Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 754
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
AA, ех така се надявах на хубави новини Sad Съжалявам! Някакви добавки за повишаване качеството на яйцеклетки и сперматозоиди казаха ли?

# 421
  • Замък сред облаците
Не, не са. Не че не ги знам 😂 Но реално имаме нужда с ММ да свалим по 10-15кг и да се храним по-качествено Simple Smile

# 422
А кои са добавките за подобряването на яйцеклетки и сперматозоиди? Аз знам само Л-глутатион, защото на нас това ни казаха да пием. Grinning

# 423
  • Замък сред облаците
Ммм, за марки много, хич няма да ги изброявам, те съставките са важни.

За жените: вит Д, инозитол, алфа-липоева киселина, фолат, б12, цинк, селен, вит А(бета каротен най-добре) и Е, убиквинон (кю10)

За мъжете: вит Д, цинк, селен, л-аргинин, л-карнитин, инозитол, убиквинон (кю10)

# 424
АА, много съжалявам, че така се стекоха обстоятелствата Sad следващия път всичко ще е точно.
Минавам и аз на отчет снощи бях на преглед пуснаха ми СТД ( да проверим дали гадната гарднарела се е разкарала) и влагалищен секрет и ако всичко е наред  може да започваме с опитите, направо ми се е свил и корема и сърцето Simple Smile

# 425
Ех, АА... Нека всичко мине по най-добрия начин 🍀

# 426
  • София
А кои са добавките за подобряването на яйцеклетки и сперматозоиди? Аз знам само Л-глутатион, защото на нас това ни казаха да пием. Grinning

Аз съм на диета, Глюкофаж ХR, Овабуст. ММ има изписани много от андролог, различни са, даже половината не знам какво са, че имаше леееко занижена СГ.

Но най-важното е диетата, свалянето на инсулина до оптимални нива и при двамата е ключово

# 427
  • Sofia
АА, много съжалявам! Аз много оптимистично вярвах, че само си въобразяваш и че всъщност всичко е наред. Но явно майчиният инстинкт никога не лъже.
Аз когато още не знаех, че е мисед и нямах и причина да го подозирам, в нощта преди прегледа сънувах, че ембриончето няма пулс. Събудих се и изобщо не исках да ходя при АГ. Някак си знаех, че нещата не се развиват. Опитах се да си кажа, че това е само сън и си въобразявам и насила, с голямо нежелание отидох на прегледа. На всички останали прегледи и с предишните бременности и със следващата отивах много притеснена, но винаги с желание и любопитство. Този път беше много различно вътрешното усещане. Когато АГ ме погледна на ехограф, дори не беше шок за мен това, което ми каза. Приех го супер спокойно (аз самата се учудих от себе си), просто аз вече знаех и го очаквах.
Опитай се да не го мислиш. Следващия път имаш всички шансове нещата да се развият нормално. Пожелавам ти го от сърце! 🤗

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 10:59 от Brin de muguet

# 428

Аз съм на диета, Глюкофаж ХR, Овабуст. ММ има изписани много от андролог, различни са, даже половината не знам какво са, че имаше леееко занижена СГ.

Но най-важното е диетата, свалянето на инсулина до оптимални нива и при двамата е ключово
И аз съм на глюкофаж. На теб как ти е изписан и за колко време

# 429
  • Замък сред облаците
Мерси, момичета, на всички ви за милите думи!

И аз с първия аборт като Брин сънувах няколко дни по-рано, че бебето изчезва от ръцете ми и вече го няма. Инстинктът е велико нещо наистина. Сега от само начало някак си не го усещах даже и трябваше да си напомням, че съм бременна.

Надявам се да не засегна никой, но не го приемам тежко този път. Снощи с ММ това си говорихме, едно на ръка че от 2 седмици имахме съмнения и се подготвихме психологически, второ че този път не се е развил ембрион и не го приемаме така опустошително. Аз нали казвам, че кухото яйце е най-малкото зло 😅 А и като се получи случайно, непланирано - някак си не бях готова толкова скоро пак да си поделям тялото. Немалка тежест има и фактът, че имам пак да оправям дефицити на витамини, високо ТСХ и да свалям килограми - тези неща със сигурност ме човъркаха дали ще износя здраво бебе.
Но както повтарям все - природата знае най-добре. Сега ще имам време да се подготвя и да осигуря по-добра среда за зачеване.

П.п. Споделям това като перспектива. Понякога трябва да се замислим над някои допълнителни неща вместо да се концентрираме над загубите, НО наистина изключвам случаите когато е имало ембрионче вече. Тогава нищо няма да звучи утешително след загуба.

# 430
Вмъквам се и аз в тази тема.
АА, аз също през цялото време имах лошо предчувствие, но не се славя като човек с добра интуиция и го приех за страх по-скоро. Въпреки че 6 месеца чаках + тест, като го видях не се зарадвах, а изпитах много странна емоция. Ето, че съм била права за съжаление, но философски го приех, не страдам, нищо че си беше жив ембрион до неделя. Ще ни се случи в правилния момент, вече поне знаем за състоянието и ще обсъдим с докторката стратегия за другия път. Кога се очаква цикъл след процедурата?
Edit: прочетох на първа страница, извинявам се за въпроса

# 431
  • Замък сред облаците
Слънце, до 45-50 дни най-късно трябва да ти дойде. На мен ми дойде на 37 ден, след първия аборт. След цикъла трябва да минеш един УЗ преглед да потвърдят, че матката е чиста и ако няма индивидуални контраиндикации дават зелена светлина за нови опити.
За кое състояние визираш?

# 432
Благодаря! Значи ще го чакам след Великден някъде. Тромбофилията, по-специфично PAI 4G/5G гена. Сега ще чета всички полезни ресурси на първа страница, благодаря за полезната информация, която е събрана там.

# 433
  • Замък сред облаците
Иди и в темата за тромбофилия, раздел Рискова бременност Simple Smile Всички фактори ли си пуснала, имаш ли АСЕ и ф13, че имат значение с хетерозиготен ПАИ?

# 434
Малииии, пък на мен ми дойде сега на 25 ден Grinning Ама то брои ли се за аборт, въобще брои ли се за бременност... Как да е.
Я сега, тези които са с опит в извънматочните (май не сме много) да кажат, колко месеца чакахте след лапарото за нови опити? Знам, че има отделна тема за ИМБ, но реално и там е доста размито, пък и тук ви чувствам по присърце Simple Smile Heart

Общи условия

Активация на акаунт