Термин март 2023 тема номер 8

• 40 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
Момичета, днес дойде и нашият щъркел и ни донесе прекрасния ни син с планово секцио. Радостта е огромна, толкова чакано бебе. Вече започва да ме отпуска упойката, пристегнаха ме с колан и гледат за кървене отдолу. Пускат ми обезболяващи и всичко е наред. Бебето също е добре! Пожелавам на всички леко раждане и нека мине така както е във вашите най-хубави представи 🤗🥰🤗🤗🙂
Честито бебче Kissing Heart
 Много хубава взе да става темичката с толкова много бебчета в последните дни!

# 616
  • Sofia
Ох, аз днес голям филм.
Влеза ли в болницата за тонове, вдигам кръвно. Вкъщи пак съм на горна граница понякога 140/90, но днес в болницата беше 140/110, лекарката ми я нямаше, пратихме и тоновете и кръвното по вайбър и после ми звънна , и вика - тоновете са добре, но с това кръвно трябваше да ме изчакаш.
Попита ме как е от тогава :
130/85 си ми е, даже 125/77.
Каза следиш и вдигнеш ли, звъниш ми..
Обаче толкова се притеснявам,  че място не си намирам...
А в болницата вляза ли, седна ли за тоновете, веднага ми прилошава , потя се.. имам си пусти страх от болници, имам си и едно усещане гадно, че мерят ли ми го ще е високо и всеки път се вдига, просто го усещам ... още като изляза, на 10тата минута ми СВЕТКА и сякаш нищо:( направо не знам.

# 617
Момичета, имаше ли някоя от вас болна от Ковид последните седмици или от друг вирус? Какво ви изписаха да пиете?
Много съм притеснена, тъй като мъжът е с хрема от тази сутрин и температура 38.2. още не е правил тест.

Здравей. Аз съм с ковид сега. Мъжът ми имаше температура четвъртък миналата седмица, в събота вдигнах и аз и двамата се отчетохме с положителни тестове за ковид. Вдигах и малко над 38, много ме тресеше. Моят АГ ми каза да пия за температурата парацетамол 1 таблетка 3 пъти на ден + витамин ц. За щастие, след ден и половина спрях да вдигам температура и сега ме мъчи само хрема и отхрачване. Нека мъжът ти направи тест, ако е положителен, направи и ти.

Mrvv, честито момченце! На прекрасна дата се е родил. Да ви радва и направи много горди! Бързо се възстановявай, очакват ви страхотни моменти с него 💕

# 618
аз бях болна през м. ноември - 3 дни с температура, 2 седмици с хрема и 3 седмици с кашлица

за температурата - парацетамол до 3 на ден - като усетиш, че температурата се е вдигнала или от прахчетата (примерно тайлол хот, тера флу - те също съдържат парацетамол) - дозата пак е до 3 на ден, когато видиш, че си вдигнала температура, ако не вдигаш не пий излишно
аз прахчета си разтварях, че по-бързо и усвоявах и температурата падаше по-бързо отколкото след таблетка парацетамол, но пък чистия парацетамол също има предимства - така че което избереш

като антивирусен препарат - авирон рапид - пих го по семата в листовката

отделно за подсилване на имунитета - биозин мама, фрешове, чайове с мед и лимон

за кашлицата - исла касис за смукане и проспан и ги редувах, чай с джинджифил и мед, черна ряпа с мед, сироп стодал

за хремата - синулан спрей, морска сол загрята в чорап и на синусите, и иналации над тенджера с лайка и сода

за болката в ушите капки - отипакс

за гърлото - мазане на гърлото с мед и сода вечер, чайове през деня и прополки за смукане за гърло

ако не ти мине до 10 дни, говори с личен за антибиотик на мен ми бяха изписали Аугментин, но не го пих, защото след като ми го изписаха почнах да се оправям 

Момичета, имаше ли някоя от вас болна от Ковид последните седмици или от друг вирус? Какво ви изписаха да пиете?
Много съм притеснена, тъй като мъжът е с хрема от тази сутрин и температура 38.2. още не е правил тест.

# 619
Елизабет, и на мен ми прилошавания така. Днес бях на тонове и ми прилоша 5 минути след като ги пуснаха - все едно потъвам, студена пот, сърцебиене, ускорен пулс и причерняване. Винаги става така. И даже казах на акушерката може ли да стана за момент, че не ми е добре и тя:"мхм, от какво, че лежиш ли?". Много неуместен коментар, но реших, че не искам да отговарям.
Кръвното също вдигам в такива моменти към 130/90. Но аз имам бетаблокер предписан от кардиолог. Пия го при нужда и, когато съм го изпиша преди тонове не се вдига.
Не се тревожи, но уведомявай за всичко АГ, ако е необходимо и консултация с кардиолог. Кръвното трябва стриктно да се следи, това знам. 🤗 Спокойно
Ох, аз днес голям филм.
Влеза ли в болницата за тонове, вдигам кръвно. Вкъщи пак съм на горна граница понякога 140/90, но днес в болницата беше 140/110, лекарката ми я нямаше, пратихме и тоновете и кръвното по вайбър и после ми звънна , и вика - тоновете са добре, но с това кръвно трябваше да ме изчакаш.
А в болницата вляза ли, седна ли за тоновете, веднага ми прилошава , потя се.. имам си пусти страх от болници, имам си и едно усещане гадно, че мерят ли ми го ще е високо и всеки път се вдига, просто го усещам ... още като изляза, на 10тата минута ми СВЕТКА и сякаш нищо:( направо не знам.

# 620
  • Sofia
Елизабет, и на мен ми прилошавания така. Днес бях на тонове и ми прилоша 5 минути след като ги пуснаха - все едно потъвам, студена пот, сърцебиене, ускорен пулс и причерняване. Винаги става така. И даже казах на акушерката може ли да стана за момент, че не ми е добре и тя:"мхм, от какво, че лежиш ли?". Много неуместен коментар, но реших, че не искам да отговарям.
Кръвното също вдигам в такива моменти към 130/90. Но аз имам бетаблокер предписан от кардиолог. Пия го при нужда и, когато съм го изпиша преди тонове не се вдига.
Не се тревожи, но уведомявай за всичко АГ, ако е необходимо и консултация с кардиолог. Кръвното трябва стриктно да се следи, това знам. 🤗 Спокойно
Ох, аз днес голям филм.

Благодаря ти, малко се успокоих, че срещам разбиране 💗💗💗
Ще следя вкъщи и се надявам да устискам още малко .🥰

# 621
So close, благодаря! Пожелавам ви бързо оздравяване! 💕
Какъв тест правихте - пср или бърз антигенен вкъщи от тези, които се продават в аптеките?

Здравей. Аз съм с ковид сега. Мъжът ми имаше температура четвъртък миналата седмица, в събота вдигнах и аз и двамата се отчетохме с положителни тестове за ковид. Вдигах и малко над 38, много ме тресеше. Моят АГ ми каза да пия за температурата парацетамол 1 таблетка 3 пъти на ден + витамин ц. За щастие, след ден и половина спрях да вдигам температура и сега ме мъчи само хрема и отхрачване. Нека мъжът ти направи тест, ако е положителен, направи и ти.

Mrvv, честито момченце! На прекрасна дата се е родил. Да ви радва и направи много горди! Бързо се възстановявай, очакват ви страхотни моменти с него 💕

# 622
Момичета /тези които повишават кръвно при тонове/ моя съвет е все пак да споделите че се притеснявате. Това оказва голямо влияние.
Още веднъж ще спомена за пастилите на Resque, или капки, спрей. Успокояват. Или от хомеопатията Жасмин.

# 623
Cat_woman, бърз антигенен от аптека. Не искаме да се редим по опашки в лаборатории, а и не е нужно. Има даже едни в аптеките, които са комбинирани - за грип и ковид. Може такива да купите, с 1 тест да видите и за 2те болести. Само загребете добро количество секрет, за да е верен резултатът.

# 624
и аз правих бърз тест за вкъщи, не сме запазвали часове за ПСР и лаборатории

моя мъж вдина температура пръв, 2 вечери вдига температура, на 3 ден си направихме тестове, неговият беше положителен за ковид, моят отрицателен, но след още 2 дни, едната вечер и аз вдигнах тепература, на сутринта вече и аз бях с положителен тест

теста го направихме за да знаем за себе си какво лекуваме - то навсякъде има болни - поне да знаем какво сме изкарали дали ковид или грип

иначе и в двата случая се лекуват симптомите първо и се пие нещо антивирусно

...
и аз днес бях на тонове - и аз вдигнах кръвно - от притеснение и вълнение, всеки път като вляза в лекарски кабинет се получва така, вкъщи като меря кръвно всичко е ок
освен това бебето почна да мърда, явно е много чувствително, и почна да ме боли корем и да имам контракции...

странното е, че аз мисля, че не се вълнувам чак толкова - но апарата за кръвно, движението на бебето и болките говорят - друго - явно си се вълнувам, дори и да мисля, че не се вълнувам

# 625
Момичета, включвам се и аз с хубавата новина, че днес след секцио вече си имаме една прекрасна Калина. Blush Мъничка е - 2700 гр., 48 см, но пък е с голяма косичка Hug Много сме щастливи! Успях да си я нацелувам за малкото време, в което беше при мен. HeartHeartHeart

# 626
  • Видин
Да се похваля и аз с нашата мартеничка😊
Подробности ще дам при първа възможност

# 627
Момичета, включвам се и аз с хубавата новина, че днес след секцио вече си имаме една прекрасна Калина. Blush Мъничка е - 2700 гр., 48 см, но пък е с голяма косичка Hug Много сме щастливи! Успях да си я нацелувам за малкото време, в което беше при мен. HeartHeartHeart
Браво и на двете ви,много прекрасни новини 🌷 Много здраве пожелавам на вас и на бебенца и много много любов и усмивки 🌷🌷❤️ Лораа, честито и на теб , да ви е жив и здрав и нека с гордост носи това хубаво име . Бързо възстановяване 🌷🌷🌷

# 628
Честити да са Калина и Димитър и много да радват всички около себе си!
Много хубави новини напоследък, браво, много нови бебета ❤️
На мамите бързо възстановяване ☺️

Аз също днес бях на консултация и тонове сутринта, а следобяд на доплер и биометрия - бебка вече е 2514 гр. в 35+5 г. с., позицията си й е все така Главично и за раждане е ок, шийката е 38 мм, води, плацента са ок, всичко е наред с нея с една дума, което е най-важното разбира се.
Тоновете също бяха добри, но и аз се включвам към мамите, които не се чувстват много ок докато лежат да ги правят.
За първи път ми се случи докато лежа да започнат да ме обливат топли вълни и някак да ми прилошава, до момента не ми се беше случвало и слава богу, че когато започна и вече ми ги спряха та като станах и се оправих..

Кракът си ми е все като вчера, обсъждах с АГ проблема и той каза, че ако не успявам да го сгъна 10 дни преди термин првпочърчва да вляза в болницата под наблюдение и да се решава как ще раждам защото това може да наложи секцио, въпреки добрата позиция и всички налични шансове за нормално раждане...
Това меко казано ме тревожи.. С куцащ крак и секцио.. Как ще с раздвижвам и възстановяван, как ще се грижа за бебка, за каката...
Направо съм в ужас и се надявам искрено нещата да се наредят...
Стискайте ми палци и се извинявам за мрънканеро... Не искам да натоварвам никого, но направо се чувствам безсилна...

Желая на всички Ви спокойна вечер 🙂

# 629
Честита баба Марта на всички! Бъдете здрави вие и всички около вас! Heart

Aria Mia, аз съм с термин 8 март, и аз чакам .. не си сама. Вече нямам търпение, но мързеланчо няма намерения.

Честити бебенца на всички! Нека да са здрави, добри и будни дечица!

Лора, 4300 .. голям мъж. Ако си го родила естествено, ти си героиня!

Общи условия

Активация на акаунт