Септември 2022 Тема 3

• 20 066
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
Radii, аз се чудех за проходилките, дори тук задавах въпроси относно мнението на мамите за тях. Имам, но все още не сме я ползвали. На прегледа казаха да не слагам бебчо в проходилка, по- добре било да се ползва уолкър, най-близо било до естественото прохождане.  Бебето се подпира на нещо, докато пристъпва свободно и се учи само̀ да балансира и да носи собствената си тежест.  Обясниха ми, че много майки, които слагат бебчетата си в проходилка ги държат повече от 15- 20 минути на ден, което не било добре, особено за по- едрите бебчета. Затова, когато бебчо започне да се изправя ще опитаме с уокър, а ако го сложа в проходилка от чисто любопитство, то ще е за не повече от 15 минути.

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 14:35 от ♥ angel_star ♥

# 511
Не мисля,че ще може да се крепи на този уолкър,защото до колкото съм виждала по снимка детето просто го държи и е възможно да падне и да се пребие
Radii, аз се чудех за проходилките, дори тук задавах въпроси относно мнението на мамите за тях. Имам, но все още не сме я ползвали. На прегледа казаха да не слагам бебчо в проходилка, по- добре било да се ползва уокър, най-близо било до естественото прохождане.  Бебето се подпира на нещо, докато пристъпва свободно и се учи само̀ да балансира и да носи собствената си тежест.  Обясниха ми, че много майки, които слагат бебчетата си в проходилка ги държат повече от 15- 20 минути на ден, което не било добре, особено за по- едрите бебчета. Затова, когато бебчо започне да се изправя ще опитаме с уокър, а ако го сложа в проходилка от чисто любопитство, то ще е за не повече от 15 минути.

# 512
И мойте милсля, че няма да могат да се държат на уокър, имам един но още не съм го извадила, по натам ще ги пробвам. Но трябва постоянно да си има някой зад тях, според мен.
Иначе Яна днес цял ден прави опити да се изправя и се хвърля по гръб или на страни. Направо ме побърка, не знам колко пъти падна.  На всичкото отгоре само дебне брат си и му взима играчките и той се сцепва да реве или минава лазейки върху него, все едно не съществува, на пряко за да стигне до някоя играчка... И той пак реве съответно. Та цял ден или Яна реве, че е паднала или Сами, че го тероризира сестра му. Побъркаха ме!

Не мисля,че ще може да се крепи на този уолкър,защото до колкото съм виждала по снимка детето просто го държи и е възможно да падне и да се пребие
Radii, аз се чудех за проходилките, дори тук задавах въпроси относно мнението на мамите за тях. Имам, но все още не сме я ползвали. На прегледа казаха да не слагам бебчо в проходилка, по- добре било да се ползва уокър, най-близо било до естественото прохождане.  Бебето се подпира на нещо, докато пристъпва свободно и се учи само̀ да балансира и да носи собствената си тежест.  Обясниха ми, че много майки, които слагат бебчетата си в проходилка ги държат повече от 15- 20 минути на ден, което не било добре, особено за по- едрите бебчета. Затова, когато бебчо започне да се изправя ще опитаме с уокър, а ако го сложа в проходилка от чисто любопитство, то ще е за не повече от 15 минути.

# 513
Ох,не мога да кажа,че те разбирам,защото мен ме побърква моето 1 дете а ти с 2 🤯 цял ден реве ,не иска да яде/бозае побърква ме, венците ли го мъчат някъв скок в разтежа ли регресия ли не знам ама това дете нито спи нито яде,от шишко ще стане кльощо 😐
И мойте милсля, че няма да могат да се държат на уокър, имам един но още не съм го извадила, по натам ще ги пробвам. Но трябва постоянно да си има някой зад тях, според мен.
Иначе Яна днес цял ден прави опити да се изправя и се хвърля по гръб или на страни. Направо ме побърка, не знам колко пъти падна.  На всичкото отгоре само дебне брат си и му взима играчките и той се сцепва да реве или минава лазейки върху него, все едно не съществува, на пряко за да стигне до някоя играчка... И той пак реве съответно. Та цял ден или Яна реве, че е паднала или Сами, че го тероризира сестра му. Побъркаха ме!

Radii, аз се чудех за проходилките, дори тук задавах въпроси относно мнението на мамите за тях. Имам, но все още не сме я ползвали. На прегледа казаха да не слагам бебчо в проходилка, по- добре било да се ползва уокър, най-близо било до естественото прохождане.  Бебето се подпира на нещо, докато пристъпва свободно и се учи само̀ да балансира и да носи собствената си тежест.  Обясниха ми, че много майки, които слагат бебчетата си в проходилка ги държат повече от 15- 20 минути на ден, което не било добре, особено за по- едрите бебчета. Затова, когато бебчо започне да се изправя ще опитаме с уокър, а ако го сложа в проходилка от чисто любопитство, то ще е за не повече от 15 минути.

# 514
И аз по- натам ще го пробвам, в момента няма да може да се крепи. С яденето сме по- същия начин, заради венците, много рядко се случва да изяде всичко. Но съм щастлива, че изби първото зъбче вчера ❤❤❤ 
Иначе за 3 месеца е наддал около 300 грама. Но си е добре, 10 кг, 75 см. Не е кльощав, но не и такъв пухчо като преди. Вашите бебчета как вървят?

# 515
Мойте са доста по клющави и те са трудни на хранене, но не е период Joy винаги е било така.  Храня с пюре по два часа, първо единия, после другия, с кашата и закуската е същото, ам момчето пие по 40 мин, та цял ден храня някой.
Яна за последните 3 месеца е качила килограм, на 3 юни е била 7,790 кг, 72 см.
Сами е качил за последните 3 месеца 950 гр
На 3ти юни е бил 8,085кг, 73 см

Утре сме на консултация за 10 месеца и ще видим какво ще е положението.

Angel, детето си е супер, той е качил преди това повече, за това сега не качва толкова много, а и след 6ти, 7ми месец, качват по доста по малко.

# 516
На 4 май беше 9,250 и 75 см ,на консултация сме чак следващия месец на 18 ,та ще видим как вървим

# 517
Lizi, забавно е при теб 😅 Помня, че при вас беше така от началото с храненето. При нас си е период, заради венците. Иначе, да, сега си е супер, преди си беше пухчо, наддаваше повече, на 6 навършени месеца - 9.800 кг и нещо, сега на 9 навършени - 10. 100. И вашите бебчета са си добре Simple Smile Radii твоето бебче е още по- дълго и от моето, щом см са от миналия месец.

# 518
37° температура в нормата ли е за бебе ? Все ми се струва ,че е топъл,но термометъра не показва повече от 37

# 519
Нормално е

37° температура в нормата ли е за бебе ? Все ми се струва ,че е топъл,но термометъра не показва повече от 37

# 520

Нормална е температурата за бебче. И на мен ми се е случвало да го усещам топъл, но всъщност да си му е нормална температурата като я измеря. Даже на един от прегледите педиатърката каза, че е топъл, но като я измери, каза, че е перфектна, не помня колко имаше тогава.

# 521
Ох, тази температура... При моите родители сме тези дни, но съм отвикнала да приготвям багаж и съответно не взимам разни лекарства, защото тук аптеки има, нали. В неделя ще ходим на гости и по едно време дребната се изкриви, че ѝ се спи. Докато се оправяме с нея, решавам, че е топла и се филмирам, че ще вдигне температура посред нощите и какво ще правя. Бегом до едната аптека, тя затворена. Докато бързам към другата, започнах да си изброявам от кой мога да поискам Нурофен, при нужда. Стигам до другата аптека, вече яко притеснена. За щастие, тя беше отворена, взех Нурофен, успокоих се... Излишно е да казвам, че малката нямаше температура вечерта и сиропа си седи неотворен, нали? Joy

# 522
Точно заради изкривяванията и насилствената стойка, при която стъпват на пръсти така и не отворих бънджито. Подарък ми е и нямах търпение да мога да го слагам, ама вече нямам желание, дори и за малко да е, само ще ми заема място. Тези "джаджи" според мен са ги направили за малко спокойствие на майката, да има едни 15-20мин без мрънкане и т.н. Не мисля, че с нещо ще помогнат прохождането да стане по-бързо. Те децата си знаят. Когато им укрепнат добре мускулите сами ще се пускат и ще си ходят. Моят разбойник сам си се изправя вече, ама не знам вече за кой път си удря главата.... Направо я помля 🙄 ама не мога да съм постоянно до него и да го пазя.

А, ваще изобщо не са кльощави като ви чета. Ние бяхме 7кг миналия месец, др седмица сме на преглед, да видим дали има някакво развитие. То аз като цяло съм си дребна, така че според мен добре си върви. Жилав си е, пълзи като хлебарка вече, няма хващане 😃. Сравнение с преди, си хапва с апетит, всичко си изяжда и яко ни гледа като ядем с един жален поглед, мани.

Момичета, дайте някоя идея за хотел с Ал инклузив за морето. Търся нещо по-спокойно, ама май няма такива места вече. Ако пък има и вариант с някоя къщичка и да има включена храна ще е супер. В последния момент ни се промениха плановете и сега трябва да търся нещо за другия месец, ама станах разногледа с толкова хотели... То е ужас.

# 523
С каката помощни средства не съм пробвала, беше пъргава и на 8.5 месеца ходеше по мебелите, а сега това бебе се изправя, но не знае какво да прави после. Чудя се за Уокър. От друга страна повече си се чудя закъде бързам 🤣, колкото по-спокойно и “мързеливо” е бебето, толкова по-лесно се гледа, и все пак повечето майки все искаме бързо да се случва всичко в развититето им. (Може би като верификация, че всичко е наред. Не знам и аз.)  За паяк - зная, че повечето ортопеди също са против, макар и да е улеснение за майката.
PS. Забравих да отчета. Има два зъба и поне два тона лиги. На 9++ е точно 9 кг / 72 см., видимо има за мачкане 😊

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 13:49 от Celesté

# 524
Борис си върви с уолкъра. Не го слагам аз да се хваща, оставям го да се изправи сам. Той е с колелца и си тръгва напред, като се изправи. Но си ходи само в права линия, още не може да завива, така че го бута, докато стигне препятствие и спира. 😀
Преди 10 дни бяхме на консултация. На 9 месеца е 9.400 и 74 см.
И той онзи ден ми се струваше топъл цял ден, но термометъра показваше 37.2.

Общи условия

Активация на акаунт