Любители на кучета - 133

• 29 557
  • 758
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас
Не я пускайте в леглото, в спалнята.
Нека да има места, до които да няма достъп.
Постарай се да не й угаждаш на всяко желание - приучи я да остава сама, не скачай на всяко изправяне на вратата.
Направи режим на извеждане - в определени часове.
Май беше около 6-месечна, или бъркам?
Успокой се, ще се наредят нещата. Може и твоята нервност да усеща.

# 661
  • Пловдив
Не мога да помогна особено. Но ние имахме един израз "танц на радостта". Когато Саске се изчишка или изака започваше голямо празнуване - подскачане, браво, браво, браво, подскачане, браво, браво... Хората ни гледаха все едно сме малоумни.
Дори не съм давала награди, но бързо разбра, че се радваме на това събитие. Сваляхме го по 10-15 пъти на ден пред блока. Чишка, танц на радостта, прибирам го.
Ако чишкаше вкъщи - не се карах. Само с тъжен глас казва Не, Саско, не - но на момента (след това файда няма).

След днешния щастлив ден на пир с боклуци и игра на Хвани ме ако можеш, дойде възмездието - бандитът беше окъпан! Сега лежи сърдит на дивана и гледа лошо.

# 662
  • Rock & Roll feeling ...
sparkling eyes, отпусни парата, пийни едно ако трябва.
Разкажи малко повече за кученцето ти, на каква възраст е, има ли порода или е осиновено, каквото прецениш друго. Тук сме доста кучкари, ще се опитаме да намирам решения заедно. Всички сме минали през доста неща и изпитания за нерви, сили и воля...

# 663
Кайра е вече на 9м, при нас е от 6м, ваймаранер. Силно обсебена от мен. Дори във вц идва до мен, спи плътно до мен, яде ако аз съм вкъщи. Ако случайно е оставена сама ( с Чера де, чихуато) спалнята, детската (даже я и заключваме вече), кабинета всичко е затворено. През другото време като има някой спалнята е отворена, защото тя също спи там, до мен плътно както казах.
Когато мен ме няма без да мрънка ходи в банята по голяма и по малка нужда. Винаги придружена с голяма радост и награди. Когато аз съм вкъщи е рев пред вратата и аз я водя навън . Обикновено е в един и същ диапазон .
Сутрин още в 6.30 е навън. После в интервала между 12-15 , поне за час е навън. След това около 18- само пиш навън (ако аз съм вкъщи, ако не отива в банята), вече около 19-20 е пак минимум за час вън и последно пколо 22 за последно малки и големи нужди и след това сън.
Ходи на училище , но и то не помага.
Тича и без повод и с повод, ходи и в гората, не е само градско чедо.
Какво друго да кажа не знам.
Храненето е сутрин и вечер,а понякога и само една купичка, защото й стои по цял ден и не иска да яде, но не я и насилвам .
Сама не стои, вие, плаче, яде стените … трябва да е хипер изморена за да може за половин час да е сама.

Ето го “Денис белята”

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 23:33 от sparkling eyes

# 664
  • sofia
Ваймаранерите не са лесни кучета...Съдя по количеството изоставени такива...
Значи, работите по откъсването от Кайра. Не е добре за нея да е толкова залепена за вас.

# 665
А защо банята е позволено място за нужди? Това също е объркващо за кучетата. Доста по-лесно им е, когато вътре не може.

Съгласна съм с Кришка. Работете по плавно отделяне. Първо в спалнята ви според мен не трябва да влиза изобщо. Което означава обаче и че не трябва да спи при вас. За тревожността по раздяла има цели стратегии, но е дълъг и труден процес. И все пак, няма как вечно да сте компания на кучето, така че все някога ще трябва да започнете с приучването да остава сама.

# 666
Скрит текст:
Кайра е вече на 9м, при нас е от 6м, ваймаранер. Силно обсебена от мен. Дори във вц идва до мен, спи плътно до мен, яде ако аз съм вкъщи. Ако случайно е оставена сама ( с Чера де, чихуато) спалнята, детската (даже я и заключваме вече), кабинета всичко е затворено. През другото време като има някой спалнята е отворена, защото тя също спи там, до мен плътно както казах.
Когато мен ме няма без да мрънка ходи в банята по голяма и по малка нужда. Винаги придружена с голяма радост и награди. Когато аз съм вкъщи е рев пред вратата и аз я водя навън . Обикновено е в един и същ диапазон .
Сутрин още в 6.30 е навън. После в интервала между 12-15 , поне за час е навън. След това около 18- само пиш навън (ако аз съм вкъщи, ако не отива в банята), вече около 19-20 е пак минимум за час вън и последно пколо 22 за последно малки и големи нужди и след това сън.
Ходи на училище , но и то не помага.
Тича и без повод и с повод, ходи и в гората, не е само градско чедо.
Какво друго да кажа не знам.
Храненето е сутрин и вечер,а понякога и само една купичка, защото й стои по цял ден и не иска да яде, но не я и насилвам .
Сама не стои, вие, плаче, яде стените … трябва да е хипер изморена за да може за половин час да е сама.

Ето го “Денис белята”

Влезте в групата на Мама Еми във фейсбук, там има нагледно, поетапно и подробно описание на обучение на кучета. Приемат на няколко месеца веднъж, когато започва нов курс, изпратете заявка и ще Ви я одобрят като правят нов прием. Заслужава си, повярвайте ми! Спането при стопаните там не само е недопустимо, а и забранено, това е доминиране, т.е. поставяте кучето наравно с Вас, и води след себе си доста прояви на неподчинение.

# 667
Пуснах рекуест и на Мама Еми, благодаря .
Чера винаги е спяла до нас, без по никакъв начин да доминира, сигурно защото е и мъничка де.
Кайра до като не й позволихме не спахме със седмици Sad
Но не разбирам как ще свършиш физ нужди там където спиш?
Даваме в банята, защото е като хората тя- само дето на тоалетната чиния не се научила да сяда. А и реално ако не може да стиска, то поне там е удобно за чистене .
Не вярвам да не прави разлика от спалнята и банята. Това е чист инат , не знам от какво породен, като не сме променили нищо.

И да, въобще не искам вечно живота ми да се върти около кучето и да съм й компания . Толкова неща имам да свърша.
Та, аз не отидох на един път на  концерт на дъщеря ми , за да не оставим това чудо на природата само.

# 668
Пробвайте лека полека да я приучите да стои сама. Първо излизате за минутка, после за 5 и т.н постепенно увеличете интервала. То и за нея не е полезно да е така зависима от вас.
Ние така я приучихме Мейпъл. И сега преди да излезем натъпкваме играчките и с малко гранулки и излизаме. Тя ги хапва и после си почива. Почти не е имало гафове.

Имай предвид че при мама Еми са малко груби, да не им се впечатляваш. Ние някои похвати взимаме от там, но не следваме всичко стриктно.

# 669
Да не би да е пред първо разгонване Кайра и за това да е такова,, киселяче"...Стискам палци каквато и да е причаната да се оправят нещата при вас,  Sparkling eyes!Тук / в Германия/ ми прави впечатление, че тази порода са много дисциплинирани и предимно ги разхождот  на колела стопаните- то тича до тях- явно доста енергия съчетана с кучешко училище.

# 670
Кучето нервничи, защото се чувства несигурно. А се чувства несигурно, защото не вижда лидер в "глутницата", а то още не знае как за бъде такъв. Пази боже да стане. Това, че стопанката нервничи, очаквайки проблемите, никак не помага. А и породата е нервна. Нужен е търпелив, но непреклонен подход, съчетан с интензивно, последователно обучение на основните команди "не", "тук", стой", "редом", "седни", "легни", "на място".
Физически, трудно ще уморите кучето, но менталното натоварване от обучението ще го изтощи сравнително бързо. Важно е обаче да не се претовари нервната система и да не се предизвика срив. Затова 10 мин. обучение трябва да се редуват с интензивно физическо натоварване до задъхване (гонене на топки например). След час такива редувания ще търси къде да спи. Важно е тогава да не се пуска на вашето легло, а да му се приготви удобно, ТЯСНО, "защитено" от ниски стенички място за спане, с което да свикне и където да спи само, докато стопанката му върши някаква своя работа права или седнала на стол и не му обръща внимание. Свикнете го още,  че ВСЯКА разходка е изтощително упражняване на команди, макар и с поощрения и добро отношение.
За около месец с търпение ще постигнете значително подобрение, а след година ще имате улегнало и възпитано куче.
ПС пускането на леглото в този случай е било голяма грешка.
ПСС може да се наложи временна употреба на леки успокоителни, след съвет с ветеринар.

Последна редакция: ср, 15 мар 2023, 08:56 от Mitteva

# 671
  • Пловдив
И аз мисля, че съвсем възможно около първото разгонване може да се прояви нетипично поведение.
Sparkling eyes, търпение към кадифената красота! Ще влезе в час момичето, няма къде да ходи.

# 672
  • Варна
Stuck Out Tongue Closed EyesНе съм в позиция да давам съвети и оценки, защото самата аз се нуждая от такива. Но, да споделя само, че прекрасно разбирам sparkling eyes и много съчувствам на емоционалното й състояние. Понякога наистина се чувствам и аз безсилна и обезверена. И ако мога да внеса малко позитивна надежда, защото има огромна разлика на 6 месеца и на 10, нашите са около 10 месечни вече. Както бях споделила в началото целият двор беше тоалетна, капехме разни капки на определено от нас подходящо място, но ефект нямаше никакъв. Сега, от около месец си избраха те един ъгъл и само там е мястото, което един път дневно чистим. Друг е въпросът, че е точно под смокинята, но ние и без това почти не я обираме, пък и има плодове само есента Smiley Stuck Out Tongue Closed Eyes За разгонване нямам идея дали е причината, но на тези месеци нашите бяха почнали активни характерни движения и тогава точно ги кастрирахме от страх да не се сдобием неочаквано с "правнуци", че ако помните цел номер едно им беше да избягат веднага, щом останат сами.
Но ако знаете колко съм се чувствала гневна, безсилна, излъгана....Дори плаках пред сина ми и му казах, че се страхувам да не ме приеме като лош човек, иначе веднага ще ги махна. Сега ми е смешно, къде точно ще ги махна, като никога няма да ги пусна улични, но просто ми идваше аз да избягам.
Сега ме ядосват - тази сутрин бяха изяли за отрицателно време новата връзка /от снощи/ на една обувка, която оставихме за 5 минути пред вратата. Май съм приела вече ситуацията, дори вчера купих нова тревна смес с добавка срещу кучешка урина, че поляната прилича на войнишки окопи. А тия цветя ги имам от 10 години...нарадвала съм се... предполагам:satisfied:
Но повечето от вас имат много опит и дават ценни съвети, вярвам ще намерите някакво ако не решение, поне успокоение за sparkling eyes. Просто исках да я прегърна виртуално и да й кажа, че не е Heartbeatединствена с "тежките" си мисли. Heartpulse

# 673
  • София
Да се включа и аз в хора. Извадете кучето от спалнята и леглото. Вземете и клетка, но не я наказвайте и затваряйте в нея, а сложете любимо отдеалце и играчки и лакомства. Нека я приеме като място за почивка. Не поощрявайте ходенето по нужда в тоалетната. По-добре да чистите къщата месец, два, отколкото банята цял живот. На тази възраст са в състояние да издържат през нощта.
Не и оставяйте останалата храна в купата, а я прибирайте.   Това е част от ритуалът по хранене. Няма да умре от глад кучето, ако пропусне хранене.

# 674
  • Пловдив
иланг - иланг,
А зъбите измихте ли?
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт