Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 599
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
А как познаха че е мисед в тая ранна седмица? Аз бих изчакала още седмица, и бих отишла на второ мнение при АГ с добър ехограф преди да спра лекарствата.
Първо чхг-то ми не се удвояваше правилно. 7ма седмица е едва 3000. Отделно от 5 седмица съм по лекари, защото имаха съмнения от болницата, че заради чхг-то е извънматочна бременност. Последната седмица съм ходила на 4 прегледа, включително и в болницата в Турция, в която правихме процедурата. Не знам още колко трябва да чакам.

# 151
  • София
за моя последен мисед знаех че ще е мисед още в 5та седмица. Особено след ин витро, не виждам какви съмнения би имало в 7ма седмица че е мисед. Спарки съжалявам че така са се случили нещата.

# 152
  • София
Ако не се вижда сак в матката (че не става ясно от обяснението ти) - спирай, до 5 дни след спиране на прогестерона трябва да тръгне кървене. Ако има сак без пулс - аз бих изчакала още седмица. След 1000 ЧХГ може да не се удвоява равномерно. ЧХГ може да играе ако са били няколко ембриона и някой е отпаднал.
Съжалявам.
Следи обаче ЧХГ да намалява.
При остри болки без да е тръгнало изчистване - веднага в болница, да не би наистина да е извънматочна.

# 153
Ако не се вижда сак в матката (че не става ясно от обяснението ти) - спирай, до 5 дни след спиране на прогестерона трябва да тръгне кървене. Ако има сак без пулс - аз бих изчакала още седмица. След 1000 ЧХГ може да не се удвоява равномерно. ЧХГ може да играе ако са били няколко ембриона и някой е отпаднал.
Съжалявам.
Следи обаче ЧХГ да намалява.
При остри болки без да е тръгнало изчистване - веднага в болница, да не би наистина да е извънматочна.
Видя се сак в матката, но е празен.
ЧХГ-то не се удвояваше още от 2рия тест.
78 на 9 ден, 102 на 11 ден, 200 на 14 ден и така до последните изследвания, когато за 1 седмица нарастна от 2300 до 3000.

# 154
  • Замък сред облаците
Ако е празен е кухо яйце, не мисед. Все тая де, то резултатът е един и същ но все пак е по-малкото зло.

# 155
  • София
Деси , няма смисъл да се чака, ако иска медикаментозен аборт, който се прави до определен ден и след това става късно и има риск да е неуспешен. в 7ма седмица трябва да има поне ембрионална структура и пулсации при ин витро/или засечена овулация на 14/15ти ден. Казвам го от опит, с 2 миседа кухо яйце.

АА онзи ден Аг ми обясни че и кухо яйце е мисед, просто аборта и спирането на развитието е станало в много ранни седмици и е грешно да се нарича кухо яйце.

# 156
Момичета, аз да се оплача и да дам съвет,ако може да помогне на други ...
Миналия март ми е аборта,пиша си редовно тук,но чак сега почнахме опити . Реших да пусна профилактично доста неща и се оказах с анемия от желязо и фолат. Изведнъж си намирам снимка от миналия февруари на ПКК и се оказва,че тая анемия е оттогава. Имам 6 специфични показателя,които са крещяли за проблема,но АГ каза, че отклоненията при бременност са нормални. Дрън дрън. Оказах се почти без желязо и никакъв фолат. Е как няма да стане аборт,като фолата го няма никакъв,то плода не се е развивал правилно..... Потресена съм как може АГ да ме е убедила,че съм ок,и аз с кой акъл съм повярвала....
В момента ходя на хематолог и оправяме щетите... Никога никой не му беше хрумвало досега да изследвам фолат .. а анемиите са свързани и с него . Пиех си и преди по едно на ден, но при дефицит не върши работа и ето аборта беше налице.
Затова ако почвате опити моя съвет е да пуснете фолат, около 18-19 лв е ,а той може да е причина за аборт. Четох доста за дефицита му и вече ще го следя поне веднъж годишно! Вече в задължителните ми изследвания влиза фолат,в12, желязо и ЖСК. Много ме е яд на АГ,че като вижда,че имам шест отклонения не ме прати някъде,а ми обясняваше,че всичко е точно.....

# 157
Ти не пиеш ли пренатални витамини? Желателно е 3 месеца преди започване на опитите да се приема фолиева киселина. Да не би да имаш проблем с усвояването? Ако да - метилирани форми са твоето нещо.
И все пак не съм сигурна, че фолат и желязо са причините за аборта..

# 158
Пиех,но по 1 на ден, а при дефицит не се вдига толкова. Трябвало е големи дози..

То е причина за деформации,а аз хванах много тежък вирус и тогава приключи всичко. Едното е причина,другото е станало като следствие. Да,пряко не е причина за самия аборт,а за проблеми и в един момент плодът не издържа ( заради боледуване или друг фактор ). Мисълта ми беше,че ако нямах тези дефицити и плодът е здрав,вируса нямаше да го събори.
Иначе го дават и самия дефицит,че може да доведе до фатален край,но по- скоро според мен е рядко и трябва и още нещо ...

# 159
  • София
Хубаво е да се изследват ,да,има един сайт omed се казва ,където можете да си вземете т.нар ваучер за изследване на някои витамини.Важно си е.
Вит Б12,Б9 (фолат),Д,желязо,Феретин,ЖСК.
Yan ,защо изобщо ги пускат,като не ги гледат?
Кой те е следил,ако не е тайна,от София ли е?

# 160
Да. Доктор Спасова от Шейново. По принцип съм много доволна от към прегледи извън бременност,разбира от много неща,обаче ...за самата бременност нито беше съгласна с нмх,нито ми отрази изследванията. Не знам вече при кого да ходя наистина..
Защо правят ПКК и като има неща извън норма ,не насочват към други изследвания...аз не знам защо се вързах,че всичко е наред...

# 161
  • София
Да. Доктор Спасова от Шейново. По принцип съм много доволна от към прегледи извън бременност,разбира от много неща,обаче ...за самата бременност нито беше съгласна с нмх,нито ми отрази изследванията. Не знам вече при кого да ходя наистина..
Защо правят ПКК и като има неща извън норма ,не насочват към други изследвания...аз не знам защо се вързах,че всичко е наред...

Има много лекари за рискова бременност, повечето са в частните болници, по-точно репродуктивните. Такива особености за тромбофилиите,  с хематолог се обсъждат, няма какво АГ да не е съгласна с НМХ...

# 162
Дам,аз си бях на терапия въпреки мнението й. Насочила съм се към Токуда ,знам ,че в частните е най - добре,но като има часове месеци напред е кофти ....искам двама АГ ,един по каса и един частен. Дано поне единия види ,ако има проблем следващия път..

# 163
  • София
Можете ли да напишете няколко имена на добри лекари по рискова бременност. Тъй като аз не знаех, наложи ми се спешно и изборът ми на болница не беше добър. Евентуално, когато се оправя и ако се решим на ново инвитро, ми се иска да имам и лекар в болница (инвитрото ми е в клиника), да знам, че при нужда някъде ще ме приемат и ще ми обърнат внимание, а не като е късно вече.

# 164
  • На изток от Ада
Yan25 , успех следващият път. Да  Аг те разберат за НМХ. Всъщност по -младите са в крак . Аз  бях на терапия с един млад. Но то мойто е друго по -сложно. Хроничен ендометрит от абортите според док в Надежда.

Общи условия

Активация на акаунт