Любители на кучета - 133

• 29 602
  • 758
  •   1
Отговори
# 105
И аз бях взела нагръдник, но след първата разходка, на която се прахосмукираше всеки боклук от земята, взех каишка...

# 106
  Разкошни бели зъбки! Wink
Бихте ли споделили с какво и как ги поддържате? Ние сме все още на 3 месеца и може би е рано, но искам да не изпусна момента.

# 107
Ох, признавам с нищо. Наистина са много бели и ма живо, но не полагам усилия аз за това.
Отвреме на време само пие вода смесена с вода за уста (за кучета де).

# 108
  • София
Утре ще я зарина с въпроси ,че утре ни е ваксината и ще оревем квартала. 😆
Мацко, работете над посещенията при ветеринаря, защото ние изтървахме този момент и вместо да носим лакомства и да я предразполагаме, отивахме, вършехме работа и се прибирахме. Буба от малка имаше проблеми (операция, панкреатит) и преживяванията й не бяха съвсем добри, въпреки че намерихме и нашите чуесни ветеринари накрая. Сега като ходим, пак се стресира, без значение кой как опитва да я глези. Грешката е изцяло наша и е много глупава, затова се надявам с това предупреждение да я спестя на вас и Бела Simple Smile

# 109
Трябва да видите какво е на дадатата на нашата годишна ваксина, когато усетят, че идва докторът. Думата стрес се издига до нови хоризонти. Съседите последния път се изредиха да питат какво става Simple Smile))). И котешки пасатет не успя да спаси ситуацията.

# 110
ToniShu ,определено ще отидем с лакомства.
Но първият път когато и биха инжекция за обмяна на веществата бяхме прекалено ошашкани за да и носим каквото и да било.
Нооо утре зареждаме лакомствата.
Макар ,че вчера като и купувахме нашийник и момичето от магазина и дава лакомство за да и сложи нашийника ,нищо че не се виждаме от земята на цели два месеца ръмжа и показа ,че не може току така да я пипа кой да е и както да е.
Ще я видим как ще е като поотрасне.
Ще говоря и за това с ветеринарната,макар че знам ,че повечето френчита не обичат да ги пипат други хора.
Има едно френчи в квартала ,което не дава да го пипат чужди хора.
Ако не го пипаш те подминава и не е агресивно.
Та и за това ще има консултация дали е нормално да ръмжи когато някой друг я пипа без тя да иска.

# 111
Във връзка с последният пост на мен ми е интересно друго - ние имаме 3 месечен мини пудел момченце - адски е дружелюбен. С всички хора - познати и непознати. Сякаш за него света е изпълнен с добри хора. То е ясно, че не сме го взели за пазач, но не трябва ли да е поне малко мнителен?

# 112
Сякаш за него света е изпълнен с добри хора. То е ясно, че не сме го взели за пазач, но не трябва ли да е поне малко мнителен?

Ми не, ако питате мен.

# 113
  • София
Буба само някои хора не харесва (най-вече ако докосват нас), но иначе при вет или на гости дава всичко. Просто с влизането в клиниката се стресира и го отдавам на нашата грешка. При нея няма нужда вет да дава лакомство, просто трябваше да се сетим ние да й даваме Simple Smile
Ръмженето към чужд човек не го считам за проблем - то е предупреждение, не е агресия. Виж, ако оголва зъбки или посяга, това е вече друго. Ако искате да не прави така, от сега започвате с възпитанието.

# 114
ToniShu ,само ръмжи без да оголва зъби и да посяга.
Просто предупреждава ,че не и харесва.

# 115
  • София
Преценката дали да оставите некоригирано или според вас е добре да коригирате, е ваша (на всичките й стопани). Буба през половината си живот ръмжеше само в игра, при стимулация. Но при едно среднощно пътуване кумът ни реши да я пипне без предуреждение, а тя беше се одрямала малко. От тогава него не го харесва, докато не поседи поне 15 минути вкъщи да й се подмазва,  а и започна да предупреждава като не иска да я закачат. Но само навън. На своя територия, вкъщи, няма никакви проблеми и посреща всички (освен кума) с игра и радости. Ние сме преценили, че не искаме да коригираме. За при вас може само вие да прецените.

# 116
Аз само ще споделя, че един детски рд го завършихме в Пирогов, след като френският булдог на наши приятели захапа малката щерка през лицето (по устата). Даже не го беше пипнала, само тръгна към него, докато седяхме на един диван с баща ѝ и стопанинът на кучето (и самото куче). Реакцията беше скок със захапка. Трима възрастни не успяхме да реагираме, толкова неичаквано беше. Следващата седмица същото куче ухапа детето на други наши приятели през лицето (по бузата) и те са завършили виждането в Пирогов. И двете деца още имат белег.

Та моят съвет е - социализирайте си кучето.

# 117
  • Sofia
Г.Краули,
Нашият хайванин си чеше ушите като му се замърсят. Капя му една течност, която разтваря ушна кал и мръсотийки. Така се оправя.
Може ли да кажеш каква е тази течност?
И как точно почистваш ушите?

Купих нокторезачка за кучета ,обаче ме  е страх да и изрежа ноктите. 😊
То ще е голямо чудо ,но мисля да изрежа първо на 2-те краченца ноктите и примерно на другият ден другите две.
Ако има по-добър вариант приемам предложения за да не се стресираме и двете.

Ето тази

Капвам в ухото, държа да не изтръска веднага и масажирам, за да се разтвори мръсотийката, после той си изтръсква главата. С една салфетка избърсвам, докъдето стигна. В никакъв случай с клечки за уши!

# 118
  • София
Не мога да не го споделя с вас... няма такъв кеф... в офиса при каките.... 😂🤣😂🤣

# 119
wild poppy ,не е показвала агресия.
Ако забележим нещо такова ,ще го коригираме.
Ако ние не можем да се справим имаме си обучител на кучета на който имам номера и ще коригираме.
Но за сега агресия не показва.
Би било добре за мен навън да не скача по хората и да не се радва на всеки срещнат както беше предното ни куче. Тогава беше голям проблем за нас ,защото си представете кон да дойде и да иска да скача по вас а вас да ви е страх от кучета.
На мен ми се иска френчито да не е толкова дружелюбно.
В смисъл да не му прави впечатление ,че минават хора покрай него и да дърпам непрекъснато.
Предпочитам да не и прави впечатление ,че някой минава покрай мен.

Общи условия

Активация на акаунт