Черен списък - Пловдив

• 1 093 932
  • 2 045
  •   3
Отговори
# 750
Аз искам да споделя мнението си, защото мисля, че всеки тук с това най-вече може да бъде полезен на другите четящи, а не с нелепи коментари, обиди и т.н.
Понеже изчетох и черния и белия списък и срещнах д-р Димитър Йончев и на двете места, аз лично немога да го сложа в някой от тях, но ще споделя моят случай, за да прецените вие.
Мисля, че за бременности, раждания, операции и т.н. сигурно е добър и внимателен, обаче това, че за него една операция е рутинна не означава, че и за мен е така. Ще дам подробности. Отидох с оплаквания за течение и с направена микробиология с показания за стрептотокова бактерия. дгледа с ехограф установи киста 3 см в единия яйчник. Изписа ми антиобиотик и Флажил за бактереията и каза след цикъла да ида пак. Така и направих, оказа се, че кистата още е там и не се е спукала ами дори била "плътна", както каза доктора. Каза, че трябва да ме оперира, пита дали имам планове за море и искаше до края на деня да му се обадя за да запази час за след 5 дни в Торакс. Като го поптитах за рискове и усложнения или изобщо повече подробности, защото досега и сливици не са ми вадили, той отвърна: защо рискове, какви усложнения? Така аз без никаква информация изпадам в чуденка какво да правяи към кого да се обърна. Освен това като го попитах за изследване за бактерията, за да се види дали се е махнала, той каза, че нищо ми няма, но понеже аз настоях, "за мое успокоение" ми взе вагинален секрет и какво да видим: освен същата бактерия съм се сдобила и с упорити гъбички и то в масово количество. По думите на Йончев антибиотика, който ми изписа нямало да ми докара гъбички, е да ама не. И когато му занесох резултата от второто изследване каза, че ми нямало нищо и това било нормално, че имало 150 вида гъбички и тези били нелечими. А това не е така, по-късно разбрах от други лекари. Ама пак за мое успокоение ми изписа пореден антибиотик и Микомакс. За него обаче важно беше да дойда като ми мине цикълът, за да видим кистата и да я оперира, определено даваше зор за тази операция, а не е казал да е спешна, да има някаква опасност или нещо такова. За мен също е важно, но тъй като всичко е свързано мисля, че и тази инфекция не е за пренебрегване.
В обопщение ще кажа, че сигурно е добър лекар, но е доста меркантилен, нищо не ми обясни, което ме разтревожи повече, от това да знам възможните рискове и подробности.

# 751
Здравейте
Да ви кажа аз съм майката на бебето 5,560кг  родено във вми през 2007г. и съм медицинска сестра в детско отделение но в друга болница.Тябва да ви кажа че изцяло вината е на Димитрова ,която не бих нарекла вече лекар,за мен тази жена трябва да си хвърли дипломата. Не може да не направиш секцио при такъв голям плод естествено че ще се задуши като родиш нормално.Тази жена е за затвора,но просто те си изпекаха работата писаха го живо родено, но минало свършено връщане назад няма , има една поговорка господ бави но не забравя.Сега се радвам на 10 месечния си син Николай ,който е роден 4600кг със секцио в родилен дом Весела при Д-Р Кръстева  и Д-Р  Кунчев за което съм им безкрайно благодарна.

# 752
Мама на Поли и Ники, знам за твоя случай от наши общи познати и наистина много съжалявам.
Д-р Димитрова за мен е много добър и стриктен доктор, аз съм се оставила в нейни ръце и тези на д-р Паскалева, но при теб наистина много са объркали нещата.

Не знам дали е редно да напиша това, защото не съм директно потърпевша, но станах свидетел на нещо наистина потресаващо и понеже д-р Кръшкова има много пациенти, които й се доверяват на 100%, го пиша, за да имат едно наум.
Вчера, 15.07, във ВМИ, нейна пациентка, на която следи втора бременност, и като си говорихме преди раждането беше много доволна от нея, роди момиченце със Синдром на Даун. Момичето е на 37 години, д-р Кръшкова, въобще не й е споменала за БХС, Фетална морфология  и тн т, тя не е гледана нито веднъж преди вчера на 3Д. Момичето има и таласемия, ако се пише така, и не е изпращано на хематолог. Беше изпратено от нея във ВМИ за изтекли води, а то какво се оказа.
Момичета, интересувайте се, не пропускайте изследвания и ехографи, каквото и да ви говорят, че било излишно, че сме били млади и тн т. Животът на това момиче се промени завинаги за 1 минута. И то благодарение на безхаберието, некадърността или не знам как да го нарека на един доктор. Защото ние не сме длъжни да знаем всички необходими изследвания, достатъчно би било да следваме указанията на докторите си.
Надявам се, че не съм сгрешила като написах това, въпреки че не съм пряк потърпевш. Ако модераторите сметнат, че не е проверена информация, моля да го изтрият.

# 753
Здравейте,някой може ли да сподели нещо за д-р Кузманов от Торакс?

# 754
Каспър да не забравяме,че лекарите също са хора,а безгрешни хора няма. Лично аз съм изключително доволна от д-р Кръшкова. Благодарение на нея и целия екип аз излязох с бебе на ръце от болницата.  Praynig

# 755
Кажи го на момичето, което от 3 дни не е спряло да плаче и не знае къде се намира и трябва да вземе най-тежкото решение в живота си, защото дори не й е споменато за БХС и фетална морфология. Не знам на това грешка ли му се казва - да не кажеш на бременна на 37 години основни изследвания, аз бих му дала друго определение.
За мен е с друго име, но аз никога не съм била пациент на въпросната докторка и няма и да бъда.

# 756
Каспър  при мен има пуснати доста изследвания (като се има в предвид че нямам генетични заболявания) от лекарката,даже сега след раждането си ги пазя в една папка. А колкото до тази жена,съчувствам и ,но явно и тя има някаква вина за да се стигне до тук. Винаги ще има доволни и недоволни от даден лекар.  Peace

# 757
Каспър  при мен има пуснати доста изследвания (като се има в предвид че нямам генетични заболявания) от лекарката,даже сега след раждането си ги пазя в една папка. А колкото до тази жена,съчувствам и ,но явно и тя има някаква вина за да се стигне до тук. Винаги ще има доволни и недоволни от даден лекар.  Peace
Нищо лично, но моля те не говори за неща които не разбираш - няма как да знаеш имаш ли или не генетични заболявания, освен ако не са ти правени изследвания за конкретни съмнения
И измежду достата изследвания има ли БХС и изпрати ли те въпросната докторка на задължителните 3 бр фетална морфология или поне на 1?
Виждам, че си родила съвсем наскоро и ти желая всичко най-хубаво и здраво бебче, моето първо раждане беше при доктор, който ми следи бременността и бях изключително доволна. Сега назад обаче като поглеждам, вече от позицията на много повече знания и преживени перипетии, си давам сметка, че съм била доволна, защото съм нямала проблеми. И тогава са ми изпускани основни неща и просто съм имала късмет. Който сега вече нямам, така че много внимателно си избирам докторите и болниците и съм загубила младежката си наивност.

# 758
Мама на Александра, само zа минута се постави на мястото на таzи женица и да видим дали иzраzи като "И те са хора" или "сама си е виновна" няма да ти се струват гроzни.
Прави ми впечатление, че според повечето жени тук под "голям професионалист" и "много си раzбира от работата" се имат предвид лекари, проследили беzпроблемни бременности. Лекари, които са се усмихвали и мед им е капело от устата по време на прегледите. А не лекари, които в сложни ситуации са докаzали професионалността си. Жалко наистина, zаЩото zа съжаление при теzи така наречени професионалисти попадат жени с тежки проблеми.
Аz самата съм си иzпатила от един такъв, чието име е на всяка страница в белия списък. И винаги, когато напиШа неЩо против него, веднага 100 дуШи се нахвърлят върху мене да ми кажат колко голям професионалист е и колко чудесно отноШение има той към пациентите си.  Naughty

# 759
Миле, напълно подкрепям казаното от теб.
А тези със защитните пледоарии- намерете правилната тема  Peace

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 22:13 от Пумукъл

# 760
Тя не е длъжна да ме изпрати ....аз отидох по мое желание на фетална морфология. А колкото до заболяванията когато отидох при нея започна да ме разпитва за заболявания в рода,които записа в досието .Как няма да знам ако имам генетично заболяване newsm78  .... А колкото до това че съм доволна,защото бременността ми протече нормално,тук си права. Но за сметка на това раждането се усложни по моя вина,затова съм и много благодарна,защото аз чувах как тоновете на моето бебе започнаха да се губят. А тази жена направи всичко възможно бебето да излезе по най-бързия начин,нямаше време и за секцио.
Каспър нямам нищо против теб,не искам да се заяждам,моля да не ме разбираш погрешно. Просто споделям че има хора които са благодарни на тази жена.
Винаги ще има недоволни от нея,както има и недоволни от Паскалева,Минев и други известни имена в тази област.
Моля да ме извиниш ако съм те обидила с нещо, Hug нямам намерение да влизам в спор.

Миле,тук не става дума за това че е била мила,или "мед и е капело от устата",много критики съм приела от лекарката относно бременността ми. Помислих и за тази женица,но според мен виновния не е само един в този случай,човек трябва да се интересува.

Последна редакция: сб, 18 юли 2009, 21:56 от Мама на Александра

# 761
Ок  Peace
Ти имаш предвид генетична обремененост. Генетичните заболявания са друго нещо.
Не си ме обидила с нищо, радвам се, че има доволни и дано всички са доволни от докторите си и този списък да стои празен.
Уви, засега се пълни много скоростно.

# 762
Ами точно Минев е тоzи, които ми направи част от живота черен. Определено никога повече няма да се доверявам сляпо на някой, само zаЩото името му се слави.

Иначе аz съЩо имам генетична обремененост, при която вероятността да zагубя плода е голяма, ако не се наzначи терапия. Тя по никакъв начин не окаzва влияние на живота ми, нито на тоzи на моите родители. Отких я след направено генетично иzследване след аборт.

# 763
ЗДРАВЕЙТЕ ОТНОВО,ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЧЕ ПРОСТО ДО ДНЕС ВИНОВЕН ДОКТОР НЯМА ,И НЯМА И ДА ИМА,ЗАЩОТО НАЛИ ЗНАЕТЕ ПОГОВОРКАТА- ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ - ТАКА Е И В МЕДИЦИНАТА НЯМА НАКАЗАНИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.И МОЕТО БЕБЕ ПОЧИНА ,ПО ВИНА НА НЕКАДЪРНИ ДОКТОРИ И КАТО ИМАТЕ НАПРЕДВИД ЧЕ СЪМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА И МАЛКО ИЛИ МНОГО НЕЩАТА СА МИ ЯСНИ,НО МЕ ПОМОЛИХА СЛУЧАЯ ДА ОСТАНЕ БЕЗ КОМЕНТАР. Е ТОВА НА КАКВО ПРИЛИЧА. АЗ ЛИЧНО ЩЯХ ДА СЪДЯ ПРОСЛОВУТАТА Д-Р ДИМИТРОВА ОТ ВМИ НО ДОКУМЕНТАЦИЯТА БЕШЕ ОФОРМЕНА БЕЗ ГРЕШКА.ЖИВО РОДЕНО ДЕТЕ . СПОРЕД ВАС МОЖЕ ЛИ 5560КГ БЕБЧЕ ДА СЕ РОДИ НОРМАЛНО, Е ДА МЕН МЕ ИЗКАРАХА ЧЕ СЪМ ИМАЛА СКРИТ ДИАБЕД ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТА,НО ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ЗА ДА СИ ИЗТРИЯТ РЪЦЕТЕ. САМО СЕ МОЛЕТЕ ДА НЕ ПОПАДАТЕ В РЪЦЕТЕ НА ТАКИВА ДОКТОРИ  ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ХВЪРЛЯТ ДИПЛОМИТЕ. #2gunfire

# 764
И аз се разочаровах от Др.Димитрова.Миналата ми бременност беше много трудна,
тя ме следеше и успях да стигна до края.Но на финала при доказана инфекция,настояваше да
родя нормално,въпреки че имаше риск за бебето. Аз естествено родих секцио,при друг лекар.
Не разбирам защо е толкова против секциото.
Съжалявам за твоето бебче  Cry

Общи условия

Активация на акаунт