Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 728
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
АА, абразиото ми го прави лекаря при който се следя. Той е бил главен лекар на отделение, преди да си направят собствени кабинети с жена му. Та той много добре знае какво е свършил и как ме е изчистил.
След 10 дена пак ще се видим за контролен преглед.

Смятам, че е човек с много богат опит и щом ми дава такива съвети, явно има защо. Предполагам, че същите съвети са получили и другите, хиляди жени с които е работил и ако съветите му не са се оказали адекватни, едва ли ще продължава да ги дава.

Имам му доверие и бих пробвала.

Между другото се порових в чужди сайтове (тъй като информацията е по-обемна) , защото ми стана интересно, възможно ли е наистина да има овулация и се оказва, че е точно така.
Даже срещнах нещо, че момичета, които още не са получили първия си цикъл е възможно да забременеят, защото преди това имат овулация.

# 346
  • София
Е да, естествено че ще има овулация, ако няма ще откараш 2-3 месеца след кюретаж без цикъл.

# 347
На нас ни казаха да изчакаме три месеца след абразиото, за да подновим опитите. Ходих два пъти на преглед, веднъж на третия ден след манипулацията и веднъж след втория цикъл. Казаха ми, че матката трябва да се възстанови. Не съм търсила другаде информация. Избрах да се доверя на лекаря. При нас имаше и друго. Местихме се от един град в друг. Трябваше да се събира и пренася багаж. Нямаше да мога да оставя мъжа ми да се занимава сам с всичко. Не че сега съм пренасяла тежките неща, но поне някакъв багаж носих и опаковах. А и като знам колко зле ми беше предната бременност и не можех да си помисля в такова състояние да правя нещо различно от лежане. Не че е сигурно, че ще е пак така, но има някаква вероятност.

# 348
  • На изток от Ада
Мнение за хормони  прогестерон 0.73 nmol/l
Естрадииол 748.6 pmol /l   Lh 11.93  mUI/ml 13 ден от цикъла
Лъки , то ива много доктори при всички минават много . Всеки си има мнение.  Ти имаш ли изследвания на уреаплазма и микоплазма и други

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 13:14 от nasito8988

# 349
Здравейте. Аз да се похваля, ако въобще е за хвалене - всичко ми е отрицателно във фертилити теста или тоест не се знае каква е причината за ИМБ. Явно просто съм карък.
Продължаваме напред де. В четвъртък съм на преглед, да видим Вецев какво ще ми каже.

# 350
  • Sofia
На мен АГ, която ми прави кюртажа, ми каза да изчакаме 3 месеца за опити. А до първия цикъл ако имаме полови контакти даже да използваме задължително презервативи, защото шийката е отваряна насилствено и мога да си навлека някоя инфекция.
Друга АГ, специалист по рискови бременности, скочи като й казах за трите месеца и ми каза, че даже трябва да изчакам 6м, защото имало риск от плацентарна недостатъчност. Явно се е нагледала на случки.
Ние изчакахме 5 месеца, въпреки, че годините ни не бяха малко и исках веднага да започваме с опитите.

Отделно след кюртажа явно АГ ме беше изстъргала повечко, защото няколко месеца не можех да направя хубава лигавица. Все беше тънка, а преди кюртажа винаги е била хубава и подходяща за бременност.

# 351
Момичета, на 01.03 ми направиха абразиото, кървенето продължава - от тогава до свга съвсем оскъдно, колко време е нормално да продължи това? На преглед АГ ми да отида след един месец.

# 352
  • Замък сред облаците
15-20 дни поне ще продължи.

# 353
  • София
Момичета, на 01.03 ми направиха абразиото, кървенето продължава - от тогава до свга съвсем оскъдно, колко време е нормално да продължи това? На преглед АГ ми да отида след един месец.

Може даже да се слее с цикъла, аз имах около 14 дни зацапване при последния

Няма Смисъл
предполагам след време ще трябва и през ЦС

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 18:28 от Мацето

# 354
АА, абразиото ми го прави лекаря при който се следя. Той е бил главен лекар на отделение, преди да си направят собствени кабинети с жена му. Та той много добре знае какво е свършил и как ме е изчистил.
След 10 дена пак ще се видим за контролен преглед.

Смятам, че е човек с много богат опит и щом ми дава такива съвети, явно има защо. Предполагам, че същите съвети са получили и другите, хиляди жени с които е работил и ако съветите му не са се оказали адекватни, едва ли ще продължава да ги дава.

Имам му доверие и бих пробвала.

Между другото се порових в чужди сайтове (тъй като информацията е по-обемна) , защото ми стана интересно, възможно ли е наистина да има овулация и се оказва, че е точно така.
Даже срещнах нещо, че момичета, които още не са получили първия си цикъл е възможно да забременеят, защото преди това имат овулация.

Licky16, не знам дали ти е първи аборт, но в момента малко летиш във въздуха. Твоя лекар, като стане жена и забременее, тогава да дава съвети колко и как се чака. Естествено е след кюретаж, който е остъргване на вътрешния слой на лигавицата (ендометриума) лигавицата да е тънка и да има нужда да се възстанови. Полови контакти, слагане на тампони и др. се прекратява до 2 седмици след абразиото, поради голям риск от инфекции. Дебелината на лигавицата трябва да е 8-12 мм за да се закачи ембриона. Най-добре е да се изчака да дойде първият цикъл и ако след контролния преглед всичко е наред, си е на ваша отговорност как да действате. Това в момента НЕ е цикъл. Овулация не знам точно кога идва, моят мисед беше в 18 г.с., трябваше да изчакам ЧХГ да ми спадне и да се изчисти от организма и всички тестове, които правех ( и за Ову, и за бременност бяха положителни). Имай предвид, че понякога тестовете за Овулация могат да станат положителни при наличие на ЧХГ в кръвта, това обаче не означава, че реално има овулация. Аз съм го правила този трик, още докато бях бременна препишках няколко теста за овулация на различни марки и бяха положителни. В болницата и аз като теб се чувствах, олекна ми като всичко свърши, даже със съквартирантката си разказвахме вицове. Обаче не осъзнавах, че бях в шок. Като се прибрах от болницата вкъщи и като почна един рев, няколко месеца всеки ден ревях в банята, в тоалетната, докато вечеряме, нападна ме някаква следродилна депресия. Направо не ми се съществуваше, просто живеех ден за ден. Физически бях добре, но психически бях разбита. Тогава дори и не исках да забременявам, защото не знаех дали ще мога да се справя. След като започнахме срещите с една уникална жена репродуктивен психолог започнах малко по-малко да се съвземам, но тя много ми помогна .Разбира се, не казвам, че при теб ще стане така, има жени, които лесно приемат нещата. Но помисли си дали в момента си готова веднага за нова бременност. Успех!

# 355
  • Sofia
И при мен беше същото. Веднага след кюртажа ми олекна, че се е приключило.
Но после със седмици ме напушваше на рев. И в работата имаше моменти, когато се чудех как да прикрия сълзите си от колегите, за да не ми се налага да се обяснявам. Определено ми трябваше време, за да се възстановя психически.

# 356
Аз аз в болницата се удържах, но вкъщи още си поплаквам. Преди 2 седмици супер неочаквано рухнах една вечер и ревах няколко часа, защото на съсед му се роди внуче и черпи, а аз си мисля как след 2 месеца трябваше ние да черпим.
Иначе Lucky, ако има как си пусни най-стандартните изследвания за след аборт, защото по-добре пари за изследване сега, а не пак аборт. Инфекции, тромбофилии, витамини, щитовидна. Аз уж с ясна причина за аборта открих инфекция и тромбофилия, при все че имам успешна бременност и това ми беше първи аборт. Изчакай поне 1 истински цикъл и тогава, да се възстанови.

# 357
Благодаря, че изказвате мнение, момичета.
Аз не мисля на всяка цена да пробвам веднага, предавам какво ми е казано. Вероятно след прегледа, след 10 дни, ще видя какво ще ми кажат, ще видя и как ще се чувствам. Ако имам съмнение дали искам да пробвам, може би ще отложа. Ще го реша на момента. Старая се да гледам по-ведро и оптимистично, но ако трябва да бъда честна, само като се сетя за секс и ми се повдига, даже моя неща да го виждам гол. 😂🙈🤢

Със сигурност ще цивря и аз на моменти, като се познавам. Ама толкова плаках в изминалите дни, че се уморих сякаш. 😔

# 358
Мен най-много ме натъжават новини за бременности, родени бебета. Ами завиждам им. Знам че не е правилно, но не мога да се отърся от това чувство. Постоянно се питам защо на нас се случи. Не заслужавам ли да стана майка. Такива неща. Ето след седмица съм на погача. Ами не ми се ходи, няма да ми е приятно. Майката умишлено я избягвах, след като на моето бебе му спря сърцето. Но не мога да страня от близки и бебета вечно.

# 359
  • На изток от Ада
А мен питате ли ме ? Как давиждам на чужди на зълвата дето от октомври 2021 е по баби детето то няма 3 ....

Общи условия

Активация на акаунт