Както знаете той си позволява да прави профилактични прегледи за луксации и диспалзии, както и да чете лекции по училища за родители ... До тук нищо лошо , но той си позволява да изписва и лечения , без да е квалифициран за това , защото просто не е ортопед ...
Съмненията ми в него започнаха още в кабинета му , когато си позволи да ми дава съвети за рефлукса на дъщеря ми ( кой ортопед би си позволил да дава съвети в чужда област се зачудих , но нейсе ) ... Прегледа я на ехограф и каза , както повечето от вас, които са го посещавали знаят - граничен ъгъл трябват гащи ... Написа го на лист и тогава съмненията ми се потвърдиха след като видях печатът му - "д-р Рами Хазбун - лекар" , че кой лекар със специалност няма да я впише в печата си ... Поревах си купих гащите й ги сложих - само който не е виждал разчекнатото бебе , само той не знае какво изпитвах всеки път като я погледна ...
Реших да проуча нещата по-обстойно и ето на какво се натъкнах :
търси: покажи всички лекари разширено търсене
Точна фраза Всички думи Някоя дума
н.титла име лекар град специалност телефон
д-р Рами З. Хазбун Пловдив образна диагностика 032/620883
Стр. от 1
запис 1 до 1 от общо 1
Справка :
http://www.bgmedicine.info
И така всичко ми се изясни ... Докторът е специалист ехграфист , намерил си е ниша - преглежда бебета и на 90% от тях изписва гащи .... Те не вредят , но за много от тях са напълно ненужни и източник на голям стрес за цялото семейство ... Но гащите му са вързани , тъй като дори и да има най-малък проблем , той би се оправдал - "Аз предписах гащи"
Според колегите му лекари , но истински ортопеди ( имена за сега няма да цитирам ) , до преди време той се е ограничавал само с ехографията , но напоследък особено агресивно предписва и лечение и слага гащи и каишки на напълно здрави деца ...
Може би не е навредил физически на децата , които е прегледал , но е най-малкото неморално да предписваш лечения на напълно здрави деца !
За това моето мнение е ,че мястото му е в черния списък , където майките преди да заведат децата си при него , да бъдат информирани ,че те няма да бъдат прегледени от ОРТОПЕд , каквато е първоначалната цел!