Не съм раждала, но когато му дойде времето съм решила, че ще е там. Факт е, че ВМИ и ОКръжна болница са единствените болници, разполагащи с достатъчно специалисти и апаратура, за да могат да реагират адекватно при всяка една ситуация.
Първоначално се ядосах като ми казаха, че няма секцио по желание, но в крайна сметка явно си имат прични да не желаят да го правят.
Може би точно за това, че хората масово се стичат в двете болници, персоналът е доста натоварен и не може да обърне внимание на всеки отделен случай.
За цезаровите сечения( във ВМИ) май шефът им държи да не се правят излишно, но явно не всеки лекар е в състояние да прецени правилно кога се налага секцио. За операция се свиква цял екип, осигуряват се анестезиолози от КАРИТ..., докато нормалното раждане се води от акушерка и акушер-гинеколог. Пък и в България наистина ражданията по оперативен път са доста над средната цифра за останалите цивилизовани страни
Преди години на служител (при това лекарка) от самата болница също е отказано оперативно изваждане на детето, след 24 часа мъки са използвали форцепс. Мен лично също се опитаха да ми говорят за нормално раждане при все, че имах няколко противопоказания.В крайна сметка "родих" чрез цезарово сечение, но пък имам също неприятни изживявания във ВМИ от гледна точка на диагностика и усложнения...Преди последното ми пребиваване личната ми лекарка сама ме съветваше да не ходя този път там. Е аз отидох, но пак имаше с какво да ме разочароват...А такива случай като на MAMA NA POLI I NIKI са недопустими, всичко е трябвало да се обмисли предварително, а не на место.

И аз исках, ама посред нощ кой ще ти търси определен анестезиолог...Имам 4 пълни анестезии, като не включвам абортите- все по гинекологични поводи...Та, който се е настроил за такова раждане отсега да си опича нещата ( болницата, екипа, начина на раждане и обезболяване)...
Имайки предвид, че припадам като ми вземат кръв, не знам как ще позволя на някой да ми забие игла в гърба.