Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 689
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Не знам какво значи хистеро..казаха ми ,че трябва да ми коригират зашитото от епизиотомията..

# 286
  • Замък сред облаците
Това е за пластичен хирург вече…(сериозно го казвам).

# 287
Вероятно да... трябва да пак да се консултирам,но доколкото разбрах или пластика или при следващо естествено раждане се реже и шие пак..

# 288
  • Замък сред облаците
Да, при следващо естествено се реже пак защото белегът иначе ще се нацепи сам, което е по-нежелателно.
Но ако качеството ти на живот (секс) страда значително, може би е добре преди това да се обмисли пластика. Не сме кучета да се мъчим…

# 289
Много сте писали, радвам се, че има инфо, тъкмо изчетох всичко.

Аз бях при Боряна Минкова ( ангиолог ) в Токуда, от тук видях препоръки. Доволна съм, подробна, внимателна и мила е. Отдели ми много време, прегледа ми всички изследвания, разпита ме, изслуша ме и ме прегледа с доплер ( вените ми ). Единствената ми забележка е, че бях за час в 14.00, а влязох 2 часа по-късно почти, което е доста гоlqmo закъснение...

В 4 хетерозиготни мутации съм ( PAI, ACE, MTHFR и MTRR ), една успешна бременност, един аборт. От коагулацията, бях с Д-Димер на горна граница.

Изписа mi единствено Натаспин Н и каза да правим опити този месец и да си го пия още преди положителен тест. Въпросът ми е - ако тестът не е положителен, да продължавам ли да го пия или ( забравих да я питам и нямам идея )?

Каза, че според нея нямам нужда от терапия, да следим коагулацията на всеки 4 седмици при нова бременност и тогава ще прецени дали да я включи. Четейки ви това малко ме тревожи, някак се бях настроила, че ще има терапия. Изглежда ми като професионалист, на който мога да се доверя и който ще ме проследява стриктно. Дано не греша. След аборт всiчки сме със големите паники...

Успех на всички дами!

# 290
  • София
При хетерозигот не е задължително да си на терапия с инжекции, често си е без или на Натаспин Н. Задължително обаче се следи относително често и при покачване се включват.

Аз съм с хомозигот и на мен си ми беше изписала инжекции тя.

# 291
  • На изток от Ада
Кой са хетерозиготни мутации и хомозиготни ?

# 292
  • София
Ако за моите питаш, PAI и ACE, то те имат отношение към терапията, MTHFR е за прием на метилирани форми на витамините.

# 293
  • На изток от Ада
По принцип.
Аз има АСЕ, МTHFR.

# 294
  • Варна
Извинявайте, че не сменям темата пак на моите въжделения, но да попитам за тоя Алеракт някоя има ли опит с него? То си е алфа липоева киселина вагинално. Четох някво проучване за АЛК, че от 40 жени е спряло скъсяването на 37, обнадеждих се и си поръчах и на хапчета.

# 295
  • Замък сред облаците
Наси, хетерозигот е когато на гена ти 1 алел е мутантен, а хомозигот - когато целият ген, тоест и двата алела са мутантни.

Диди, аз нямам представа. Дори не знаех, че алеракт може вагинално.

# 296
  • София
Диди не са ми го предписвали преди години. Но щом го предписва АГ мушкаш и се надяваш да помогне 😉

# 297
  • Варна
Аз не се стърпях и ѝ писах на моята да я питам не е ли по-добре все пак да ме види след 2 седмици, че ако наистина е скъсена, след месец ще е късно за реакция. Писа ми, че ако имам контракции въпреки лечението да отида да ме приемат за няколко дни. Ако нямам, нямало как да се скъси повече. Писала ми е "лежи си повече"

# 298
  • На изток от Ада
Ходих в Надежда.. рязвали се офис хистероскопия.  Ще  слагам зиклогеест. Ще пускам хормони в петък.  Ще й звннем ,че може да пия пак Регулон и Летрозол  /фемара.
Иска да ми прави биопсия.  
Хроничен ендометрит  о -добре бил,  не знаела от абортите ли е или от аденомиоза
Ендометриална биопсия

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 16:06 от nasito8988

# 299
  • София
Аз не се стърпях и ѝ писах на моята да я питам не е ли по-добре все пак да ме види след 2 седмици, че ако наистина е скъсена, след месец ще е късно за реакция. Писа ми, че ако имам контракции въпреки лечението да отида да ме приемат за няколко дни. Ако нямам, нямало как да се скъси повече. Писала ми е "лежи си повече"
Диди,ти усещаш ли контракции?
Усещаш ли стягане на корема ?
Пуснаха ли ти микробиология все пак,когато видяха скъсяването ?

Общи условия

Активация на акаунт