Черен списък - Пловдив

• 1 093 241
  • 2 041
  •   3
Отговори
# 2 010
д-р Борислава Атанасова, невролог в  УМБАЛ Св. Георги
Майка ми винаги е била с ниско кръвно, няколко седмици след започнатата от нея терапия започна да вдига кръвно и получи мозъчен инсулт, след който беше в кома.
Конфронтирах я, след което започна да се държи агресивно и каза, че нищо не може да направи и че ей сега и тя самата можела да получи инсулт.

# 2 011
Терапията по какъв повод е?

# 2 012
Паркинсонизъм

# 2 013
Аз искам да споделя за 2ма.

1во - Доктор Димитър Йончев в Окръжна болница - АГ.  БЯГАЙТЕ ДАЛЕЧЕ. Направи ми операция, с която е можело да се размина, взе ми към 1200лв за нея, направи я некадърно и в момента съм с орезелен яйчник, заради този простак.

Репродуктивния ми гинеколог вика, че не съм му първата жертва. Да не говорим пък за сестрите в тази болница. Пенсионерки, държат се ужасно, а колко грешки правят също... забранено ми е да бия хората с лопата, иначе щяха да видят

2. Доктор Семра Халил. Много мила, ведра и приятна жена, но като специалист НЕ СТАВА.
Първо не може да разпознае, че имам поликистозни яйчници. Нямала съм ...

Питам защо тогава оформям периодично големи кисти? Отговаря - някои жени били предразположени. Глупости. На всичкото отгоре противозачатъчни ми изписа. Тровене.

Отидох си на репродуктивен гинеколог, плюс ендокринолог. Пуснаха ми се изследвания и се видя, че имам СПКЯ + ИР.

Дадоха ми хапче за ИР, спрях вредни храни, повече спорт и всичко е наред сега. А относно хормоните, казаха че се пият АКО се види, че се налага от проведени изследвания. А не просто ей така, както Д-р Семра Халил си ги изписва...

А ония простак в Окръжна, директно с операции и "ама това е животозастрашаващо".
Леле, това все едно съм го писала аз.... преминах през същото, само дето аз се разминах с операция. Халил не каза нищо за изследвания или препоръка за ендокринолог. Противозачатъчни и ако не стане операция. Отидох при Ангелина Сърбакова тя ме прати веднага на ендокринолог, и изследвания в лаборатория. Откриха ми ИР и Поликистозни яйчници. Имах киста по-голяма от 5см изчезна като регулирах храненето, започнах и Глюкофаж, пих 2 месеца регулон и изчезна. Като се махна кистата тръгнах на фитнес, почтиии свалих кг., имам още 2-3г да речем. (55кг съм сега). Спрях вече и Глюкофажа. А и между другото Ангелина Сърбакова я видях и в тази тема, но при мен тя помогна. Гледа ме 2 -3 месеца през 2 седмици и успя да ми помогне и да избегна операцията, макар че като отидох при нея ме болеше ужасно и бях нон стоп на обезболяващи. Неможех да мръдна от болка няколко вечери ... Сега остава да продължавам да се движа повече и да гледам да се съобразявам и с храната.

# 2 014
Д-р Къртев  УМБАЛ Каспела Пловдив. Неговата нехайност и некадърност може да ви коства живот.
Мой близък беше при него преди 3 години и той не можа да диагностицира,  че има рак на белия дроб. Но клинични пътеки се усвояват успешно. Сега специалистите потвърждават, че ракът е оттогава. Съответно, ако беше диагностициран навреме, може би имаше шанс за лечение...

# 2 015
Проф. Иво Кехайов- МБАЛ Свети Георги- неврохирург.
Проф. Кехайов вероятно е помогнал на много хора, но при мен показа черната страна на лекарското съсловие и тя е, че често отказват и не могат да приемат, че са сгрешили в работата си.
При моята операция имаше грешка, която той отказа да приеме и поправи.
Това наложи втора операция в друга болница, която за съжаление е неуспешна и сега трябва да търся по-опитни лекари в конкретната област в чужбина.

Изключително съм разочарована.
Няма лекар, който да не греши, но професионалистите и хората с морал приемат грешката и я поправят.

# 2 016
  • София / Пловдив
Проф. Иво Кехайов- МБАЛ Свети Георги- неврохирург.
Проф. Кехайов вероятно е помогнал на много хора, но при мен показа черната страна на лекарското съсловие и тя е, че често отказват и не могат да приемат, че са сгрешили в работата си.
При моята операция имаше грешка, която той отказа да приеме и поправи.
Това наложи втора операция в друга болница, която за съжаление е неуспешна и сега трябва да търся по-опитни лекари в конкретната област в чужбина.

Изключително съм разочарована.
Няма лекар, който да не греши, но професионалистите и хората с морал приемат грешката и я поправят.

Съжалявам.... стискам палци да намерите точните лекари и всичко да завърши добре!
Той кога стана професор????? Доста е млад....
Какъв тип интервенция обърка?

# 2 017
При операция на дискова херния е пробита дурата и имам изтичане на спинална течност. Симптомите започнаха още в болницата, но той отрече да има проблем и ме изписаха така.

# 2 018
  • Пловдив
Какви са симптомите? Питам, защото на сестра ми дъщерята на колежка, след операция получава световъртеж и подобни неща...бая време се лута между специалисти/болници евентуално да споделя вашият опит, ако може да ѝ е в помощ къде да търси вариант.

# 2 019
Основният симптом е силно главоболие, което се облекчава в легнало положение. Нарича се позиционно. Не се повлиява от абсолютно никакви лекарства.
С времето се появяват и други неща - ПОТС, ниско кръвно, усещане, че мозъкът ти потъва надолу, замайване, вертиго и доста други неща.
Ако има съмнение за изтичане на ликвор, трябва да потърси първо хирурга си. Да направят ямр.

Последна редакция: ср, 09 апр 2025, 22:43 от night

# 2 020
  • Пловдив
Търсила го е, уж всичко било наред. В Сф вече не помня какво са ѝ казали, последно беше писала до клиники в Германия и някъде другаде навън.
Благодаря, ще ѝ предам споделеното.

# 2 021
В Германия и Швейцария са специализираните клиники.
Пишете ми на лични, ако има други въпроси.

# 2 022
Доктор Шопов го познавам лично, пращала съм на 10 познати също при него и всички са доволни. Страхотен специалист е, внимателен и точен към пациентите.
Случката, която описвате, по-скоро препраща към … как да се изразя… интересното му чувство за хумор, не отричам че го има обаче Simple Smile
Чисто медицински, помогна адски много на баща ми, на бившия ми приятел и още доста познати, да не говорим че дълго време поддържаше контакт с тях по вайбър и се интересуваше от прогреса на лечението, а в един от случаите и половинката на моя познат трябваше да приема медикаменти и той напомняше и от нея също се интересуваше.

Познавам го от дете и не мога да кажа лоша дума за него, в никакъв случай.

Здравейте! Може би не е за този списък защото нямам забележка към качествата му на диагностик, но не ми харесва езика и цялостното отношение на д-р Милко Шопов (уролог с кабинет на бул. Васил Априлов близо до кръговото на централна гара). Бях отишла за мой проблем, но междувременно станах неволен слушател на прегледа на семейство мъж и жена, който се състоя преди моето влизане в кабинета. Жената сподели, че съпругът й има напрежение и тежест в тестисите, а докторът каза "Не си играеш достатъчно с ташаците на мъжа си". Жената излезе червена и засрамена от кабинета. Доста грубо и неуместно държание. Спокойно можеше да каже, че мъжът не еякулира достатъчно често, например.

# 2 023
  • Пловдив
Д-р Росен Петров, АГ
След една загубена бременност (кухо яйце) се установи, че имам генни мутации и се налага да бъда на кръворазреждащи инжекции. Въпреки това при следващата бременност (преди 3 години) той твърдеше, че няма нужда от такива и че е нужна само добавката на растителна основа натаспин. Цял живот съжалявам, че му се доверих, защото тогава пак загубих бебе и за съжаление вече не забременявам.

Доктор Монева - пенсиониран педиатър, която я викат понякога да замества в ДКЦ Тракия. На два пъти имахме "късмета" джипито ни да отсъства и да попаднем на тази жена.
1) Първия път май успя да наблъска сина ми (тогава на година и половина) ненужно с антибиотици, от което той стана вял, безжизнен, без да се излекува, и при попадане в инфекциозна болница там не му вливаха антибиотици (понеже е бил претоварен), от което пък той си хвана херпангина и се влоши и трябваше да влезе в друга болница.
2) Втория път при мъжс ми с препарата Левофлоксацин (има теми в мрежата за ужасните последици от това лекарство). След приема и вече година оттогава моят съпруг закъса със здравето по много направления едновременно.
Тази баба вече да си стои вкъщи и да си гледа старините.

Клиника Нюлайф начело с Петрова - много груба жена, отблъскващо държание. Трима лекари от тази клиника не видяха на ехографа, че имам полип на матката.

# 2 024
Не водете децата си при д-р Росица Бакалова - алерголог, педиатър!!! Изключително груба, безцеремонна, нагла и безпардонна жена! Не дава никаква възможност пациентът да обясни ситуацията. " Тук аз командвам", " Стига сте ми губили времето, напуснете"!!!
 За пръв път в живота си срещам такъв " лекар"....
Самата тя може би има нужда от специалист. Явно много се дразни, когато прегледът е по здравна каса, а не платен. Прочетох и други постове, тук в бг мама ,където се обсъжда точно това - всичко е пари! И тъй като й казах, че ще напиша негативен отзив за нея в супердок,  тя ме  е отметнала, като неявила се на преглед, с което блокира тази ми възможност. Информирах своевременно СУПЕРДОК  за това, тъй като е нарушаване етичния кодекс. И вероятно това при нея вече е честа практика, с което елиминира отрицателните мнения.
И най-добрият специалист да е, повече не бих стъпила в частния й кабинет. Отвратена съм!

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 09:13 от Таня Константинова

Общи условия

Активация на акаунт