Не съм раждала, но когато му дойде времето съм решила, че ще е там. Факт е, че ВМИ и ОКръжна болница са единствените болници, разполагащи с достатъчно специалисти и апаратура, за да могат да реагират адекватно при всяка една ситуация.
Първоначално се ядосах като ми казаха, че няма секцио по желание, но в крайна сметка явно си имат прични да не желаят да го правят.
Може би точно за това, че хората масово се стичат в двете болници, персоналът е доста натоварен и не може да обърне внимание на всеки отделен случай.
За цезаровите сечения( във ВМИ) май шефът им държи да не се правят излишно, но явно не всеки лекар е в състояние да прецени правилно кога се налага секцио. За операция се свиква цял екип, осигуряват се анестезиолози от КАРИТ..., докато нормалното раждане се води от акушерка и акушер-гинеколог. Пък и в България наистина ражданията по оперативен път са доста над средната цифра за останалите цивилизовани страни

А такива случай като на MAMA NA POLI I NIKI са недопустими, всичко е трябвало да се обмисли предварително, а не на место.