Турски филми и сериали - Обща тема - Тема 13

• 84 804
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
Уф, не ми дава възможност да се регистрирам, явно аз не правя нещо като хората. .
Друг ден пак ще пробвам

Aлекс, сега опитах да се регистрирам, уж се рекламираше като безплатен сайт, а иска да платя едно евро с виза или мастъркард. Rolling Eyes

# 361
Идвам и тук, освен в тематичната група, да си изразя възмущението.
РТЮК са  наказали Шербета, и то с нещо, което не бях чувала досега. Head Band
Освен глоба- нищо необичайно,  са наказани със спиране за 5 серии! Rage Т.е. след петък ще има месец и половина пауза, ако правилно разбирам. Rage   Искат по всякакъв начин  да убият сериала! Много боли от истината, много! Явно много ги е уплашил с въздействието си и с начина, по който казва болезнени неща за съвременната турска държава.
Досега не бях чувала за такова наказание- да спират сериал. Пари са вземали, но такова чудо- не. Fearful

В социалните мрежи  хората реагират. Цитирам само един коментар, в свободен превод :
"Този сериал не беше наказан за сцените си с насилие. Той беше наказан, защото показа истинското лице на богатите консерватори от една известна партия. Никой не може да ме убеди в обратното." Hands Clap

Абсолютно съм съгласна! Друг им е зорът на управляващите Imp
Още малко, като падне Ердоган, много неща ще се променят, по-точно ще се върнат към нормалния си начин на съществуване. Hands V

Пускам нещо приятно след тази простотия.
 Лейла Тънлар и Бурак Дикак- щастливи и  влюбени. Two Hearts

Последна редакция: ср, 22 мар 2023, 16:02 от oncee

# 362
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Аз изгледах първата серия на Фарах - много напрегната ми се видя, бях на тръни през цялото време. Още не мога
 да реша дали ми харесва - доста измислени неща има, но пък Демет играе много силно.
Енгин е много грозен, сигурно заради отрицателния, поне досега, персонаж. Не ми се гледа много мутренски сериал, но може би ще изгледам още една серия, за да реша.

Благодаря за всичката информация, която споделяте, момичета. Много неща научавам.

Сериалът на Къванч харесва ли ви?

Много ме е яд, че ще прекъснат Шербета - единствения сериал, който ме увлича и с нетърпение го чакам.

# 363
Светълчо, няма да спират Шербета. ThankYou обясни в темета за сериала, защото не беше много ясно в турските медии. Глобата си е глоба, РТЮК обичат да вземат готови пари, знаем. Но ще го спрат за 5 серии, ако имало повторение на сцените на насилие. Т.е. засега не го спират.
Какво означава това- ще видим. Защото винаги могат да се хванат за нещо.
И аз се надявах преди изборите да не случват такива неща, но залогът точно на тези избори е огромен. А сериалът удря точно където трябва.

# 364
Онче, 😍 такива думи ми идват на устата заради Шербета, че ако ги напиша ще ме блокират за цял живот.
Поне вкъщи ще си ги кажа на глас, но това ще е много малко, за да изразя омразата си към този, дето потъпка всички свободи в тази държава. 👿 😈 👿
Знаехме, че ще се случи нещо с нашия любим сериал, даже очаквах и да го спрат (и още го очаквам).
Но пък може да се каже, че той си изигра ролята.
И това е нещо, добре ги ужили, това наказание няма да ги спаси.
Сега да видим и Омер  дали ще им се стори опасен.

# 365
Хубавото в случая е, че Шоу ТВ ще стои зад сериала си и ще обжалва решението. Така, че и паричната глоба може да отпадне, ще видим! Феновете от цял свят, гледах, че протестират. Интересно ми е след рейтингите, които вероятно ще има след излъчения фрагман, какво ще се случи Wink

А някои гледа ли Кралица, много ми хареса за сега. Гьокан направо се е раздал.

# 366
Пепелче Hug, надявам се да не закачат Омер. При него вярващите не са лицемерни. Има някакъв морал при тях и не лъжат. Даже братът досадник е искрен. И са обикновени хора.
При Шербета това много ги е засегнало- че тези ботаташки уж религиозни фамилии за изтъкани от фалш. Жегнало  ги е силно. Слагайки забрадки,  хората като Пембето и сватята и може и да си мислят, че прикриват всичко това, но  не е така. За фалша при уж религиозния Апо не ми се започва, че и мен може да ме баннат. Grinning
И точно най-искрено вярващата мюсюлманка, при която нито забрадката, нито вярата е поза, извади на показ това убийствено лицемерие и взриви бомбата на истината.
Този сериал атакува точно типажи на хората, приближени до властта. Много ги е засегнало. Нека!
Силно се надявам да има промяна в Турция след тези избори! Hands V

ThankYou Hug, много ти благодаря за всички разяснения и че следиш актуалното около този екшън. Flowers Cherry Blossom

# 367
Аз просто нямам думи! Още не мога да преглътна отстраняването на Мехмет Асланту от  "Сърдечна болка", че снощи и днес гледах поредния епизод с такава мъка и нямах желание дори за коментар в групата. Cry Значи и " Шербета" имат проблеми. Тъжно. Cry

# 368
Жалко за НЧ.....затова ли СЦ го бяха пратили да се моли ,когато Къвълджъм отиде да го търси ....

# 369
Жалко за НЧ.....затова ли СЦ го бяха пратили да се моли ,когато Къвълджъм отиде да го търси ....
Какво е СЦ? Сценаристи може би? Ще лудна, докато науча едната Ви абривиатура, излиза друга😄

# 370
ThankYou, Joy
Мисля, че става въпрос за сценарист, да. Grinning

# 371
Аз харесвам да се посъберат поне 2-3 епизода от следен сериал и тогава да ги гледам за "на куп". Така че, изгледах "Девушката", разбира се готовите епизоди след трагедията в Турция, свърши точно в сюблимен момент - когато Налян разбере за булката на Хайри. Не знам, хем последните серии са ми малко скучни и тук-там минавам с мишката, хем се мъча да се поставя на мястото на Налян, ама как да стане - като си израснала с майка/баба, която не знам как да определя - психопат ли, социопат ли, или и 2-те заедно. Но, при толкова "похарчени" от мен часове за гледане, ще го следя.

Изгледах и 3 или 4 серии от Прощалното писмо. Аз по принцип харесвам Нюргюл Й.... още от "Любов и наказание" и тъй като за няколко години не гледах турски сериали, освен 2-3 по-криминално/мафиотски, не съм попадала на нещо друго с нея. Така че, ако някой може да ми препоръча нещо, ще съм благодарна. За самия сериал - все още не знам накъде и как ще тръгнат сценаристите, каква им е идеята - просто любовна история, но с много участници в настоящето и миналото, история за отмъщението и дали си заслужава с такова чувство да премине живота ти, за силата на любовта, но и връзките със семейството, както и възпитанието от детски години.... Има много варианти и възможности за един добър сериал с послания или поводи за размисъл върху това и онова, но ще видим.

От темата за Шербета горе-долу разбрах развитието на сюжета, но сега ще изгледам май 2 серии са. Оттук разбрах за евентуалните санкции спрямо сериала - ами явно наистина са "настъпили по мазола" съществуващата действителност в уж съвременна Турция, която иска да стане Европейска. Искрено се надявам, че след някой и друг месец, поне донякъде, ще започнат да се връщат към идеалите на Ататюрк. Но, това е друга тема....

# 372
Гадно са постъпили с Шербета.
Като се намесват сложни теми и религия..
Разбира се че ще застанат зад проекта от шоу тв.
Той е рейтингов , печелят от него и шум се вдига.
Продуцента не вярвам да се съгласи с това решение.
Дано наистина е само глоба без спиране.
Не мога да си представя НЧ като вярващ в джамията.Head Band след изборите през май дано се променят нещата и сменят управляващите.  Забрадените е ясно за кого ще гласуват. Актьорската гилдия няма да го подкрепи.

СЦ е сценаристи.
Абривиатури да искаш. ЖДНБ е класика. Бързо научих какво значи Joy
НК е Нашият Казанова. Често така се изразяваме за Чачи.

# 373
Хвърлих поглед на рейтингите от снощи. Кралица е почнала с доста нисък рейтинг, грубо средно 2,55 за всички групи. Според мен трудно ще се покачи. Ей, тъкмо си бях харесала още нещо за следене.

ЖДНБ, че и дълго, Боже! 😳

# 374
Умирам от смях с тези абривиатури. Пусто ме е срам да питам и чета няколко месеца темата докато разбера кой е НЧ Joy
После се появи и МЧ, сега разбрах кой е НК, само ЖДНБ го знам (жива да не бях)

Някой гледа ли ЕГО?
Интересно защо Кралицата тръгна с толкова нисък рейтинг.
Последно има ли окончателни новини за наказанието на Шербета? Не го гледам, но силно се надявам да не го спрат за 5 серии. На принципна основа ги подкрепям!

Общи условия

Активация на акаунт