Любители на кучета - 133

• 29 633
  • 758
  •   1
Отговори
# 135
Не е нашата мекица. Тя обожава ласки и комплименти.

И е в разцвета на младостта си Heart Eyes
Само за целувки и гушкане! 😍

# 136
  • Бургас
А моят лабрадор е мнителен към непознати и доста често лае по хората, особено вечер в тъмното.
Не по всички, по някои, не знам как ги подбира. Мъже, с шапки, баби с пазарски колички, всички градски луди и ц*гани с колела.
Не обича да й се нахвърлят непознати, страхува се от тях и ги лае, а те се чудят защо, след като "обичат кучета".
Работя по проблема, но явно е такъв характер. Страхлива е много, да се чудиш защо.
Само ако с възрастния има дете, не лае. На децата дава да я пипат с охота.

# 137
  • Варна
А моят лабрадор е мнителен към непознати и доста често лае по хората, особено вечер в тъмното.
Не по всички, по някои, не знам как ги подбира. Мъже, с шапки, баби с пазарски колички, всички градски луди и ц*гани с колела.
Не обича да й се нахвърлят непознати, страхува се от тях и ги лае, а те се чудят защо, след като "обичат кучета".
Работя по проблема, но явно е такъв характер. Страхлива е много, да се чудиш защо.
Само ако с възрастния има дете, не лае. На децата дава да я пипат с охота.
Това все едно аз съм го писала, но само за едната ни маймуна - страхлива е и лае от страх. Другата - Рая е безразсъдна и тръгва "с голи гърди" да лае, да се настървява, абе..."ей сега като разкъсам оградата ви и ще ви направя на перушина" Laughing Обаче в този момент Буря, защото вече е примряла от страх почва да лае и скача по нея, и става...мазало. А когато минават по пътя пред нас, Рая тича и лае по цялата ограда, а Буря в повечето случаи стои на стълбите и "дава акъл". Сега се опитваме да ги приучваме да не лаят по хора от улицата, но имаме успех само ако и ние сме на двора. Май вече не са малки на около 9 месеца, но хич не помнят повече от 30 секунди  такива напътствия. Влезе ли някой в двора обаче, направо ще му дадат "ключ за сейфа" - толкова се радват на гости, че ако могат цял ден кафета ще сервират, само и само да има някой около тях.

# 138
О, циганин с колело( особено ако подвиква, че изкупува нещо), ни е любимото нещо....жив ще го изяде Джини, само да я пуснем( не че ако я пуснем, ще ѝ стиска, ама на лай го докарваме) Satisfied Но, иначе никак не е социална- гледа с любопитство( обикновено изправена на два крака), ако е категорично ясно че е  безопасно- може и да иде да подуши, но почти не дава да я пипат, галят, мачкат.....а желаещи не липсват. Вкъщи- даже и познатите, първо ги респектира( понякога и ги препикава), след което може и да се повърти наоколо им, но а са станалии да ходят някъде, правят резки движения или не дай си Боже да ни прегръщат, става страшно( шумно)... Гушките  и лиготиите са само за най- близките( иначе цял ден може да се лигави). И, признавам си- нямаме желание да коригираме нищо. Тамън си ни е.
И да почерпя с една снимка с дежурния поглед, който се тълкува от " Ти, няма ли да го махаш вече тоя лаптоп и да ме гушнеш", до " На мен ли говориш, да слизам от дивана?!?":

# 139
  • София
Моята кифла е недружелюбна. Не обича да я галят чужди, само ако тя реши. И си е смешно отстрани - ръмжи, оголва зъби. Ако някое друго куче нахалства и не се маха при предупреждение, директно скача да хапе. А най-смешна е вкъщи, когато при шум освен лаене пуска и вълчия вой. Simple Smile

# 140
Здравейте от мен и Шелби!
Днес падна първото зъбче, та цял ден се хваля, хаха.
Имах малко притеснения вчера - изведох я пред блока, първо я държах на ръце, а после я пуснах малко на тревичката. Разбира се беше на каишка. Много и се услади, не посмях да я държа много и тръгнахме нагоре да се прибираме. Качи се по стълбите, души саксиите на комшиите, влязохме у дома. Избърсах лапичките и реших да проверя заключила ли съм та натиснах вратата. Не мога да обясня как се мушна през малкия отвор и буквално избута и мен и вратата. Хукна надолу, аз след нея, три етажа ги взе за секунди. Излезе през входната врата и се оказа директно на улицата. Хванях я, прибрах я и същото се повтори буквално 5 минути след това мъжът ми като се прибра. В момента всички вардим кога влизаме, кога излизаме, за да не се повтори неприятната случка.
Надявам се, че като тръгнем по разходки няма да е така. Много ме заболя и си поплаках, тя не е виновна, не бих казала, че обвинявам себе си. Но в крайна сметка е моя отговорност да я опазя жива и здрава, а вчера за малко щеше да се случи немислимото.

# 141
  • Бургас
Не мога да не споделя тази рисунка, посветена на трагедията в Турция...

# 142
А най-смешна е вкъщи, когато при шум освен лаене пуска и вълчия вой. Simple Smile
Хъски да вие си е съвсем обичайно и ако твоята красавица е смешна, не знам какво ще кажеш ако видиш Айк, протегнал врат(ле) виещ срещу вятъра (точно шумове предизвикват тази реакция). JoyJoyJoy

# 143
I_Love_Tose ,прекрасна е Шелби! 🥰
Нормално е да се уплашиш предвид ситуацията.
На каква възраст е тази красавица?
И от колко време излизате навън?

Нашата следваща ваксина е на 16.03. и като минат 4-5 дни вече ще можем да излизаме.
Имаме още един месец.
Много се страхува когато излизаме навън ,макар че е гушната в мен.
Направо акъла ми не стига как ще свикне с излизанията.
Много е плаха ,едва днес се престраши да отиде в коридора.
Ще видим как ще е.
Ако имате съвети освен лакомствата ,които ще са неизменно с мен ,приемам всякакви.

# 144
  • София
Момичета, имахме ли в темата женски джак ръсел, алергичен към пилешко? И да е от София? ММ се запознал с една такава мадама в Младост, а нещо ми се върти, че някой тук имаше алергия към пилешко (пуста ми памет смотана, не помня добре)... 

Мавина, първо излизайте по светло и да не е в час пик, възможно по-тихо и спокойно да е край вас. Не й давай зор Wink

# 145
Мавина, 4-5 дни не са достатъчни след последната ваксина. 10-14 дни е препоръчителният срок.

# 146
  • София
Моята кокошка, която яде като прахосмукачка, преди няколко дни отказа да яде изобщо. Така и не стана ясно дали е имало някакво неразположение или е променена формулата на храната, защото отворих нов чувал.
Сега яде, но не със същия мерак като преди. А и с малко добавена извара.

Отделно стана ясно, че няма да има операция на второто око. Там пердето се развива бавно, а тя е на възраст вече. Ще си живее така, дано е още дълго време.

# 147
  • под тепетата
Ах, тази Холи! Що така се е цупила на храната? Важното е, че пак е започнала да си хапва! А щом наистина пердето бавно се разива, по-добре да ѝ спестите една упойка.
 Tintina, страхотна рисунка! Бодва те право в сърцето!

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 23:51 от bilqna_69

# 148
ToniShu, ние сме с женски джак от този район точно, но нашата госпожица няма доказана алергия към пилешко, просто сме забелязали че не и се отразява добре и не и даваме нищо с пиле.
Напоследък обаче моя приятел предимно я разхожда, та нямам информация за такава среща и може би не сме ние Grinning
То в нашия квартал има супер много джакчета.

# 149
  • под тепетата
Ако утре ви се разхожда за мартеници Wink

https://www.facebook.com/events/s/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B8 … 6288824254474586/

Общи условия

Активация на акаунт