката, която преля чашата.

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 11:16 от Лорд Сняг

# 238
  • Галифрей
Да аз се сетих,че това е от “ Кръстникът”  Книгата и филмите не съм чела и гледала,но тази сцена са я разказвали  в други продукции.
Поуката със случката с Антония, четете какво подписвате.
Сериала е уникален и като дават гледките от дрона направо ми иска да отида там и да посетя винарната през лятото. Много добра реклама си направиха хората. Приказно е.
Наистина трябва да го излъчат в чужбината да стане популярен и хората да говорят за него по социалните мрежи.

# 239
  • София
Изгледах. Добър епизод, хареса ми. Хубава актьорска игра, красиви гледки. 🙂
Дядо Станко се появи отново. Цвета развъртя сатъра. Много силна роля прави Джукелова. И тя и Билалов са много автентични. Засега само Геро не ми харесва как играе. Може да е троснат и по един по-сериозен начин. Но не може да избяга от комедийната си същност.
Цвета как само си отмъсти на Антония, уау, вярно са си лика-прилика с Бончев. Да видим сега дали ще спаси и мъжът си, както очаквам, защото ако откаже ще е отговорна за убийството му и вече няма да я харесвам. Тя и сега малко прекали към Антония, но от друга страна колко глупава трябва да си да се довериш така лесно на една наранена жена за толкова голям подарък. Тц тц.
Филип ме трогна като разказа за синът си. За жалост такива семейства трудно остават заедно в реалния живот. Обаче не ми хареса как троснато се обясни и заряза Марта по телефона. Майка му май, май, така и няма да я видим истински, а само по телефона.
Бончев хубаво си взе картините ама май изгоряха в колата...
Следващия епизод по всичко изглежда, че ще е доста напечен.

Общи условия

Активация на акаунт