Любители на кучета - 133

• 29 673
  • 758
  •   1
Отговори
# 255
  • тук-там
Lemonello, дай малко повече контекст и ще сме по-емпатични. Просто да се появиш и да питаш за автоматична хранилка, някак не върви. Ние тук се учим един от друг, споделяме и си помагаме. Но си знаем кучетата и сме минали сериозен път на споделяне.

# 256
  • sofia
Да е много здрава Кари! Дълги години да сте заедно! ❤️
 Някой питаше за кокалите по-назад. За мен, опасността от тях е много по-голяма от ползата. Особено за дребосъци.
Един Леон:

Хаха, наистина, и на мен не ми позволява да завъртя изображението...

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 19:54 от Кришка

# 257
Прекрасно знам колко усилия трябват за социализацията на НОК, така че за мен комбинацията между дворно куче с автоматично хранене е предпоставка такава да няма. Оттам и за оградата.

Как успявате да храните кученцето сега, че ви трябва автоматична хранилка за двора? Отделно кученца преди 6м. не е желателно да се пращат да живеят навън, а след 6м. възраст може спокойно да минете и на хранене 2 пъти на ден и да си спестите разхода за хранилка.

# 258
mtz, първоначално започнах да отговарям на поставения от Mitteva въпрос, но никой не изчака отговор, а директно последваха коментари, за "спестяване на усилията" и тн. Твърдите, че тук се учите и си помагате, но нищо не показва това. По-скоро смятате, че от позицията си на стари членове в темата можете без проблем да сочите с пръст, да си правите заключения и да давате квалификации.

Lemonello, дай малко повече контекст и ще сме по-емпатични. Просто да се появиш и да питаш за автоматична хранилка, някак не върви. Ние тук се учим един от друг, споделяме и си помагаме. Но си знаем кучетата и сме минали сериозен път на споделяне.

# 259
  • София
Има една поговорка "каквото почукало, такова се обадило". Това, че има и по-търпеливи съфорумки, не означава, че въпросът предполагаше различна реакция от получената.
Просто хората тук знаят, че мястото на палето не е навън.

# 260
mtz, първоначално започнах да отговарям на поставения от Mitteva въпрос, но никой не изчака отговор
Ами аз и досега се надявам на отговор.

# 261
Първо проблемът беше автоматичната хранилка, а сега това, че ще живее в двора (който е достатъчно голям, за да тичаме и играем на воля всекидневно и да задоволяваме нуждите на една енергична немска овчарка). Определено търсите под вола теле. Simple Smile

Има една поговорка "каквото почукало, такова се обадило". Това, че има и по-търпеливи съфорумки, не означава, че въпросът предполагаше различна реакция от получената.
Просто хората тук знаят, че мястото на палето не е навън.

# 262
  • sofia
Проблемът е, че кучето е социално животно...То не е нещо, което да се пусне на двор с автоматична хранилка. Моля, прочетете по темата. Има толкова много. По принцип, аз бих го направила, преди да се захвана с отглеждане на живо същество, но и сега не е късно да го направите.

# 263
  • София
Няма смисъл момичета. Явно е, че идеята е кучето да стои на двора и да бъде оставяно само с дни. Като започне да лае постоянно, ще го вържат. Дано някой нервен съсед не го отрови.
Дворът не замества разходките.

# 264
Добре де,няма ли кой да каже на Bubbles как да завърта правилно снимките? Yum

# 265
За завъртането на снимките, поне при мен от няколко дни опцията не работи и всичките ги качва настрани.

# 266
И аз гледах автоматични хранилки, но се отказах като видях как двете чудовища минаха през метална ограда като през масло Simple Smile). Просто щяха да я разбият и изядат всичко.
Някой съсед, ако може да подава дозата.

# 267
Изумително е каква фантазия имате. Simple Smile Ясно е само едно - каквото и да кажа за вас няма да е нито достатъчно, нито добро. Положителното в случая е, че аз знам какъв човек съм, знам как се държим с домашния си любимец, знам с каква любов го отглеждаме и на вас няма нужда да доказвам нищо. Важното е, че тя и ние сме щастливи заедно. Simple Smile

Няма смисъл момичета. Явно е, че идеята е кучето да стои на двора и да бъде оставяно само с дни. Като започне да лае постоянно, ще го вържат. Дано някой нервен съсед не го отрови.
Дворът не замества разходките.

Благодаря, действаме и с този вариант - имаме съседи които могат да се отзоват, свекър ми също ще може да идва, просто вариантът с автоматична хранилка ни беше даден от треньорката, която ще идва вкъщи да ни помага за възпитанието и ни се стори добра опция, в случай, че нещо с логистиката се обърка.

И аз гледах автоматични хранилки, но се отказах като видях как двете чудовища минаха през метална ограда като през масло Simple Smile). Просто щяха да я разбият и изядат всичко.
Някой съсед, ако може да подава дозата.

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 11:32 от Lemonello

# 268
Или не желае да разбере или просто не може. И в двата случая е безсмислено да се мъчим да обясняваме, че любовта не заменя знанията и опита.
Аз лично смятам, че се опитва да ни вземе на майтап. Трудно ми е да повярвам, че съществува човек, за когото е възможно другото вероятно  обяснение.

# 269
Lemonello, ще се включа последно по темата с един дълъг пост, защото не изключвам да съм останала с грешни впечатления и защото породата ми е слабост Simple Smile Надявам се и момичетата с дворни кучета в темата да не се засегнат, не влагам нищо лично в мнението ми. Имам НОК, имам и двор, така че не теоретизирам.

Съдейки по честотата на хранене, кученцето е под 6м. възраст, което по нашите ширини все още го прави неподходящо за живот навън, защото палето не е формирало подкосъм.

Първо НОК не са подходяща порода за гледане навън, ако и под куче-пазач 90% от хората да си представят именно немска овчарка. Немските овчарки имат няколко много силни черти на характера, които ги правят абсолютно неподходящи за дворни кучета и впоследствие гледането им по този начин, в комбинация с това, че не са лесни за социализация, води до неприятни и често непреодолими поведенчески проблеми. На първо място това са изключително социални животни, които развиват болезнена привързаност към стопаните си - обикновено към един от семейството е по-силна, но това не означава, че не са привързани и към останалите. Другата черта е, че те имат много силен стаден инстинкт, т.е. те имат нужда физически да са до членовете на семейството. По всяко време. Т.нар. тревожност при раздяла при тях е доста по-силна от много други породи. Отдалечаването на някой от членовете на семейството ги прави силно неспокойни. Разходка с деца от семейството, които тичат насам-натам и вързано младо куче е почти невъзможна задача, защото кучето се чувства длъжно да събере всички накуп. Принуждаването на НОК да живее навън, без глутница, без социалната динамика, която неминуемо се случва вътре в къщата, в болшинството от случаите тласка кучето към деструктивно поведение. А те могат да са много деструктивни. Липсата на контакт задълбочава всичко. Изгризан двор, разоран двор, непрекъснат лай, агресия към всичко са почти сигурни с дворна немска овчарка. Лично аз не вярвам, че дори и с треньор няма да се стигне дотам.

Социализацията им е трудна. Териториални са. Много. Такова куче, оставено да живее на двора, е почти сигурна рецепта, че след време пиле няма да може да прехвърчи, ако ще и да е поканено, освен ако кучето не е вързано и изолирано някъде. В първата си година като минимум те трябва да имат много контакти с хора и други животни, ежедневно. И пак процесът по социализацията им е две напред-едно назад.

Енергия имат много, но е заблуда, че може да бъде изхабена в двор. Първо оставени сами на двора те няма да хабят енергия, а ще се захванат да рушат, каквото намерят. Второ, дори и да се занимава човек с тях, хабене на енергия в двора означава трева/райграс/чим да бъде обърнат и да стане на кални петна. Това ако преди това успеете да научите кученцето да не рови. С двор или без двор, трябват им разходки. Много и дълги.

Те нямат нужда от автоматична хранилка, имат нужда от ритуал на хранене, така че да не се втурват към храната, а да чакат пред вида на пълната купа. Невъздържани са и много силни, трябва да се научат да се контролират. А това е труден и дълъг процес. Започва се именно с храната.

Може да получите доста съвети в темата, добронамерени сме и си помагаме, но ако възнамерявате да отглеждате кучето по начина, по който тук останахме с впечатление, че ще го правите, и най-добрият треньор след максимум година няма да може да ви помогне.

Общи условия

Активация на акаунт