Турски филми и сериали - Обща тема - Тема 13

• 83 731
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря, Пепел! Хубави места, Турция е красива🌺

Оф, толкова се ядосах, че сега отивам да се успокоявам с Кралица!

Оставям и една реплика от Доа за Лейдито: "Майка ти не е само мой враг, ами на всички независими жени." Поредният удар от сценаристите. Феновете се организират в Туитър с хаштага:

Последна редакция: пт, 31 мар 2023, 23:16 от ThankYou

# 451
Да, в Туитър в момента е революция. И май и техни  колеги и хора от сектора започнаха да ги подкрепят, не само зрители.

И нещо хубаво,  девойки Grinning - не падна ореола на ВЧ. Smiley
Не хвърли реално онова мекере от строежа. Всъщност хвърли го, но върху нещо като мрежа. И го заплаши, че ако не се разведе веднага с Нурсема, ще полети наистина. Grinning

# 452
За съжаление, аз не очаквам кой знае какво да се случи с развитието на този сериал. Ще обжалват, отнема време, ще платят глобата или не, пари са и то все пак не са малко. Може да им поставят условия - ще промените това, онова, т.е. ако идеята на създателите на сериала е била да покаже нещо по-нормално, да предизвика мнения, дискусии, някаква промяна в мисленето /но като чета, а и аз самата съм го виждала, как тичат да се молят, а и поне от това, което ние виждаме по сериалите им - какво може да се очаква?/. А, може би, точно защото идват избори, и в тази 80+ милионна държава, от "селца и паланки", какво може да се очаква?. Рейтингът показва нещо, но в социологически план - възраст, образование, местоживеене, как да разберем, че реално е висок, т.е. "традиционалистите" при тях изобщо не го гледат, подкрепят или каквото и да е.

Ако творческите гилдии някак си не покажат отношение, както и социалните мрежи там, нищо хубаво не очаквам, отново го казвам със съжаление. И, да, жалко за идеите на Ататюрк да европеизира държавата /не че не е направил много в това отношение/, но 12-18-20 г. еднолично авторитарно управление, съпроводено с много други неща, могат да бъдат огромен минус за развитието на една нация. Но, това е друга тема. Искрено ми се иска да има силно обществено мнение по този казус, ама надали.

# 453
За Кралица:
Скрит текст:
Забелязахте ли, и втори епизод няма пълни 2 часа, опитват се да работят по новия начин. Та много ми е любопитно тази "изнасилената" какъв проблем има толкова с Атеш? Сякаш не е само затова, че уж я е зарязал. Браво на Дениз, че след тези грозни думи не си замълча. Момиченцето им не е ли 7-8 годишна някъде, още първият епизод ми направи впечатление, че е много съобразителна за възрастта си Rolling Eyes Снахата на семейството ме дразни, опасна е, а сценаристите не изпускат шанса винаги да напишат някоя змия. И сестрата на Дениз е интересна, ще видим как ще я развият, след като и тя има връзка с женен. Учителката не я харесах нещо. Този мъж, дето иска да вземе къщата/земята, мисля, че е имало нещо лично с бащата на Дениз. Дано брата да не се изложи. Може би майката на Дениз е била причината.

За съжаление, аз не очаквам кой знае какво да се случи с развитието на този сериал. Ще обжалват, отнема време, ще платят глобата или не, пари са и то все пак не са малко.
Странна работа, но Онче Flowers Cherry Blossom в темата на сериала, сподели нов фрагман за дата 7.04.

# 454
Днес рождени дни празнуват Йозге Йоздер (45), Йозге Йозпиринчджи (37), Шукран Овалъ (38) и Ердал Кючюккюмюрджю (65).
С пожелание за много здраве, щастие, късмет, успехи и любов!

# 455
Инфо , като подарък за РД и феновете на Йозге Йозпиринджи . На платформа ще е проекта . 

Йозге Йозпиринджи  се готви да се върне към актьорската си кариера след кратка пауза, от раждането на дъщеря й Merjan, която току-що навърши една годинка. Актрисата получи предложение за участие в театрален проект, както и в сериал. Озге се намира нае в етап на подписване на договор с O3 Medya и се подготвя за работа по дигитален сериал. Заснемането на сериала, който в момента е в процес на разработка, е планирано да започне през следващите месеци.

# 456
Езги Челик се присъедини към "Крупие"

# 457
Някой,който гледа Его да ми каже какво точно иска Ерхан,защото явно аз съм много зле,че не разбирам действията му.
И да попитам феновете на Алперен-той винаги ли с тази дикция и този тембър играе ролите си?
Не съм го гледала до сега,много ми е симпатичен,но,ако е така хич няма и да го загледам другаде

# 458
За Алперен - не. Чак и на мен ми е странен в "Его".
Ако ролята му е да бъде такъв, то тогава много добре се справя.

# 459
Накратко как се развива екшъна при Шербета- в петък ще стане ясно дали РТЮК ще уважат жалбата на Шоу ТВ  за наложената глоба и наказанието за спиране в продължение на  5 седмици.
Снимките продължават, новата серия е готова, има 2 фрагмана. Ако жалбата не бъде удовлетворена, няма да го излъчат, както и в следващите 4 седмици.
Такова чудо се случва за пръв път в историята на турската сериална индустрия. Глоби е имало предостатъчно, но спиране- не.
Борбата е безмилостно жестока, наистина. Да видим какво ще стане след 14 май. Hands Pray Hands V

# 460
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Много ме е яд за Шербета! Един сериал да ми хареса истински и да го чакам с нетърпение и те да ми го спрат за 2 месеца! Бясна съм.
Опитах стогодишното чудо и прощалното писмо - не ме грабнаха.
Сега ще пробвам Кралицата, макар че заглавието хич не ме интригува.
И Семейството ще помъча, да видим. Началото не ме привлече, но обещах на една много мила приятелка да изгледам пъвите 5 епизода.

Гледам, че Присъда още върви, някой гледа ли и бива ли я още? Аз някъде към 30 еп. май спрях и сега, в тая суша, се питам дали пък да не се върна към нея.

Гюлджемал да е гледал някой? Кой е в главната мъжка роля?

Пепелче, възхитих се на ентусиазма и решителността ти. Браво на теб, радвам ти се много. Гледах снимките, макар че не ми е много ясно за кои места говориш, пък и никога не съм ходила в Истанбул и си помислих колко различни са любителските снимки от "официалните" такива. Колко истински.

# 461
Много ме е яд за Шербета! Един сериал да ми хареса истински и да го чакам с нетърпение и те да ми го спрат за 2 месеца! Бясна съм.
Опитах стогодишното чудо и прощалното писмо - не ме грабнаха.
Сега ще пробвам Кралицата, макар че заглавието хич не ме интригува.
И Семейството ще помъча, да видим. Началото не ме привлече, но обещах на една много мила приятелка да изгледам пъвите 5 епизода.

Гледам, че Присъда още върви, някой гледа ли и бива ли я още? Аз някъде към 30 еп. май спрях и сега, в тая суша, се питам дали пък да не се върна към нея.

Гюлджемал да е гледал някой? Кой е в главната мъжка роля?

Пепелче, възхитих се на ентусиазма и решителността ти. Браво на теб, радвам ти се много. Гледах снимките, макар че не ми е много ясно за кои места говориш, пък и никога не съм ходила в Истанбул и си помислих колко различни са любителските снимки от "официалните" такива. Колко истински.

Гюлджемал започва на 6 април. В главните роли са Мурат Юналмъш и Мелис Сезен.

# 462
Значи са глобили и продуцента и канала шоу тв . Те ще се борят , това е нечестно ама питали ги някой .

зад кадър

Мила и топла снимка . Лейля Лидия Тугутлу с новородения си син Еврен Дениз.
Честито и много да ги радва Heart Eyes  

красиви усмивки

Готино фото цветно . Браво на фотографа  и стилиста . Ахсенчето е сладурка рижавелка .Yum Ще я гушка и радва Чачи в Кубра. Yum

Цитат
Ахсен Ероглу, в интервюто си за списание ELLE, говори за първия си опит на театралната сцена, тя отговори: „Отровата вече се е разпространила във вените. Сега не можете да ме откъснете от театъра. Зрителят е основният. Да бъдеш в контакт с публиката е усещане, което те поддържа присъстващ и в същото време повишава самочувствието ти."

Цитат
Демет Йоздемир публикува снимка зад кадър със Сенан Кара на My Name Is Farah и призна, че й липсва. Преди това те вече са участвали заедно в телевизионния сериал "Вашата къща е вашата съдба", където изиграха ролята на майка и дъщеря.

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 13:48 от femmi2

# 463
  • Кърджали
По принцип откак се помня, се случваше за наказание да спират излъчването на канал за ден/два.  По едно време го правиха много често даже. После нещо намалиха този вид санкция, но наскоро един канал беше спрян мисля за два или три дни, дали не беше и за повече, не помня (трябва да проверя).
Но за първи път наистина има толкова жестоко и целенасочено наказание .

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 13:32 от Aлекcандрa

# 464
За "Гюлджемал" - тук, от пост 246

https://www.bg-mamma.com/?topic=1446414.240

"Присъда" е най - добрата турска криминална романтична драма. Със Сема /сценаристката/ няма скука, няма мишка, а изненадите са перфектни. Както и играта на актьорите.

Общи условия

Активация на акаунт