Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 715
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
  • София
И аз бях на режим като Мацето,направо атрофирах от лежане,ама после с количката и бебето възвърнах тонус бързо. Преместихме се да живеем за известно време (до раждането) при майка ми и баба ми,за да не се налага да готвим,чистим и.т.н.,НО тогава нямах друго дете.
Почивай и се успокой.

Маце,Калчев беше казал,че предвид кръвотока не би трябвало да има сериозни сраствания,но пък ... не знам,дано всичко е наред.Миналия път забременях от четвъртия месец опити (бях след късен аборт ),но пък бях минала хистероскопия,но това не пречеше да влезна във як филм,че нещо ми има.Сега както съм с 6 години отгоре може и повече време да отнеме.

# 331
  • София
Хопчи, честита радост! Да сте здрави и много щастливи заедно!

Диди, много хубаво че си записала час. Лежи, почивай. И лежането означава да лежиш хоризонтално, а не да си полегнала с книжка/комп в скута, щото тогава пак има натоварване върху шийката. Настоявай да ти пуснат МБ, че ако има нещо, да има време да го изчистиш преди серклаж. Теоретично би трябвало да могат да засекат и с доплер, ако имаш контракции. Обикновено се следи с апарата за тонове, ама за него ти е рано още. Стягането на корема си е точно това - контракции. Внимавай и с клякането, не се разчеквай много и ставай с подпиране на нещо.

При мен овулацията се промени след един трансфер - стана много болезнена, даже прокървяване съм имала. Ходех превита на 2, даже болкоуспокояващо съм пила. Всички АГ ми казваха - нормално е, нищо притеснително. Хистерото нямам спомен да е променяло нещо. После изчезнаха болките. А пък след като родих (секцио) изобщо всичко се промени. Та не съм сигурна че има връзка със сраствания.

# 332
  • На изток от Ада
И аз имам болки около овулация съм пих Регулон и Фемара. И ми прицапва леко  3 4 дни .овулация след инжекцията Овитрил в събота.

# 333
  • Варна
Аз даже и нощем не мога да лежа абсолютно хоризонтално. Легна ли настрани или по гръб и човечето почва да се мята неистово, изобщо не мога да заспя. С три възглавници съм денем, две на гърба и една под дупето и с 4 нощем. Лежа на да речем на около 165 градуса.
И имам проблем с тоя Алеракт. Пишеше да се слага на дълбоко първите два дни - ок, слагах го, докъдето мога да стигна. И става така, че примерно съм я сложила вечерта и на другия ден в късния след обяд намирам части от лекарството по гащите ми и почва да пари. То май и магнезий има ли какво и може и от него да е паренето. Измивам се и минава. Обаче не третата и четвъртата вечер не мога да го сложа. Това нещо ме е пресушило до такава степен, че хапчето направо залепва почти на входа и ни напред ни назад, направо откачам. Взех си АЛК на хапчета и почнах да пия, няма да ми се получи явно с тия вагиналните.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 08:15 от Didi_Bidi

# 334
  • София
Вземи си възглавница за бременни, мен това ми помагаше да издържам лежането.

Гадост с тези хапчета явно... Те изобщо предназначени ли са за вагинално приложение?

# 335
Има си вагинални капсули алеракт.
Диди, имала съм такъв случай с други лекарства. Дори на опаковката пишеше, че е възможно да се случи и за да се улесни поставянето, да се намокрят с капка вода. Аз също си мокрех и пръста и действах много бързо, за да не се разпадне хапчето.

# 336
Благодаря момичета за пожеланията!

Моята история е дълга и започва още през 2016г.
След година неуспешни опити направихме спермограма и се установи мъжки фактор. ММ се оперира от варикоцеле и започна Профертил, а междувременно аз направих цветна снимка и някои базови хормони и всичко беше ОК. И така след още една година през 2018г.  със следене на овулация с тестове аз бях бременна. Всичко обаче приключи в 10г.с. Последва консултация с доц. Конова и на назначена терапия. Тя ми пусна някои основни мутации, оказа се, че нямам тромбофилия. Единствено завишен ТАТ. Единствено бях категорична, че Имуноглобулин не желая да вливам. Февруари 2019 отново бях бременна, но нещата приключиха още по-рано. Септември последва кухо яйце и ноември месец посетих доц. Русев. Там излезнаха завишени НК клетки, излезнах и с ТАФИ хомозигот и ми назначи терапия. И така април 2020г. отново бях бременна, направих всичко, но отново нещата приключиха в 8г.с.
Март 2020г. се срещнах с д-р Станулов, но след последният аборт вече бях толкова изтощена, че нямах желание за нищо. Есента 2020г. посетих д-р Калчев, който ми направи хистероскопия и последва негова терапия, която нямаше резултат. Междувременно посетих отново Конова, която ми пусна още генетични и имунологични, които бяха ОК и самата тя ми каза, че няма какво повече да се пусне, каза да пия Регулатпро, това вече беше пролетта на 2021. Нямах вече сили за тестове за О всеки месец и секс по график години наред. Взех решение, че ще правим инвитро. Лятото си починахме, започнах да пия добавки по препоръка на Денис и декември 2021г. започнах стимулация. Реших, че ще правим замръзен трансфер, който беше през март 2022г., тъй като януари се разболях от Ковид. Тогава направих вливка с Интралипид, резултатът беше отрицателен. Починах месец и на 18-ти май беше следващият ми трансфер. В началото на подготовката д-р Станулов ми предложи да пуснем отново имунологичен панел, бях категорична, че повече няма нищо да правя. Беше ми писнало вече, но пък се чувствах изключително спокойна. Дори казах на доктора, че даже съм се примирила с мисълта, че може би няма да стана майка и той ме погледна и толкава категорично ми каза, че ще имам дете.
И така след 10 дни вече имах категорично положителен резултат. Изкарах една спокойна бременност откъм проблеми, единственото неспокойствие идваше от главата ми.
Забравих да кажа, че като започнахме стимулацията отидохме с ММ до църквата в Горни Воден, случайно и разбрах, че е денят на света Анна. Отец Живко ни чете молитва, а аз оставих едни розови терлички на иконата 🙏🏻
Това е в общи линии момичета.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 10:35 от Хопчи

# 337
  • Варна
Диди, имала съм такъв случай с други лекарства. Дори на опаковката пишеше, че е възможно да се случи и за да се улесни поставянето, да се намокрят с капка вода. Аз също си мокрех и пръста и действах много бързо, за да не се разпадне хапчето.
Да, снощи го намокрих и то се разпадна докато го слагам и ми защипа ужасно. Измих се и приключих. С нещо лубрикиращо ли да пробвам, не знам..кокосово масло дали е ок?

# 338
Да, снощи го намокрих и то се разпадна докато го слагам и ми защипа ужасно. Измих се и приключих. С нещо лубрикиращо ли да пробвам, не знам..кокосово масло дали е ок?
Аз нещо което не е предназначено за там не бих слагала. По-скоро обикновен лубрикант или чист вазелин.

# 339
  • Замък сред облаците
Чист вазелин вагинално пък хептен не…. Воден лубрикант максимум. Глайтгелен примерно.

# 340
Здравейте, мацки!
Тази сутрин ми беше абразиото (кюретаж ми е странна дума). 😄
(мисед в 11гс, за който не следи писанията ми)
Леле, бях забравила какво е да си в цикъл. Кръста ще ме изяде. 🥴
Чувствам се много добре иначе, мислех, че ще съм по-депресирана и тъжна. Всъщност ми е свежо и някак сякаш започвам на чисто, ново начало.
Истината е, че тази седмица в която ме оставиха евентуааално да прокървя по естествен път, ми се стори като век! Бях много подтисната от мисълта, че си разнасям бебето с мен  все още, и честно казано направо ми олекна.
Вчера обаче, при мисълта, че на сутринта ще го махнат, като ме хвана параноята, че може доктора да се е объркал, няма да ви казвам как намерих свободен час при друг лекар, ей така да погледне за последно. За съжаление картинката си беше същата естествено.

Моят доктор вече няколко пъти ми казва:
Няма да чакаш! Сега ще кървиш няколко дена, след 2 седмици 90% ще имаш овулация и действаш! 😳

Викам, ама инфекции няма ли вероятност да станат? Лигавицата добре ли ще е? Как така след 2 седмици?!

Оказва се, че лекарите тук в Германия, не карат хората да чакат по половин година. По-дълги срокове давали на хора, които имат усложнения или такива, които психически не са добре, за което се работи с прихолог, естествено, Германия...
Ако абразиото е минало без усложнения, лигавицата се възстановява между 3-5 дни. При редовен цикъл и обичайно нормален хормонален баланс, всичко си влиза много бързо на мястото и овулация почти винаги има след 2 седмици +/- някой и друг ден.
Шанса да забременеят и ИЗНОСЯТ на тези които са пробвали максимум до 3 месеца, е много повисок от тези, които чакат повече от 3 месеца.

Другия лекар при който ходих за да потвърди, също каза: Ми не знам как ще ти мине абразиото, ама един цикъл може да изчакаш, няма смисъл от повече.

Мисля да последвам инструкциите му пък ще видим. Може това да е начина, знам ли вече на какво да вярвам. 😆🍀

То стана цял роман...

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 15:19 от Lucky16

# 341
  • На изток от Ада
Това не е цикъл. Овулация след кюретаж маже да нямаш . Абсурд  ... цикъл до 50 дни слид кюретаж.  Ивай гук ако трябва  .
 Поне 3 м дават тук да чакаш . Пусни хламидия уреаплазма и микоплазма  тромбофилия
Моля те , не си играй след 1 цикъл . Аз сэм с няколко аборта през 2г са ми бременностите (имам бременност след  кюретаж1 2 цикъла същата год ), не казвам толкова да чакаш . Но пусни някой неща ....  Ембиона сигурно не го изследваха ...Пуу че доктори,  тук поне ппускат и можеш и сам. Ядосах се. След кюретаж/аборт се забременява лесно .

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 12:26 от nasito8988

# 342
  • Замък сред облаците
Наси, не съм съгласна. Зависи от случая. Чака се 1 цикъл, за да се възстанови лигавицата. После ако матката е чиста може да се почнат опити.
Но това да не се чака и 1 цикъл е тъпо, никой лекар не ти гарантира колко са те остъргали и дали ще е достатъчно дебела лигавицата, за да задържи оплодена яйцеклетка или ще направи БХ. Плюс риска от инфекции да не говорим…
А до 50 дни е нормата да дойде цикъл след абразио. За овулацията е строго индивидуално, често има.

# 343
  • На изток от Ада
Добре Аа . тя има 2 аборта единият преди 9 г. Просто аз не бих могла тъй да забременнея от 1  цикъл . Или 2 3. Ти четеш много . Аз философствам . Четох накъде че след аборт 1хцикъл може да няма Овулация.

# 344
  • София
Значи задължително е да се изчака един цикъл, шийката е отворена насила, силно не препоръчително е. Аз след двата кюретажа имах овулация по часовник, след две седмици, на третия явно щтото беше МА+кюретаж се забави овулацията, беше на третата седмица и много оскъден цикъл с месеци. Аз съм на мнението че бързам бавно, не съм бързала нито след единия от кюретажите за нови опити,възтановяването психическо и физическо ми е на първо място.

Лъки имай предвид че може да те тръшне следродилна депресия сега, и аз като теб, след кюретажа винаги се чувствам по-добре и след няколко дни ме тръшват ревове, но минават

Общи условия

Активация на акаунт