Черен списък - Пловдив

• 1 094 591
  • 2 045
  •   2
Отговори
# 780
Мама на Поли и Ники, рабирам че си огорчена от ВМИ и лекарите там, но моля остави и другите потребителки да имат мнение по въпроса. Всеки има право да ражда там, където сметне за добре.  Simple Smile
Не съм раждала, но когато му дойде времето съм решила, че ще е там. Факт е, че ВМИ и ОКръжна болница са единствените болници, разполагащи с достатъчно специалисти и апаратура, за да могат да реагират адекватно при всяка една ситуация.
Първоначално се ядосах като ми казаха, че няма секцио по желание, но в крайна сметка явно си имат прични да не желаят да го правят.

Може би точно за това, че хората масово се стичат в двете болници, персоналът е доста натоварен и не може да обърне внимание на всеки отделен случай.
За цезаровите сечения( във ВМИ)  май шефът им държи да не се правят излишно, но явно не всеки лекар е в състояние да прецени правилно кога се налага секцио. За операция се свиква цял екип, осигуряват се анестезиолози от КАРИТ..., докато нормалното раждане се води от акушерка и акушер-гинеколог. Пък и в България наистина ражданията по оперативен път са доста над средната цифра за останалите цивилизовани страни  newsm78 Преди години на служител (при това лекарка) от самата болница също е отказано оперативно изваждане на детето, след 24 часа мъки са използвали форцепс. Мен лично също се опитаха да ми говорят за нормално раждане при все, че имах няколко противопоказания.В крайна сметка "родих" чрез цезарово сечение, но пък имам също неприятни изживявания във ВМИ от гледна точка на диагностика и усложнения...Преди последното ми пребиваване личната ми лекарка сама ме съветваше да не ходя този път там. Е аз отидох, но пак имаше с какво да ме разочароват...
 А такива случай като на MAMA NA POLI I NIKI са недопустими, всичко е трябвало да се обмисли предварително, а не на место.

# 781
Мен лично също се опитаха да ми говорят за нормално раждане при все, че имах няколко противопоказания.В крайна сметка "родих" чрез цезарово сечение, но пък имам също неприятни изживявания във ВМИ от гледна точка на диагностика и усложнения...Преди последното ми пребиваване личната ми лекарка сама ме съветваше да не ходя този път там. Е аз отидох, но пак имаше с какво да ме разочароват...
 А такива случай като на MAMA NA POLI I NIKI са недопустими, всичко е трябвало да се обмисли предварително, а не на место.
Ей затова се ядосвам най-много. Как при положение, че някои очевадно са за секцио ги оставят да се мъчат сума ти време и след това вече като няма накъде им го правят.  ooooh!
Друго, което ме озадачи. Бях на преглед и питам аз лекарката ми за епидуралната упойка. Как, какво, що, дали я използват и т.н, тъй като изобщо не съм привърженик на този вид упойка. Тя ми каза, че категорично отказва да прави секцио с такива упойка. После се зачудих ако не с епидурална и спинална с каква друга упойка могат да го направят? Пълна - трябва и те и аз да сме луди, че да поискат да напраят с такава упойка. Питам я след като не са привърженици на тия упойки с какви други ги правят, а тя ми отговори: Ами, има хиляди други упойки.  Rolling Eyes

# 782
...Тя ми каза, че категорично отказва да прави секцио с такива упойка. После се зачудих ако не с епидурална и спинална с каква друга упойка могат да го направят? Пълна - трябва и те и аз да сме луди, че да поискат да напраят с такава упойка. Питам я след като не са привърженици на тия упойки с какви други ги правят, а тя ми отговори: Ами, има хиляди други упойки.  Rolling Eyes[/b]

На мен ми го направиха с пълна упойка.Какво те притеснява?

# 783
Джей, не всеки анестезиолог от ВМИ може да прави епидурални и спинални упойки, или поне не толкова добре. А както виждаш и не всеки акушер- гинеколог би направил цезарово с такава анестезия... Tired И аз исках, ама посред нощ кой ще ти търси определен анестезиолог...Имам 4 пълни анестезии, като не включвам абортите- все по гинекологични поводи...Та, който се е настроил за такова раждане отсега да си опича нещата ( болницата, екипа, начина на раждане и обезболяване)...

# 784
Притеснява ме това, че няма да съм в съзнание.  Confused
Другото е, че бих искала да присъствам на раждането на бебето си.  Hug
Не ме разбирайте погрешно, аз също не съм привърженик на епидуралната.  Naughty  Имайки предвид, че припадам като ми вземат кръв, не знам как ще позволя на някой да ми забие игла в гърба.  Stop
Все си мислех, че пълната успойка вече се избягва, за раждането имам предвид.  Rolling Eyes

Пумукъл,  izabela®, може ли да напиште кой ви води раждането. Може и на ЛС. Ще съм ви много благодарна.  Heart Eyes

# 785
момичета на 27 септември 2008г родих на ВЕСЕЛА с епидурална анестизия. постави ми я Д-Р ПАЛДЪМОВА.Много съм доволна ,нищо не усещаш и дори не усетих как ми я сложиха те обезболяват мястото и след това слага анестезиятя и ме обезболяваха след това чрез катетъра около 24часа.Няма нищо общо с пълната анестизия,не се усеща такава болка.И в сравнение от второто ми раждане ,което беше нормално но със фатален край това секцио беше приказка.

# 786
Притеснява ме това, че няма да съм в съзнание.  Confused
Другото е, че бих искала да присъствам на раждането на бебето си.  Hug
Не ме разбирайте погрешно, аз също не съм привърженик на епидуралната.  Naughty  Имайки предвид, че припадам като ми вземат кръв, не знам как ще позволя на някой да ми забие игла в гърба.  Stop
Все си мислех, че пълната успойка вече се избягва, за раждането имам предвид.  Rolling Eyes

Пумукъл,  izabela®, може ли да напиште кой ви води раждането. Може и на ЛС. Ще съм ви много благодарна.  Heart Eyes

И моето секцио във Весела през 2006-та беше с епидурална, Кючюков ми я слага, сега живот и здраве и за второто ще настоявам за епидурална, този път обаче ще ходя в Селена. Обезболяването с епидуралната е страхотно, няма никаква болка и при поставянето нищо не се усеща, за сравнение, едно взимане на кръв от пръста е по-болезнено.  Peace

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 10:50 от mama_na_vale

# 787
Каспър да не забравяме,че лекарите също са хора,а безгрешни хора няма. Лично аз съм изключително доволна от д-р Кръшкова. Благодарение на нея и целия екип аз излязох с бебе на ръце от болницата.  Praynig

Това не е грешка, а престъпна лекарска небрежност.Не е плод на моментно решение, което лекарят трябва да вземе за секунди, когато се касае за човешки живот, за да се каже грешка.В такива ситуации грешки стават, в тази обаче - докторката е проявила небрежност, която обръща няколко човешки живота на 360'.Така че : за мен тук оправдание няма.

# 788
ЗДРАВЕЙТЕ ОТНОВО,ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЧЕ ПРОСТО ДО ДНЕС ВИНОВЕН ДОКТОР НЯМА ,И НЯМА И ДА ИМА,ЗАЩОТО НАЛИ ЗНАЕТЕ ПОГОВОРКАТА- ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ - ТАКА Е И В МЕДИЦИНАТА НЯМА НАКАЗАНИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.И МОЕТО БЕБЕ ПОЧИНА ,ПО ВИНА НА НЕКАДЪРНИ ДОКТОРИ И КАТО ИМАТЕ НАПРЕДВИД ЧЕ СЪМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА И МАЛКО ИЛИ МНОГО НЕЩАТА СА МИ ЯСНИ,НО МЕ ПОМОЛИХА СЛУЧАЯ ДА ОСТАНЕ БЕЗ КОМЕНТАР. Е ТОВА НА КАКВО ПРИЛИЧА. АЗ ЛИЧНО ЩЯХ ДА СЪДЯ ПРОСЛОВУТАТА Д-Р ДИМИТРОВА ОТ ВМИ НО ДОКУМЕНТАЦИЯТА БЕШЕ ОФОРМЕНА БЕЗ ГРЕШКА.ЖИВО РОДЕНО ДЕТЕ . СПОРЕД ВАС МОЖЕ ЛИ 5560КГ БЕБЧЕ ДА СЕ РОДИ НОРМАЛНО, Е ДА МЕН МЕ ИЗКАРАХА ЧЕ СЪМ ИМАЛА СКРИТ ДИАБЕД ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТА,НО ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ ЗА ДА СИ ИЗТРИЯТ РЪЦЕТЕ. САМО СЕ МОЛЕТЕ ДА НЕ ПОПАДАТЕ В РЪЦЕТЕ НА ТАКИВА ДОКТОРИ  ТЕ ТРЯБВА ДА СИ ХВЪРЛЯТ ДИПЛОМИТЕ. #2gunfire

Много съжалявам за загубата ти, относно Димитрова, тя е пълна кукувица, още от 2006-та предупреждавам, че тая жена не в час, тя на мен 7.5 см. мимомен възел не ми видя, изписа ми прегнил, ей така, за по-сигурно, без да имам никакви оплаквания, изобщо не се съмнявам, че при теб е оплела конците. Доколкото знам, за твоя случай, изобщо не е очаквала бебето да е с такива размери, но това е нормално за нея, очилата са и за смяна, най-добре да излиза в пенсия, преди да стъжни живота на още хора.  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire

# 789
Добре, но тук се регистрирай с името си, ако искаш да звучиш достоверно.
В противен случай, напомняш за една съфорумка, крайно некоректна, която също имаше някакви си позиции във в-к Марица.
А ти собствено, какво общо имаш с бранша.

Хах, жената е медицинска сестра, ти пък какво против имаш вестниците, че вадят кирливите ризи на скапаните докторчета ли?!  newsm78

# 790
# 791
За разводняването на темата се извинявам.
Не съм фен на Димитрова и друг път съм го казвала.
Но се дразня от анонимни потребителки, които повтарят едно и също и напомнят на една , която плюеше Димитрова и ВМИ, просто така, за спорта.
Съжалявам за потърпевшата мама, ако това е тя, разбира се.
И не мисля, че това е начинът да изразиш недоволството си.След толкова време....

Напълно обосновано си я плюех и негативните и отрицателни мнения го потвърждават, колкото и да не ти се иска.  Peace

# 792
Длъжна е! Ако по алгоритъма от ЗК не е, по морални и етични съображения е длъжна да обясни всички рискове, свързани е късна бременност, и да убеди пациентката си да се подложи на всички възможни изследвания, независимо от това какво ще и струва като финанси, време и нерви.За да спести по много и от трите за в бъдеще.

# 793
Мама на Поли и Ники, рабирам че си огорчена от ВМИ и лекарите там, но моля остави и другите потребителки да имат мнение по въпроса. Всеки има право да ражда там, където сметне за добре.  Simple Smile
Не съм раждала, но когато му дойде времето съм решила, че ще е там. Факт е, че ВМИ и ОКръжна болница са единствените болници, разполагащи с достатъчно специалисти и апаратура, за да могат да реагират адекватно при всяка една ситуация.
Първоначално се ядосах като ми казаха, че няма секцио по желание, но в крайна сметка явно си имат прични да не желаят да го правят.

П.П: Писането с големи букви не е желателно!!!

Това е черен списък - за оплаквания, за хвалебствията има друг, не се заяждам.  Peace
Ако ВМИ искат да няма толкова нагативи спрямо тях, да предприемат адекватни санкции спрямо некадърните лекари, само така ще докажат, че имат някакво реноме. Но докато случаи като този на MAMA NA POLI I NIKI  остават БЕЗНАКАЗАНИ, а за мен този случай си е направо преднамерено убийство на бебето от явна некадърност и немарливост от страна на Димитрова, няма как да приема, че там разполагали със специалисти и супер апаратура, и като разполагат какво? Използват ли ги ефективно по предназначение?!  #Crazy

# 794
  • София / Пловдив
Май пак ще минава мод с метлата...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт