Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 595
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Niya , аз съм с много добри впечатления от д-р Росица Колева от Токуда,д-р Анатолий Кръстев от Надежда и д-р Владимир Чучумишев от МЦ д-р Калчев също ми направи добро впечатление,била съм при него само веднъж с предходната ми бременност и беше доста подробен.
Спряга се често и д-р Вецев от Шейново,но честно казано не знам,ходила съм веднъж и останах със смесени впечатления честно казано ,но може би е някакъв момент бих му дала втори шанс.

# 166
  • София
*Bubble*, благодаря, питах, тъй като Мацето каза частни болници, тук съм чела добри отзиви за Колева, но ми се искаше и още някое име, конкретно за рискови бременности. Шейново съм го зачеркнала след аборта ми там. За Чучумишев чета само добри отзиви, но то е МЦ, а аз лекар в МЦ бих имала /инвитро лекарят ми/. Той насочва към имена като Атанасова, Дойчиновски, но тук сме доста момичета, които са минали точно през трудното и с реален опит.

# 167
  • Замък сред облаците
Мен Гагова във Вита ме следи с тромбофилия, но ходех и на хематолог там паралелно. Има завиден опит по принцип, вкл докато бях бременна беше спасила мацка с еклампсия, след като родих и ходих на прегледи чух да разказва на Мирчева как предната вечер имала жена с ДИК синдром….

# 168
  • София
Aз съм си изкарала рискова бременност при др Коновалова в Щерев, втора, дай боже НЕрискова пак ще е при нея. В Надежда мисля че др Арабджикова, Лиева ? , др Димова, там са също все опитни с рисковите. Абе където са ин витро+ АГ болница, рядко има не добър лекар, който не познава и бременни след ранни загуби и как се следят.

# 169
  • София
А от Мирчева някой има ли впечатления?

# 170
  • Замък сред облаците
Мирчева се занимава само с ФМ в момента , може и да следи, но не изражда.

# 171
Niya Аз от Атанасова имам само хубави впечатления, много доволни момичета и успешни бременности.Пуска ми изследвания, които стандартен АГ не прави, даже сега получих от Геника изследването за тромбофилия.  Тя ми прави абразиото преди месец. Но е ужасно заета с много бременни и препоръчва следене и при втори АГ по каса (така поне разбрах от нейна пациентка). Според мен много внимава и обръща внимание на доста неща. За Дойчиновски четох много хубави мнения в групата на Афродита, защото по препоръка на Станулов се следят там. Мисля да си правя ЦС при него и ще мога да кажа от личен опит.

# 172
Аз за жалост не успях да натрупам опит с този лекар, но смятам, че може много да помогне - Юрий Хранов. Той самия мисля, че е завеждащ на 5я етаж в Майчин дом (патологична бременност).
В интерес на истината, не съм се отказала от него, просто чакам нова ИСТИНСКА бременност 😆

# 173
Момичета, аз да се оплача и да дам съвет,ако може да помогне на други ...
Миналия март ми е аборта,пиша си редовно тук,но чак сега почнахме опити . Реших да пусна профилактично доста неща и се оказах с анемия от желязо и фолат. Изведнъж си намирам снимка от миналия февруари на ПКК и се оказва,че тая анемия е оттогава. Имам 6 специфични показателя,които са крещяли за проблема,но АГ каза, че отклоненията при бременност са нормални. Дрън дрън. Оказах се почти без желязо и никакъв фолат. Е как няма да стане аборт,като фолата го няма никакъв,то плода не се е развивал правилно..... Потресена съм как може АГ да ме е убедила,че съм ок,и аз с кой акъл съм повярвала....
В момента ходя на хематолог и оправяме щетите... Никога никой не му беше хрумвало досега да изследвам фолат .. а анемиите са свързани и с него . Пиех си и преди по едно на ден, но при дефицит не върши работа и ето аборта беше налице.
Затова ако почвате опити моя съвет е да пуснете фолат, около 18-19 лв е ,а той може да е причина за аборт. Четох доста за дефицита му и вече ще го следя поне веднъж годишно! Вече в задължителните ми изследвания влиза фолат,в12, желязо и ЖСК. Много ме е яд на АГ,че като вижда,че имам шест отклонения не ме прати някъде,а ми обясняваше,че всичко е точно.....

Ян, искаш да кажеш, че преди бременност никой не ти е пускал Б12, фолат и Вит Д??? Тези изследвания вече са абсолютно задължителни, особено, ако имаш мутация в MTHFR гена. И се пие метилираната форма, защото другата не се усвоява. Просто не знам какви са тия доктори идиоти. Аз все повече предпочитам младите лекари, защото виждам, че се интересуват от новости, четат, учат се от колегите си в чужбина. Тези старите са " едно си баба знае". То нещата се променят, не може да си тъпчеш на старото от преди СОЦ-а. Не знам дали знаеш, но Фолата има връзка с В12. Те задължително се изследват заедно. Определено дефицитът на Фолиева киселина може да доведе до аборти. Имам приятелка, която направи аборт, заради такъв дефицит. Плодът се оказа с малформации. Желязото мисля също е свързано с Б12. В БГ стойностите на Б12 са много занижени и се гонят такива от 500 нагоре. Последния път го бях вдигнала на 900 (защото пия добавки с Б12) и д-р Сенкова каза, че иска да го държа така. Аз лично витамини си пускам на всеки три месеца, защото преди години имах много липси.

# 174
Да,фолат никога никой не ми е казвал да пускам. В12 и Д си ги следя сама периодично, и гоня високи стойности..но ме знаех,че фолата може да е свързан с анемия . Добре,че си отидох на хематолог. Щото и според Лл нищо ми нямаше,и според АГ... абсолютно съм убедена вече,че дефицита на фолиева води до малформации. Още в началото на първите прегледи плода беше с нисък пулс, и често АГ казваше,че го вижда с неправилна форма,ама било щото явно е двуплодна бременност...и така се оказва,че си е имал проблеми от началото,но Аг не видя,не се усъмни в нищо...

# 175
  • София
900 за  б12 не е ли много? Моето е около 300 и в момента в който почвам добавки се обривам цялата с циреи пъпки, което е знак за предозиране. И аз имам проблем с усвояването на ФК но фолата си ми е в перфектна норма.

# 176
Маце, аз добавките не ги спирам преди изследване, реално може и да не е толкова високо, но явно е добре, д-р Сенкова и Сигридов гонят стойности около 600-900, даже Сигридов стига и до 1000 (това е без да се спират добавките). При д-р Калчев ми беше 580 лятото и той ми каза да го вдигна, било добре, но можело още. На 900 нямам нито една пъпка.

# 177
  • София
Абе внимавай, че са пък се върти че високи дози вит Б групата други поразии правят (недай Боже спряга се аутизъм). Мен Калчев на 300 ми каза супер си...

# 178
  • Варна
Аз преди да забременея бях пускала веднъж фолиева и Б12, ама сега не смея да спирам за да мога да пускам. Вит Д пускахме в 10та седмица, но не пръсках само 4-5 дни и пак беше 39, представям си без добавка в какъв дефицит съм. То от това ми беше и косопадът след първата бременност, който продължи 5 години. Щото аз тогава нищо не пиех и чак всичко ме болеше докато кърмех. Сутрин ми бяха сковани коленете като ставах. Ужас, ужас.

# 179
Преди няколко години имах страшен дефицит на витамини. Естествено не знаех за това. Никой не говореше тогава за витамини и докторите от старото поколение едва ли не за тях беше глупост да ги изследваш. Само ще спомена,  че благодарение на форум тук и една група във Фейсбук, аз реших да ги пусна след като две години се влачих с високо кръвно ( 110/160), което не падаше от нищо (приемах няколко години противозачатъчни и те също ми се отразиха), кой да знае, че съм била с тромбофилия, макар и лека мутация. За докторите това е най-лесното, пий ги и ще ти идва цикъл, не ги пия - не ми идва по 5-6 месеца. Млад човек тогава. НО преди да разбера, че вит Д ми е 7 (!!!), а В12 е 180 , започнаха всяка вечер да ми изтръпват крайниците, като клекнех или седнех после не можех да се изправя, депресия, високо кръвно, деменция ( не помнех дори ежедневни неща), инфекции, вируси ме нападаха непрекъснато, хронична умора (спях по 13 часа на ден и пак ставах уморена), заспивах права (веднъж заспах, докато чистя). Пределната точка, беше когато една сутрин след изтръпване на крайниците не можех да си подместя крака на 10 см, за да стигна до тоалетната. Тогава реших, че аз инвалид няма да ставам на 30 г и се взех в ръце. Ударни дози, за да наваксам липсващите количества. Имаше вариант и на инжекции да мина, но с метилираната форма се качваха лесно. Казвам всичко това, защото в БГ се смята, че едни елементарни количества са ок, да, те може да са ок за нормален човек, но при бременност витамините се изчерпват на макс. Аз винаги съм имала високо Б12, е като бях бременна ми беше паднало на 300 и то при положение, че си пиех витамините и добавките. С храната витамини не се наваксват, днешната непълноценна и пълна с торове храна, както и болестите на червата, изобщо не позволяват запълване на дефиците. Или някой като каже " ама не седиш на слънце, затова нямаш вит Д". А ми, познавам хора, които нон стоп живеят на слънце или цяло лято са на морето и пак имат дефицит на вит Д. Сега всеки си решава в какви стойности ще си държи витамините. Но омаловажаването им и това което чувах тогава от лекарите " ти витамините не ги гледай"...говори колко може да им се има доверие. Факт е че след като си наваксах дефицитите бях нов човек. Няма как да съм си го въобразила, ако беше толкова лесно с въображение и от депресията щях да се изкарам. Оказа се, че и тя е свързана с тях. Вит Д също така оказва влияние и на качеството на Я, та хубаво е, който иска да си подобри малко качеството, да си изследва тия витамини. На доктори отдавна не разчитам. Не питай старило, а патило.

Общи условия

Активация на акаунт