Любители на кучета - 133

• 29 594
  • 758
  •   1
Отговори
# 570
Май го пише в листовката на всяка каишка. Помня, че и аз търсих.

# 571
Относно космите, помня първия си пост в тая тема, беше точно за космите Grinning приятелят ми беше изпаднал в ужас от толкова много косми, ама с времето им свикнахме. Не са най-приятното нещо ама се преживява, на Мейпъл и падат доста. Роботът чисти, ние чистим, тупаме и така.

Обезглави играчката:

# 572
Винаги след посещение на щерката се прибирам с тройно по-голямо количество косми по себе си. Чихито се скуби повече и от шпица. Факт! И понеже са твърди така се набиват че няма почистване.

# 573
  • София
Късокосместите също пускат много козина.
Леко ми е странен въпросът/въпросите. Преди да го вземете кученцето, не проверихте ли всички тези неща?

# 574
Летящ Кактус ,благодаря за инфото относно храненето.
За ваксините ,сега на 16.03. слагаме 3-та последна ваксина за сега.
Ако не ме лъже паметта се слага чак на годината ,поправете ме ако греша.
Значи мислим да изчакаме от слагането на ваксината на 16.03. до 01.04. и вече тогава да си я изкарваме.
Има дебело пухено якенце и една поларена дрешка ,която аз и направих.
Доколкото знам френчитата не са зиморничави и когато порасне и излиза редовно ,ще се адаптира към сезоните и не мисля да я обличам.
Майката и бащата на нашата хубавица не ги обличат.
Момичето от което я взехме сме близки и непрекъснато я тормозя с разни въпроси. 😆☺️
Дори един път ги видях ,когато се разхождаха.
Уговорили сме се дори да се разходим заедно след като се стопли времето.
Майката е черна а бащата е бял и Белла прилича на него.

# 575
  • Пловдив
mavina1380,
След тази ваксина има против бяс,ако не е заедно с нея,преди да е навършило 4 месеца.
Регистрация в отдел екология на общианата преди 4-тия месец със заверен паспорт с отразена ваксинация срещу бяс.

За пловдивчани ,които са освободени от годишна такса(кастрирано и/или регистрирано на човек с увреждания куче):
Тази година за последно ще ходите за ежегодна пререгистрация.Скоро са го приели ,онзи ден жената ми каза да не ходя догодина.

За противопаразитните каишки :
на Байер(Килтикс,Форесто) са ОК след 3-тия месец.Включително и в комбинация с капки.От листовката:

Kiltix is safe for puppies over 12 weeks of age and can be used in conjunction with other heartworm prevention and flea or tick treatments such as Advocate,

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 16:30 от whitefang

# 576
Джини като малка пускаше доста косми, но сега не мога да се оплача- явно с храната и добавките сме закрепили по-добре козинката. И с робота дето върви и обра, се справяме някак с все пак падналите( даже нейните са по-лесни, че мъжете вкъщи са дългокоси и  с техните имаме повече зор). Но, то това си е съвсем разбираемо с домашен любимец( имали сме и котка и заек и морско свинче- ами всичките пускат косми).
И, понеже тия дни бяхте захванали темата за къпането, пък се подсетих че за тая година сме пас( след всяко излизане мием лапите, а като се накаля- я заплакваме с вода, но шампоан не бяхме слагали), та днес проведохме мероприятието и сега момата е чиста, пуФкава и гледа възмУтено:

# 577
За космите - мога да потвърдя, че пуделите не пускат косми. Даже и когато го решим почти не падат.

# 578
mavina1380,
След тази ваксина има против бяс,ако не е заедно с нея,преди да е навършило 4 месеца.
Регистрация в отдел екология на общианата преди 4-тия месец със заверен паспорт с отразена ваксинация срещу бяс.

За пловдивчани ,които са освободени от годишна такса(кастрирано и/или регистрирано на човек с увреждания куче):
Тази година за последно ще ходите за ежегодна пререгистрация.Скоро са го приели ,онзи ден жената ми каза да не ходя догодина.

За противопаразитните каишки :
на Байер(Килтикс,Форесто) са ОК след 3-тия месец.Включително и в комбинация с капки.От листовката:

Kiltix is safe for puppies over 12 weeks of age and can be used in conjunction with other heartworm prevention and flea or tick treatments such as Advocate,

Ясно. Но след третата ваксина сложена на 3-тия месец ,можем вече да излизаме нали?
Ще попитам и за външното обезпаразитяване ,че ме наплашихте с тези бълхи и кърлежи.

# 579
  • под тепетата
Да, спокойно може да излизате , mavina!
whitefang, супер новина, благодаря! До края на месеца ще се пререгистрираме, но първо трябва ваксината да направим.

# 580
  • СОФИЯ
За ваксините,понеже днес питах ветеринаря- след 3 та ваксина ,поне 14 дни се изчаква.на 6 месеца против бяс и следващата е чак след като кучето навърши година(според това кога е сложена последната,ние я сложихме малко след 3 ят месец).иначе я обезпаразитяваме външно и вътрешно от 3 месечна .

# 581
  • Пловдив
Ваксината против бяс е преди 4-тия месец в БГ,освен  ако сте го придобили(купили,осиновили) над тази възраст,иначе няма как да го регистрирате и
си стоите в къщи.
Многократно е коментирано с цитати от съответните нормативни документи.
Годишната реваксинация срещу бяс е  не по-късно от 1 година след последната такава ,другите не са задължителни по закон.

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 17:41 от whitefang

# 582
Препоръчайте ми добра добавка или нещо такова което да е за здрава козина Арчи е на два месеца чихуахуа може ли да почвам да му давам нещо за козината.

# 583
  • София
Мисля, че ни пързалят. Ако не е това, сериозно съм притеснена за менталният статус на майката на Арчи.

# 584
  • СОФИЯ
Ваксината против бяс е преди 4-тия месец в БГ,освен  ако сте го придобили(купили,осиновили) над тази възраст,иначе няма как да го регистрирате и
си стоите в къщи.
Многократно е коментирано с цитати от съответните нормативни документи.
Годишната реваксинация срещу бяс е  не по-късно от 1 година след последната такава ,другите не са задължителни по закон.
Благодаря,не го знаех.от скоро следя темата ,а и не съм гледала куче от доста време.когато ни кажат,тогава слагаме ваксините.иначе я взехме на 45 дни .

Общи условия

Активация на акаунт