Кюретаж и забременяване след това - тема 89

• 23 698
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • Замък сред облаците
Тути, прощавай, че не помня, кюртаж правиха ли? Ако да, възможно е да е по-оскъден. Също и при спонтанно изчистване без кюртаж, ако не са се наместили хормоните е възможно да е по-оскъден.

# 541
Тути, прощавай, че не помня, кюртаж правиха ли? Ако да, възможно е да е по-оскъден. Също и при спонтанно изчистване без кюртаж, ако не са се наместили хормоните е възможно да е по-оскъден.
Не са ми правили кюретаж. Изчистих се сама. Надявам се поне следващия да е "нормален" и всички хормони да са се регулирали. Благодаря ти АА 🙂

# 542
  • Замък сред облаците
Не се притеснявай, и при мен първия път беше оскъден. Другия месец очаквам същото.

# 543
Мен не ме притеснява оскъдния цикъл, а това че лекарката ми каза след втория цикъл да започваме опити отново. А ако нямам два нормални цикъла, не знам дали е ок да правим опити.

# 544
  • На изток от Ада
Цикъл да е е въпроса.
Как док те капат след 2 цикъла се чудя за всички като цяло не е ли добреэса се пусне изследвания за тромбофилия и хламидия уреаплазма и микоплазма поне? И накой базови ,б12 вит д ...
Просто моят горчив опит с няколко аборта

Последна редакция: вт, 21 мар 2023, 20:43 от nasito8988

# 545
  • Замък сред облаците
Наси, индивидуално е. Аз не бих пускала плазмите без обективна причина - много партньори да съм имала, съмнителни течения, аборти след 3-4м които да сочат такава потенциална причина.
За тромбофилиите, витамините, хормоните на ЩЗ съм абсолютно за.

Тути, първият цикъл е нормално да е по-така. Не го мисли. Вторият ще е наред ❤

# 546
Цикъл да е е въпроса.
Как док те капат след 2 цикъла се чудя за всички като цяло не е ли добреэса се пусне изследвания за тромбофилия и хламидия уреаплазма и микоплазма поне? И накой базови ,б12 вит д ...
Просто моят горчив опит с няколко аборта
И аз това питах. Според тях изследвания се пускат след втори, дори след трети аборт. Безумно е наистина. Поисках си (с допълнително здравно осигуряване съм, няма да ги плащам) и не ми назначиха нищо. Млада съм била. Щом съм забременяла веднъж, значи няма проблем. Единствено за Токсоплазмоза ме питаха дали вкъщи имам котка, а аз нямам.
Все още обмислям на своя глава да пусна след като ми свърши поне някои от изследванията.

# 547
  • На изток от Ада
Аз ги пуснах от Аг чисто е и  Фертилити правих ,после в Надежда пак са ми ги пуснали.
А за ешерия коли какво ще ми кажеш имах по време на бременност излекувах я сега пак я има ?
 Пусни Тути , не чакай 2 3 аборт . Аз съм от 7 г в играта...

# 548
Здравейте, момичета! Готова съм (емоционално) да се запиша при вас. Още нося ембриончето в мен, но утре мисля, че ще спрем всички лекарства и ще изчакаме да се изчистя.
Накратко за моя случай: До месец Май 2022 бях на логест от 3 години, заради поликистозни яйчници и съмнения за ендометриоза (като нито едно от тези неща вече ги няма при мен, “излекувала” съм се). След като спрях контрацепцията 10 месеца зацапвах с кръв в лутеалната фаза на цикъла, като буквално зацапването започваше след Ову, още на същия ден и продължаваше до първи ден на М, който познавах по болките и обилното кървене. Заради това зацапване така и не разбрах, че съм забременяла Октомври 2022 , докато не видях 2 огромни съсирека на 13.10 (по ЧХГ 5г.с.)
На прегледа в матката нямаше нищо, но ЧХГ растеше странно и бях хоспитализирана в Селена за лапаро, с уговорка за заплаха за едната тръба (от извънматочна се усъмниха), но се оказа, че не е и си останах с 2те тръби и един кюретаж. След това се възстанових по учебник и зелената светлина дойде още януари с хубава овулация. Следяхме ову на ехография и още февруари се случи да видим двете черти, като този път го следях буквално от ден едно, започнах с първо ЧХГ 20. Всичко точно до вчера (8+1, а ембриона отговаря на 6+6),  когато вече почти нямаше пулс, а днес го видях напълно спрял. Утре ще го видим за последно и ще вземем окончателното решение, да се изчистя сама или с вакуум.
Втори поред аборт, което ме навежда на мисълта, че нещата са сериозни, а повече през това не искам да преминавам! Следва период на рехабилитация и след това много изследвания… Дано всяка една от вас в най-скоро време сбъдне мечтата си за здраво бебче, но аз това скоро няма да се осмеля да повторя опита.. 😔

# 549
  • Замък сред облаците
Дениз, иди в Геника в Пловдив и си пусни поне основните тромбофилии, аз все пак си препоръчвам разширения пакет от 320лв.
Навежда ме на мисълта, че с това бавно развитие може кръвта да е сгъстена, кръвотока лош и оттам куца развитието на ембрионите.
Отделно ако при теб нещата са ок, може да е време да се изследва мъжа ти.

# 550
Дениз, иди в Геника в Пловдив и си пусни поне основните тромбофилии, аз все пак си препоръчвам разширения пакет от 320лв.
Навежда ме на мисълта, че с това бавно развитие може кръвта да е сгъстена, кръвотока лош и оттам куца развитието на ембрионите.
Отделно ако при теб нещата са ок, може да е време да се изследва мъжа ти.
Утре съм при Георги Амалиев и с него ще обсъдим нещата. По телефона ми каза, че според него става въпрос за аномалии в ембриона. Той си е правил дисертацията на тромбофилиите и точно това ми каза : Ако ставаше въпрос за тромбофилия щяха абортите да са към 10-11 г.с, т.е по-късно, а при теб са все в 6та.
Все пак ще пуснем за тромбофилията изследванията, но той на първо място иска спермограма.
Чувствам се сдъвкана и изплюта..

# 551
  • На изток от Ада
Дениз съжалявам виж изследванията в 1 пост. Ще се осмелиш аз имам повече от 2 аборта . Пусни  използва на емброна в Геника.

Аа в нач. седмици играе ли роля кръвотока знам ,че терапията с НМХ започва от плюс тест , но като ,че ли съм чела, че в началото не е мн голям проблем кръвотока. Сигурно бъркам .
Нека да пусне повече неща.

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 01:52 от nasito8988

# 552
Дениз съжалявам виж изследванията в 1 пост. Ще се осмелиш аз имам повече от 2 аборта . Пусни на емброна в Геника

Аа в нач седмици играе ли роля кръвотока знам ,че терапията с НМХ за ппочва от плюс тест , но като че ли съм мела че в началото не е мн голям проблем кръвотока. Сигурно бъркам
Нека да пусне повече неща
А на ембриона как се пускат изследвания?

# 553
  • Замък сред облаците
Според мен е от случай до случай, Наси. Давам пример, че сега с кухото яйце почнах инжекции 2 дни след + тест, пуснах и коагулация преди тях и беше ок. 1 седмица по-късно пуснах пак коагулация, показателите за гъстота бяха на долна граница почти (демек сгъстена кръв) въпреки НМХ и още не приемах допълнителен прогестерон. Та според мен има значение, нищо че “светилата” като Стаменов отричат, хематолозите ги опровергават. С първия аборт тромба бе запушил образуващата се плацента някъде в 9гс (на 8+2 отговаряше) и аборта беше тръгнал около 2 седмици по-късно като са паднали хормоните. Тогава не знаех за тромбофилията.

Дениз, принципно при кюртаж го прибират за хистология, но може да им заявиш че искаш да пуснеш генетични изследвания и те ще ти го предадат подходящо опакован да го занесеш за генетични изследвания.
Ако е спонтанно изчистване - свързваш се с лабораторията да ти дадат контейнер за съхранение с разтвор и ти обясняват за колко време да го пратиш и как да го съхраняваш.

# 554

Дениз, принципно при кюртаж го прибират за хистология, но може да им заявиш че искаш да пуснеш генетични изследвания и те ще ти го предадат подходящо опакован да го занесеш за генетични изследвания.
Ако е спонтанно изчистване - свързваш се с лабораторията да ти дадат контейнер за съхранение с разтвор и ти обясняват за колко време да го пратиш и как да го съхраняваш.
Благодаря, мила! Утре ще говоря с Георги Амалиев и ще видим какви мерки ще предприемем. Имам му адски много доверие. Мисля, че ще ни е в полза. 🙏🏻

Общи условия

Активация на акаунт