Понеже изчетох и черния и белия списък и срещнах д-р Димитър Йончев и на двете места, аз лично немога да го сложа в някой от тях, но ще споделя моят случай, за да прецените вие.
Мисля, че за бременности, раждания, операции и т.н. сигурно е добър и внимателен, обаче това, че за него една операция е рутинна не означава, че и за мен е така. Ще дам подробности. Отидох с оплаквания за течение и с направена микробиология с показания за стрептотокова бактерия. дгледа с ехограф установи киста 3 см в единия яйчник. Изписа ми антиобиотик и Флажил за бактереията и каза след цикъла да ида пак. Така и направих, оказа се, че кистата още е там и не се е спукала ами дори била "плътна", както каза доктора. Каза, че трябва да ме оперира, пита дали имам планове за море и искаше до края на деня да му се обадя за да запази час за след 5 дни в Торакс. Като го поптитах за рискове и усложнения или изобщо повече подробности, защото досега и сливици не са ми вадили, той отвърна: защо рискове, какви усложнения? Така аз без никаква информация изпадам в чуденка какво да правяи към кого да се обърна. Освен това като го попитах за изследване за бактерията, за да се види дали се е махнала, той каза, че нищо ми няма, но понеже аз настоях, "за мое успокоение" ми взе вагинален секрет и какво да видим: освен същата бактерия съм се сдобила и с упорити гъбички и то в масово количество. По думите на Йончев антибиотика, който ми изписа нямало да ми докара гъбички, е да ама не. И когато му занесох резултата от второто изследване каза, че ми нямало нищо и това било нормално, че имало 150 вида гъбички и тези били нелечими. А това не е така, по-късно разбрах от други лекари. Ама пак за мое успокоение ми изписа пореден антибиотик и Микомакс. За него обаче важно беше да дойда като ми мине цикълът, за да видим кистата и да я оперира, определено даваше зор за тази операция, а не е казал да е спешна, да има някаква опасност или нещо такова. За мен също е важно, но тъй като всичко е свързано мисля, че и тази инфекция не е за пренебрегване.
В обопщение ще кажа, че сигурно е добър лекар, но е доста меркантилен, нищо не ми обясни, което ме разтревожи повече, от това да знам възможните рискове и подробности.